Hur kan du billigt och hälsosam mat för en person?

Det verkar väldigt svårt: billig och hälsosam mat. Speciellt om du bor ensam kommer du snart att märka att det inte är lätt att alltid sätta något på bordet. Därför kan du hitta fina rätter här som är billiga, lätta att förbereda och friska. Rätterna är avsedda för en person, men naturligtvis också bra att förbereda sig för flera personer.

Kvällsmat för en person som

En supé tänka på bara en person kan vara svårt. Stormarknaderna brukar inte resonera med singlar, så att du kan alltid köpa för mycket. Alltför många människor har ingen mening, till exempel, skalar potatis som de laga mat själva. Det är därför i allmänhet anses trevlig att laga enklare måltider. En lätt måltid snabbt är ohälsosamt. Men detta behöver inte vara fallet. Du kan mycket väl göra måltider som är hälsosamma och lätt att vara redo. Och ännu bättre: de är för billig.

Frysning

En stor fördel är att du kan frysa många produkter. Till exempel om du köper kött, då kan du göra det väldigt lätt frysa. Se till att du allt styck frysa när du bor ensam. Om någon fortfarande äta det igen återstår bara ta två delar. Även många grönsaker du kan frysa. Detsamma gäller för många rätter: pasta, ris och hemlagad soppa burk mat utan problem.

Rabatter och erbjudanden

För billigare att handla, kan du få de bästa erbjudanden och andra erbjudanden bildskärmen på en stormarknad. Detta är ett bra sätt att komma fram till, till exempel, billigt kött. Kom alltid ihåg om du verkligen behöver något. Slösa inte dina pengar om du köper något som du inte behöver.

Billigt och hälsosam mat för en person

Här är några rätter som är billiga och hälsosamma. , De är också lätt att göra klar. Uppenbarligen tror att det finns mycket mer hälsosamma måltider.

Pasta med spenat Boursin

Denna rätt är enkelt och billigt. Pasta du kan köpa mycket billigt: ​​det billigaste spagetti är cirka 25 cent för 200 gram. Här kan du äta flera gånger. Spenat är dyrare, men också kan användas flera gånger. Pinjenötter du kan använda oftare. Se bara till att du har packat dem väl och fuktsäker.
Ingredienser
 • 50 gram pasta
 • 200g spenat Boursin
 • 1 msk pinjenötter
 • 100 gram svamp
 • Möjligen en tesked sambal

Framställning
Se till att du har tinat 200 gram tärnad del av spenat. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och baka i tiden i en wok svampen. Tillsätt spenat och sedan pinjenötter. Rör om ordentligt på sparlåga. När pastan är kokt, kan du tjäna dem separat från såsen, eller blanda såsen.

Kidneybönor och tomatsås

Denna rätt kan framställas i en kastrull. Bruna bönor du kan köpa i en burk av Bonduelle varumärke. Du har små burkar, särskilt för en person. Dessa kostar mindre än en euro. När du äter bönor, behöver du inte potatis att äta ris eller pasta. Nämligen kidneybönor innehåller mycket näringsämnen. Tomaten du kan köpa på billigast för 7 cent. Köttfärs är också prisvärd: så ?? s 500 gram du betala mellan 1,50 och 2 euro. Du kan därför göra flera portioner och fryser.
Ingredienser
 • 1 burk kidneybönor Bonduelle
 • 150g hackad
 • Liten burk tomatpuré
 • Vatten

Framställning
Stek köttfärsen, krydda den med peppar, salt, muskot och paprikapulver. Tillsätt bönor i ett durkslag och lägg dem till köttet. Om allt värms upp du lägger lite vatten i blandningen. Inte för mycket, är ett tunt lager räcker. Nu ser du tomatpuré och rör allt väl tills du har en bra tomatsås utan klumpar och sås värms upp.

Gryta med spenat och aubergine

För denna maträtt du behöver potatis. Det finns ett par stormarknader där du kan hitta potatisskivor för en person. I andra fall kan du välja en större behållare och använda potatis för andra måltider. Spenat och aubergine är dyrare, men kan frysas och användas flera gånger.
Ingredienser
 • 200 gram aubergine skuren i tärningar
 • 200 gram spenat
 • 200 gram potatisskivor i tärnad
 • 30 g riven ost

Framställning
Värm ugnen till 175 grader. Rör i aubergine och potatis mix. Packa en ugnsform och smörj det väl. Bottenskiktet du lägger till spenat och följ sedan blandning av potatis och aubergine. På det översta lagret du lägger den rivna osten. Nu sätter ugnsform i ugnen i ca 15 till 20 minuter.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Detta förefaller mig läckra recept, jag ska definitivt försöka!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha