Hur hanterar du med dåliga nyheter?

Bearbetning en otäck meddelande gör någon i hans eller hennes eget sätt. Det är helt naturligt. Det kan kännas igen av en linje som vi alla går igenom. Detta skapar sin egen rätt med sin egen ordning och / eller hastighet med vilken vi går igenom stegen. How do you bearbeta egentligen dåliga nyheter? Och hur kan du hålla som en bärare av nyheter beaktas? Bearbetning en otäck meddelande gör någon i hans eller hennes eget sätt. Det är helt naturligt. Det kan kännas igen av en linje som vi alla går igenom. Men hur kan du faktiskt dåliga nyheter och hur du kan hålla som en bärare av nyheter beaktas? Denna artikel försöker att ta in ett förtydligande.

Fem faser

På grundval dåliga nyheter går vi igenom fem stadier mot behandlingen. Dessa fem steg namnges, men ordning och hastighet med vilken vi går igenom stegen varierar per person. Även en eller flera faser kan om slagen. Naturligtvis kan vilken typ av meddelande också vara avgörande för mer intensitet vid en eller flera faser. Tänk på förlusten av en älskad, jämfört med att inte få en befordran på jobbet.
De fem stegen är:
  • Fas 1: chock och förnekande;
  • Fas 2: känslor;
  • Fas 3: förhandling;
  • Fas 4: besvikelse;
  • Fas 5: acceptans.

Som förbinder de fem faserna av de fattiga ny konversation

Dåliga nyheter är per definition ett samtal där känslor spelar en roll. Du hör "känslomässiga berg- och dalbana". Mottagaren av de dåliga nyheterna går igenom de fem etapper under samtalet som visas ovan. Faserna kommer att diskuteras mer i detalj med hänvisning till de dåliga nyheterna.
För dem som behöver att förmedla dåliga nyheter och följaktligen måste ringa, det finns ett antal regler som han eller hon kan hålla på. Utöver dessa tumregler kan vara bärare av nyheterna också ta hänsyn till de fem faser: Hur långt in i mottagaren under samtal och hur kan en avsändare svarar bäst i detta skede?
En korrekt svar vid rätt tillfälle kan vara avgörande. Om inte, kör bringer av de dåliga nyheterna risken att orsaka onödigt lidande och problem.

Fas 1: den första chocken och förnekelse

Psyket hos människan kan samtidigt få en viss mängd information och process. Som ett exempel tar vi därför budskapet som förmedlar chefen för den anställde, kommer denne förlorar sitt jobb. Budskapet i sig är inte mycket information. Men vid mottagandet går in i huvudet på mottagaren mycket ?? Hur min framtid ???, ?? Hur skulle jag försörja min familj? Och betala lånet ???. Alla dessa frågor tar så mycket av det mänskliga sinnet, blir det överbelastad. Försätts automatiskt mekanismen för att förneka i drift. Man tror att detta bara berättas mot dem. ?? Jag kan helt enkelt inte tro det! ??
Hur ska en chef hantera detta? Hur kan du beter bäst i detta skede? Den bästa åtgärden du kan göra är att hålla käften. Mottagaren är på denna fråga med sig scenen, introverta och stängt från resten, att han inte kan höra vad som sägs vidare. Mottagaren är mycket passiva. Det är meningslöst att förmedla en hel del information, är det inte registreras. Det enda som återstår är att upprepa nyheter, men endast om mottagaren begär det egentligen ?? är det sant ???
Tips för chefen: Shut up och upprepa budskapet om så önskas. Ge mottagaren en stund att låta nyhets sjunka in. Gör det omöjligt för mottagaren att förneka nyheter!

Fas 2: emotion

Om mottagaren är genom förnekelse, och inser att de dåliga nyheterna är verkligen kommer känslor som ilska och sorg uppåt. Sättet känslor komma ut är olika för varje person. Dessutom kan vilken typ av meddelande påverkar denna process. Uttrycket ?? snedstreck ?? kan både bokstavligt och bildligt tillämpas. Vissa strejk med ord från honom ?? Det beror inte på honom men för bolagets ??!. Vissa kan även gå av känslor bokstavligen slå dem. Naturligtvis även andra uttryck för känslor dyker upp, såsom gråt eller stirrar diffus.
Hur kommer Manager med detta? Hur kan du bäst svara på känslor i denna fas? Känslor är mycket naturligt och personligt. Du kan inte ändra, absolut inte på en annan. Och du bör inte vill ändra. Låt det ske. Det bästa du kan göra är att spegla känslor. Visa förståelse, men inte förlora din roll som chef.
Tips för chefen: Reflektera känslor. Visa ingen överreaktion!

Fas 3: Förhandla

Mottagna dåliga nyheten är inte trevlig. Helst vill du göra nyhets ogjort. Den första naturliga, känslomässig reaktion av människor är faktiskt ett försök att vända allt ?? Det är inte sant ??!. Detta är ett fåfängt försök och snabbt växla från den ena till nästa fas: förhandlingar för att ångra de dåliga nyheterna. I exemplet avgång exempel, kommer förslag göras som ?? Om jag hyr min underkastelse, eller en mindre lön jobb, kan jag fortfarande ???. Dessa hopp som en katt hörn.
Hur ska du gå här som manager för att gå? Hur kan du bäst svara i detta skede? Det enda rätta sättet är ståndaktig handling. Inte frestas, inte deltar i förhandlingarna. Använd grundval av ditt beslut och upprepa om det behövs. Och definitivt inte i diskussionen. Denna fas är svårt för chefen, eftersom de nu måste vara resolut mot den person som man kan också samlat en personlig bindning i hela denna tid att arbeta tillsammans.
Tips för chefen: Var konsekvent och hålla vapen. Övertyga mottagaren att beslutet är slutgiltigt och att förändra situationen är oundviklig!

Fas 4: besvikelse

Sedan kommer det ögonblick då mottagaren verkligen inser att allt inte är vettigt. Han går in i fasen av besvikelse.
Hur kan du som chef hantera det? Hur kan du bäst svara? Ge mottagaren en stund. Det är en chock, men också tiden att gå. Som chef kan du påverka utvecklingen av samtalet genom att flytta för att göra konkreta överenskommelser om att göra affärer. Detta innebär att man tar en stund för affärer attityd, men det är en bra sak. Gå inte in i den negativa atmosfären av besvikelse hos mottagaren.
Tips för chefen: Ha tålamod, ge lite tid att sörja. Gå sedan vidare till konkreta överenskommelser för att slutföra

Steg 5: Godkännande

Efter besvikelsen kommer också att mottagaren måste omgruppera och fokusera på framtiden. Det är acceptans av den nya platsen.
Hur kan du som chef att gå med den? Stäng av linjen från föregående fas: göra konkreta överenskommelser och skicka på slutförandet av samtalet. Om den anställde vara alltför känslomässigt och därmed en situation där det är inte realistiskt att ta itu med i samma samtal konkreta åtaganden för att slutföra ärendet, kan du välja att göra en ny tid. Stå klart att denna nya utnämning inte försöka gå tillbaka på beslut!
Tips för chefen: Gör konkreta överenskommelser och avsluta samtalet. Du skapar tydlighet och det finns också mottagare något åt ​​det. Genom att bekräfta att stödja er mottagaren.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha