Hur kan du känna igen Alzheimers tid?

Loffe Ericsson Februari 29, 2016 Hälsa 21 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Spara Alzheimer signalerna aldrig i vinden, eftersom tidig diagnos kan förbättra livskvaliteten för patienten på rätt sätt. Mediciner kan minska effekterna och förseningar, så att livskvaliteten är fortsatt relativt god. Känner du igen tidiga tecken på Alzheimers med din partner så är det dags att konsultera en läkare. Detta gör att du snabbt förbereda sig för effekterna av sjukdomen. Fundera är symptomen på Alzheimers sjukdom och vad kan man göra som partner?

Inse Alzheimer

 • Avvikande beteende
 • Signaler för att ha Alzheimers
 • En läkare besök om signaler upptäcks
 • Grundläggande information och iakttagelser
 • Second opinion
 • Hoppa över Alzheimer signalerna inte i vinden

Avvikande beteende

Är du orolig för minne eller beteende av en äldre eller din partner, skulle du bli informerad av en specialiserad läkare! Är din partner alltid förlorade och frågor upprepas då kan det gå till Alzheimers. Tidig varning för kommande Alzheimers är ingen lätt uppgift, eftersom signalerna är svåra att skilja från åldersrelaterade minnesproblem. För att hjälpa dem att hitta Alzheimers signaler här som du bör titta på. Du bör alltid vid igenkänning av signaler att göra ett samråd med en läkare för att få en snabb diagnos.

Signaler för att ha Alzheimers

Många människor förväxlar med Alzheimers demens, men de är inte lika. Alzheimers är en sjukdom och demens är en grupp av symptom i samband med minnesförlust, tänka och resonera. Även om demens inte alltid orsakas av Alzheimers demens kan också orsakas av andra förhållanden. Vissa minnesproblem kan orsakas av ålder, men minnesproblem som hindrar vardagen ingår inte. Tidiga tecken på Alzheimers sjukdom innefattar:
Amnesi
Ofta gamla minnen från ungdom förblir opåverkade, kan dock personer med demens glömmer de senaste erfarenheterna och viktiga datum. Vem som helst kan glömma en detalj om en händelse stund senare detta möjligt är ihågkommen. Personer med demens kan glömma allt.
Upprepningar
Personer med demens hålla upprepade berättelser, ibland ord för ord. De frågar samma fråga när det är möjligt, oavsett hur ofta det finns ett svar.
Språkproblem
Vi tenderar att glömma ett ord. Personer med demens kan ha stora svårigheter att komma ihåg även grundläggande ord. Sättet de talar är förvrängd och svår att följa, liknande babbla.
Personlighetsförändringar
Personer med demens kan få plötsliga humörsvängningar. De kan vara känslomässigt, arg eller förvrängd hit utan någon anledning att göra det. De beter sig tillbaka och stoppa saker som de brukar gillar det. De är ovanligt misstänksamma släktingar och kan bara förlita telemarketing.
Desorientering och förvirring
Även om personen är välkänd i området, kan patienten även gå vilse i området där de har bott i flera år. Dessutom det är svårt att slutföra vanliga uppgifter såsom matlagning och rakning.
Brist på hygien
Den tydligaste signalen av Alzheimers hygien brist. Människor som alltid har varit dagligen prydligt klädd bära smutsiga kläder och att sluta tvätta själv.
Avvikande beteende
Vi ibland misplacing våra nycklar och sedan hitta oss en krasch. Personer med Alzheimers sjukdom och andra demensrelaterade sjukdomar placera de märkligaste föremål i de märkligaste platser. Tänk på en tandborste i ugnen och en burk pickles i diskbänksskåpet.
Om din älskade en uppvisar dessa beteenden eller tidiga Alzheimers signaler, inte panik. Med dessa signaler behöver inte nödvändigtvis betyda att det är Alzheimers sjukdom. Det är dock nödvändigt att göra en tid hos läkaren för en utvärdering av villkoren.

En läkare besök om signaler upptäcks

För en första anställning, vänligen gå till doktorn, eller gå direkt till en specialist, såsom en psykiater eller neurolog. Tyvärr finns det inget exklusiva test för Alzheimers. Vissa läkare använder en rad olika tekniker för att komma med diagnosen. Förutom en vanligtvis fysiska, blod- och urinprov, kan följande metoder användas:
Mental status testet
Läkaren ber dig betjäna ett antal frågor för att testa mentala funktion person. Detta skulle kunna sätta igenom frågorna och svaren ger en indikation på hur väl närminnet. Men också hur väl uppdrag övervakas och hur väl problemen löses. Specifika tester har varit exempelvis den minimala mental status undersökning.
Neurologisk undersökning
För att kontrollera signaler från Alzheimers sjukdom, kommer läkaren också undersöka de neurologiska kapacitet, inbegripet tal, koordination, reflexer, och liknande.
Dessutom, CT, MRI och PET erbjuda en lösning för att utesluta andra orsaker, såsom stroke eller tumör.

Grundläggande information och iakttagelser

Läkaren har också på din del grundläggande information som du tror att din partner kan ha Alzheimers. Vidta följande åtgärder:
 • Registrera de symptom som du har observerat och vid vilken tidpunkt de har blivit uppenbar,
 • Vilka är de andra hälsoproblem din partner;
 • som vidare används för medicinering, inklusive tillägg, och alternativa metoder för behandling?;
 • är din partner i dieterna eller det finns alkoholmissbruk;
 • Vad personliga förändringar också sker, såsom flytt, pension, döden av en granne?

Second opinion

Tecknen på Alzheimers sjukdom kan förväxlas med förändringar på grund av åldrande. Diagnosen är inte exakt klart, och det kan finnas andra orsaker till detta. Om du inte är nöjd med domen av läkaren, bör du alltid få ett andra utlåtande. Alzheimers kan gå långt med dig alla dessa år ska arbeta med en läkare. Det är därför nödvändigt att hitta en vänlig omtänksam och sympatisk läkare eller sjukvårdspersonal.

Hoppa över Alzheimer signalerna inte i vinden

Naturligtvis kan det vara så att du inte vill besöka en läkare omedelbart, för att se om tillstånd försämras eller inte. Många frågar ett samråd ibland år ut, långt efter de första symtomen på Alzheimers har meddelat själva. Varför? Folk är oroliga att deras partner känner sig kränkt eller arg just när det gäller deras minnesproblem. Eftersom sjukdomen har inget botemedel, kan de anta att det finns ingen anledning att göra en snabb diagnos. Allt detta är förståeligt, men om din partner har Alzheimers sjukdom, är det bra att träffa en läkare snabbt. Varför är det just detta är nödvändigt för att besöka läkare snabbt?
Ingen sjukdom
Det kan vara så att din partner inte har Alzheimers. Det kan vara demens, som omfattar andra villkor ge ytterligare liknande symptom som Alzheimers. Detta kan också orsakas av vitaminbrist, sköldkörtelproblem, depression, blandning av droger och alkohol. Många av dessa sjukdomar är behandlingsbara.
Tumör
En godartad eller elakartad tumör kan vara närvarande i hjärnan som orsakar mentala förmågor försämras.
Ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto snabbare kan du ta hänsyn till detta. Sjukdomen har inget botemedel, men medicinering kan avsevärt minska utvecklingen av sjukdomen. Med rätt medicinering, kan skadan begränsas eller till och med skjutas de allvarliga symtom från månader till år. Snabb diagnos hjälper dig som partner bara för att du kan planera med vetskap om att din partner har sjukdomen. Acceptera en partner med sjukdomen kan vara mycket svårt, men ju tidigare du gör det desto bättre är det. Egentligen har du mer tid att lära sig om sjukdomen och pekade att förbereda, så att du och din partner vet vad som förväntas. Förvara aldrig Alzheimer signaler i vinden. Så se till att du informera och undersökas av en specialistläkare.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha