Hur illa är inflation?

I hela Europeiska unionen står vi inför nu igen med stigande inflation. I Nederländerna, som uppgick i genomsnitt under 2012 redan 2,43% procent. Hur illa är inflationen egentligen är och vad kan investerare göra åt det?

Detta skapar inflation

Inflationen kan ses som en kedjereaktion och är oftast resultatet av en "blomstrande" ekonomin. Den ökande efterfrågan på varor och tjänster så sent stadium priserna stiger.
För att skilja dem från den inflation som har att göra med en pick eller överhettad ekonomi, vi vet också begreppet "importerad inflation". Således, leder för närvarande den starka efterfrågan på olja, gas och råvaror på världsmarknaden för inflationen i många industriländer utan den egna ekonomin fungerar ordentligt.
De höga priser leder till ett tryck uppåt på levnadskostnader, ibland måste man en så kallad andrahandseffekter. För att kompensera för förlusten av köpkraft, tryckning fackföreningar och arbetstagarrepresentanter löneökningar. Kostnaderna kommer då att leda till en andra runda av prishöjningar.
Centralbankerna försöker, beroende på deras uppdrag att bekämpa inflationshotet genom att höja räntorna. När en importerad inflation måste kommer att ske mycket försiktigt. Eftersom stigande räntor fungerar i en skakig ekonomi som gift.

Inflationen Förväntan

Under andra halvåret 2011 Inflationen kommer sannolikt att ligga över 2 procent för 2012 och finansiella experter räknar även med en inflationstakt på 4 procent eller mer. Bitter för alla sparare som har att titta på pengar i sina sparkonto på en ynka intresse smälter som smör i solen.
Skylla det är främst de höga energipriserna, men även högre priser på industrimetaller såsom koppar och silver. Och i sin tur att stödja skulden från investerare i råvaror och fastigheter vill skydda sig mot inflation. Egendom investerare ?? 1000 - sedan stanna med en inflationstakt på 4 procent efter bara tio år ?? 675 - vänster.
I Indien och Kina, har inflationen stigit till åtta fem procent. Men för stater är i stort sett liknande, eftersom också ta de statliga skulder med hög inflation. Förlorarna är de människor som har sina pengar i ett inlåningskonto.

Endast besparingar finansiella självmord

Äga bara sedlar räknas som finansiella självmord. Om även sparkonton med en "hisnande" takt på 2 procent, kan den nuvarande inflationstakt på 2% inte hålla upp, betyder det för investerare som man måste söka efter alternativa investeringar.
  • Guld och silver är i detta avseende nästan avsett att skydda helst mot inflation.
  • Men valutamarknaden erbjuder avkastning som kan realiseras med någon annan form av investeringar.
  • Vilket av forex trading har ingen aning och även föredrar att inte delta, kan vara en så kallad ?? hanterat konto ?? Åtkomst och möjliggöra tillväxt av sina tillgångar till proffs. I vissa fall, på detta sätt avkastning på 90-100 procent per år möjligt att allt om förutsebar risk ?? s, så länge man lämnar åtminstone handels proffs.

Vad om obligationer?

Statsobligationer är en placeringsform för god passé. Vändningen har inlett här permanent, några i en fas av stigande räntor är särskilt sant för statsobligationer. Golden obligationer tidigare som resistenta träd ?? ??, numera hyser allvarliga tvivel om detta. Eller finns det fortfarande någon tror att grekiska och irländska statsobligationer bör betraktas som säkra?
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha