Hur friska är lax?

Lax är en välkänd fisk och det finns många människor som njuter av fisk att se, men också att äta den. Färsk lax är en mycket attraktiv fisk för många. Lax är en mycket väletablerad fisk och vi skulle vara glada att predika att fisken är full av omega 3 är ?? och det är bra för oss. Men hur hälsosamt är laxen ändå?

Ursprunget

Salmoniformes är familjen av lax, officiellt laxfiskar. Det skapar en hel del fisk är en del av den tidigare nämnda familj. 215 för att vara exakt och den mest kända är också olika förutom öring arter.
Populariteten av lax och öring varierar varandra i olika länder, men aldrig egentligen göra mycket för varandra. Laxen är en smal, strömlinjeformad fisk och det finns de som kan överstiga en meter i längd.
Flera lax
Vi inser laxen ofta på vår skylt till färgen och atlantlax har därför känt djupt rosa färg och är mycket fast struktur. Den röda lax som är något annorlunda struktur, kommer från Stilla havet. Färgen beror till stor del av vad de äter, nämligen räkor och plankton kräftdjur.
Dessutom har vi odlar också själva grödan och det har en något annorlunda smak och är blekare i färg. Detta är logiskt eftersom den fria fisken, har förbättrats avsevärt förmågan att ta det till vad han äter mest. Den odlade laxen kommer huvudsakligen serveras fisk. Dessutom kommer det över en hel del kritik, eftersom fisken i synnerhet i Norge, Irland, Skottland och Frankrike odlas i stora nätburar, men har ett dåligt liv. Dessutom är fisken av mänsklig hand delvis utrustade ?? ?? alla dessa hälsosamma råvaror.
Det säger sig självt att vild lax är att föredra, men är tyvärr ofta så dyrt att det inte är möjligt för många människor att köpa vild lax regelbundet. Vild Alaskan lax du kan köpa i större väskor och detta är rimligt prisvärd.

Hur friska är fisken ändå?

Lax är en fisk som många människor kraftigt njuta. Dessutom är fisk med en mild smak typisk full av omega 3-fettsyror. Bra fetter och så standarden är fortfarande att 2x per vecka av fet fisk äter gott i en varierad och hälsosam kost. Av alla arter av fisk som vi kan köpa, är laxen en av de mest populära.
Vad gör laxen göra?
 • Omega 3-fettsyror
 • Vitamin D
 • Selen

Om dessa näringsämnen är bra för?
 • Minskar risken för hjärt-kärlsjukdom.
 • Minskar risken för depression.
 • Minskar risken för inflammation i lederna.
 • Har en positiv effekt på hjärnan.
 • Har en positiv effekt på nerverna.
 • Har en positiv effekt på ögonen, när det kommer till åldrande.
 • Stimulerar produktionen av kollagen och elasticitet i huden
 • Bra för hårväxt, glänsande och hjälper till att förhindra driftstopp.
 • Minskad risk för överskott av kolesterol.

Kritik
Naturligtvis finns det också kritik eller kanske inte är hälsosamt för laxen. Eftersom lax simmar i förorenade hav runt laxen skulle ohälsosamma substanser komma in och om vi som fiskar än att äta, vi får också dessa ämnen inuti. Men det finns bara ett fåtal av beprövade och fortfarande väger så inte uppväger fördelarna med att äta lax.
Vildlax kontra odlad lax
Det säger sig självt att vild lax är bättre för hälsan. Denna fisk har, som nämnts, en bredare "utbud" av mat. Däremot har odlad lax en mager tillgång på fisk, vilket resulterar i färre näringsämnen i laxen. För att tillgodose den något blekare färg, slutar de ibland färgämnen i laxen. Dessutom får de bl administrerade antibiotika och tillväxthormoner. Även i små mängder, du får detta så illa så samtidigt som den förbrukar. Dessutom finns det också ekologiska odlad lax och inte ges antibiotika och tillväxthormoner. Så om du äter odlad lax, så ekologisk lax äter mycket klokare.

Hur äter du lax?

Laxen är en mångsidig fisk. Du kan presentera lax på en cracker eller bit baguette, men som omtvistad med vissa färska grönsaker och potatis eller pasta, är det också lätt att göra. Men laxen också ansöka om en kryddig wok skålen och natursköna tunna skivor läckert på smörgåsar. Kombinera det med vissa rocket sallad och en yoghurt-baserade dressing elegant och du är klar.

Slutligen

Om du är lite observant att lax du äter, då kan vi lugnt säga att laxen är frisk och 2x per vecka en bit fet fisk är bra. Införliva den i en varierad kost och har det fasta utgör en del av din kost. Njut av det speciellt från ?? Laxen är jättegott!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha