Hur håller du en bra säljargument?

Det verkar så enkelt, bara en trevlig pratstund och kunden befinner sig i. Tyvärr är det inte så enkelt. Alla är olika därför måste din säljargument att kunna förutse olika människor.

Syftet med samtalet

Syftet med försäljningen är att kunden köper något och att han är nöjd och förblir hans köp. Med en försäljning beck, är det inte meningen att du är kund skjuter något i halsen vad de inte vill. Det värsta är när en kund köper något från dig som han senare kommer att ångra. I så fall kunden återvände aldrig. Det är därför viktigt att mycket kundorienterat arbetssätt. Di betyder att du vill hjälpa kunden att göra sitt beslut att köpa. För att du behöver för att korrekt räkna ut exakt vad kunden vill ha. Det låter enklare än det är, eftersom inte alla kunder vet exakt vad han vill. Efter detta, informera din e kalt om vad du har att erbjuda.

Hur du närmar dig kunden

Först hälsar kunden. Beroende på situationen du fick ett socialt prat. En entreprenör till exempel när någon kommer hem för att plocka upp lite uppoffringar, kommer det först komma i kontakt bara för att ha en chatt. Efter detta han kan komma snabbt till saken. I en butik som är uppenbarligen annorlunda, även om den sociala prat i något skede har verkligen en funktion. Det är i alla situationer särskilt viktigt att du känner vad kunden vill ha. Samma sak gäller för ditt språk. Dessa linje med besökaren: en kund av din egen ålder du närmar dig skiljer sig från en mycket äldre person. Inte någonsin populärt: det kommer endast att medföra irritation hos människor! Att involvera kunden personligen: ge honom en känsla av att han har din uppmärksamhet och att du är helt redo för honom.

Vad kunden vill ha

Försök att ta reda på vad kunden vill ha. Kanske kunden vet en hel del om din produkt och vill se den precis innan han köper det. Kanske kunden vet ingenting och du kommer att behöva informera honom först. För att verkligen ta reda på vad en kund vill, har du ofta att fråga vad kunden vill göra med produkten, där kunden behöver det för. Viktigast är att kunden har en känsla av tillfredsställelse efter försäljningen.

Tillhandahålla information och presentera produkten

Om du har i åtanke vad kunden vill ha, ger dig klar och koncis information. Att se till att du har din goda försäljningsargument i rad. Ge kunden eller igen så mycket information att det blir för mycket. Filtrera uppgifter baserade på vad du vet om kunden. När du har etablerat vad kunden vill ha, presenterar du honom en eller flera produkter. Härmed Hjälp honom att göra valet mellan olika produkter. Använd det du redan kund och vet hans önskemål. Det är mycket viktigt att du också säga om du tror att du kan inte hjälpa kunden. Kunderna känner sedan behandlas rättvist och du har chansen att de kommer tillbaka. Det är i alla fall bättre än någon pracka något han inte vill.

Argumentation

Som säljare kommer du med dina säljargument för att marknadsföra en produkt. Kunden kan också lämna motargument. Bo här alltid vänliga. Du kan också försvaga motargument eller att böja till din fördel, men gå åtminstone inte i diskussionen. Ibland kan det också vara, i detta skede så att det är bättre att inte komma med motargument. Kunden har själv sedan möjlighet att välja.
Se till att kunden lämnar byggnaden som en nöjd kund. Du vill inte att han ska komma tillbaka med ett klagomål, eftersom du har sålt honom något helt annat än han sökte. Du vill bara honom för efterföljande inköp tillbaka till dig. Du vill också han försöker pracka ditt företag till andra.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha