Hur förhindrar ebola?

Ebola, det närmar sig. I början av 2014 där började en Ebola utbrott i Västafrika. Med den mängd människor som har färdats världen på en daglig basis, det finns flera nyhetsinslag om utbredningen av sjukdomen. Det är troligt att sjukdomen når Nederländerna? Och vad kan vi göra för att förhindra spridning av Ebola?

Vad är ebola?

Sjukdomen som anges som "ebola" är smittsam sjukdom som orsakas av ebolaviruset. Sjukdomen kännetecknas av, bland andra symptom som feber, huvudvärk, diarré, blödningar och kräkningar. Sjukdomen är smittsam endast vid det ögonblick då det är också symptom är synliga, detta är på från 2 till 21 dagar efter infektionen.

Det är troligt att ebola visas i Nederländerna?

Chanserna att smittas av någon i Nederländerna är mycket liten. Detta beror på att för närvarande i Nederländerna inte vara tillräckligt Ebola patienter. Ebola kan nämligen endast överföras av någon som har sjukdomssymptom vid tidpunkten. Om en infekterad resenär anländer till en flygplats, det finns internationella överenskommelser om hur denna resenären måste placeras i karantän och vilka åtgärder som krävs, även för övningar hålls här.

Hur undviker man att få Ebola?

Det finns flera ställen där du kan få Ebola, det finns också flera sätt att undvika detta:
Resa
Ebola är för närvarande främst i länderna i Sierra Leone, Liberia, Guinea och Bamako. Det är säkrast att inte resa till dessa områden tills lämpliga åtgärder har vidtagits mot ebola och sjukdomen är under bättre kontroll. Om du fortfarande vill resa till dessa länder, se till att du inte har någon fysisk kontakt med sjuka eller avlidna personer.
Mat
Förmodligen började Ebola-epidemin genom att äta smittat kött. Undvik att äta vilt från de drabbade områdena, skulle detta kött innehålla ebolaviruset. Detta främst kött av fladdermöss och apor.
Undvik kontakt
Om det finns någon i ditt område med Ebola smittad, undvika all kontakt med sjuka personer eller sjuka proffsiga människor. Också akta oss för indirekt kontakt, tänk på att använda föremål från ett Ebola patient eller någon som avlidit till Ebola. Av National Institute of Health rekommenderas att ha oskyddat samlag med någon som är mindre än tre månader sedan bota Ebola.

Hur kan man förhindra Ebola i Nederländerna?

Vid Institutet för hälsa och internationella organisationer har också vidtagit åtgärder för att förhindra spridning av ebola. Till exempel passagerare lämnar den infekterade länder screenas för att se om de innehåller inga tidiga symtom på sjukdomen. Dessutom finns det påverkas av sjö- och flygplatser åtgärder om det finns någon med symtom in i landet. I detta fall är resenären till sjukhuset och placeras i isolering, eller kommer han att övervakas under den tid som sjukdomen kan utvecklas.

Ebola utgör en fara i Nederländerna?

Som ni ser finns det så vidtagits olika åtgärder och risken för infektion är liten. Om det finns en person som smittas med ebola i Nederländerna, är det osannolikt att det finns en risk för dig. För att undvika ytterligare risker, är det klokt att undvika sjuka och inte ha fysisk kontakt med dem.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha