Hur kan du berätta någon ljuger

Piär Cederström Februari 28, 2016 Miscellanea 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vi har lärt oss att vi inte får ljuga, men berättar alla ibland en vit lögn. Till exempel när din flickvän har varit till frisören och du hittar det inte trevligt, säger du att du tycker att det ser bra ut. Du gör detta eftersom du inte vill såra någon. Vissa människor fortsätter att ljuga. De använder lögner på bekostnad av en annan för att vara sin egen fördel. Det finns ett antal verbal och icke-verbala signaler som du kan känna igen en lögnare. Ett vanligt tecken är att någon är nervös när man ligger.

NÖDLÖGN

Som barn lärde dig att ljuga är inte tillåtet. Men i själva verket nästan alla ligger ibland. Det handlar ofta om en lögn att äga bra eftersom du inte vill att någon ska skada och att bevara freden. Om någon frågar dig som ny klänning du kommer att vara vacker och du hittar honom fula, du ibland säga att du tycker att det är mycket vacker. Många vardagliga fibs aldrig kommit i dagen. En del människor föredrar att inte ljuga, försöka göra allt för att undvika den verkliga lögn runt och vända. Därför kommer dessa människor ofta inte ge ett direkt svar på frågan. Men det finns andra skäl till varför någon ljuger. Så det kan vara så att någon ljuger för att få något han vill eller för att han vill fly ansvar.

Avmaskera liar

När man frågar en direkt fråga en lögnare, kommer att försöka prata runt det. Han ljög också om det faktum att han ljuger. För att ta reda på hur en person beter sig när han ljuger, så ska du jämföra beteendet med en situation där det inte finns någon lögn. Ställ en fråga som du vet svaret är sanningen. Observera beteendet noga och jämföra beteendet som visas när du ställer en fråga som du tycker att det är en lögn. Om beteendet är annorlunda, så finns det en chans att en lögn berättas det. Signalerna kan vara verbala samt icke-verbal.

Kvasi-avslag

En lögnare förbereder sig för att berätta en lögn. Han försöker att inte bli alltför övertygande, eftersom det kunde bekräfta misstanken att han ljuger. Lögnaren kommer att försöka sugarcoat sitt svar av osäkerhet, till exempel genom att säga ?? Jag är inte säker ?? eller ?? Jag kan ha fel ??. Ibland meddelanden sätts för att ge en riktig examen ?? såvitt jag vet, han har ingenting att göra med det ?? eller ?? de kommer aldrig att fuska mig ??. Lögnaren används ofta lugnande ord. Oskyldiga människor kommer ofta säga att någon som stjäl måste tacklas hårt, medan lögnare kommer att se mer ut som ett misstag.
Vanliga lies som används är:
 • Jag kommer att vara där i fem minuter
 • Jag är ledsen, men jag kunde inte plocka upp telefonen
 • Du ser fantastisk
 • Jag ljuger inte!
 • För att vara helt ärlig ??.

Stressignaler

Det är svårare att se på den icke-verbala sida. Det är svårt att känna igen signaler på ansiktet att någon ljuger. Det finns några saker du kan titta på om du vill ta reda på om någon ljuger. Att berätta en lögn kan vara spännande, skapar stress. Hjärtfrekvensen ökar blodtryck går upp och andning blir grundare. Speciellt nybörjare lögnare kan ha svårigheter. De är nervös om och passera från ena sidan till den andra benet. Var medveten om att en person också kan lida av stress av andra skäl.
Andra icke-verbala tecken på liggande kan vara:
 • Ögonkontakt för att undvika, eller bara för att stirra som lögnare försöker svårt att dölja sina lögner och vill verka uppriktig. En lögnare blinka mindre ofta med ögat när man ligger.
 • Säg ja, men under tiden ingen huvudskakningar.
 • Förföljer av läppar. Detta har också att göra med snabb andning.
 • Standoff genom att ta in massor av personliga utrymme.
 • Nervösa, särskilt barn gör.
 • Alltför många detaljer betona att fokusera på något annat än lögn.
 • Vidröra näsan.
 • Tvekan under prata, skrapa i halsen, hosta och ta en paus i samtalet.
 • Upp eller titta ner.
 • Svar på frågor som inte ställs.
 • Försvara sig.
 • En annan tonhöjd i rösten.
 • Neplachen.
 • Formellt språk.
 • Snabbt från komma att ändras.

Inga bevis

Även om du ser tecken som passar någon ljuger, men det inte har bevis för att någon är en lögnare. Om du känner igen flera tecken på samma gång, är det mer sannolikt att någon inte är ärlig. Det finns också människor som kan ligga, utan att visa ett enda tecken. Det finns också människor som är nervösa av naturen och därför uppvisar tecken medan de är ärliga. Det finns också människor som är ärliga, men rädd att någon annan inte tror honom och så nervös.

Patologisk liar

Det finns också människor som har en okontrollerbar lust att ljuga. Denna morbid form av lögn kallas ibland mytomani. Denna patologiska beteende är en psykisk störning och någon tar sig kommer att vara i trubbel. Det kan finnas en psykisk sjukdom, såsom uppförandestörning, personlighetsstörningar eller oförmåga att kontrollera impulser. Vanligtvis finns det behov av psykiatrisk hjälp.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha