Hur får man bort för höjder

Rädsla för höjder är en obegriplig ångest som många lider av. En rädsla som är helt i sinnet, för hur är det möjligt att i rum med lätthet på en planka på bara 20 cm ditt vardagsrum kan köra brett, medan högt upp i bergen är inte rädda för en styrelse upp till 50 cm promenad . Höjder det är något att göra, så din Madeira semester behöver inte förstöra.

Har en fobi för höjder

Ibland och ibland inte. Det beror på hur mycket vikt du har rädslan. En fobi är endast övervägas om ångesten stör ditt liv. Rädslan heller förhållandet mellan absolut höjd eller djup. Om du har taket på ditt hus, kan du ha så många rädsla om du är på en hög byggnad. Så länge du kan undvika ångest du har lite erfarenhet, men om du inte gillar balkongen i din lägenhet vågar titta ner du kan fortfarande tala om en fobi.

Symptom

Någon med en rädsla för höjder är rädd att han faller ner. Du är svindlande och rädd för att titta ner. Den känslan smart kurs du egentligen inte, så du blir mer orolig på grund av vilka yrsel och kan panik, få hjärtklappning eller bli helt trångt. Du kan ha gråtattacker, och även få lust att hoppa ner.

Hur fungerar det

På att åsikterna isär. Vissa tror att en gripande känslomässig händelse i en människas liv kan vara orsaken. Till exempel, sjukdom, död, separation, överansträngning, etc. En fobi kan utvecklas gradvis men plötsligt uppstår när som helst i sitt liv.

Mer hos män än hos kvinnor?

Nej, det finns indikationer på att klagomålet sker något oftare hos kvinnor. Men totalt sett är det 50/50. Dessutom finns det inget som tyder på att invånarna i ett platt land som Nederländerna finns det fler problem än någon som bor i Schweiz till exempel.

Är farliga höjder

Vid stiftelsen fobi för höjder Club Nederländerna anses vara en försiktig säkerhetsmekanism, så länge rädslan för ett liv, men inte alltför begränsad.

Hur man kan bli av det

Om du har varit rädd en gång, kan du förhindra en fobi så snabbt som möjligt efter det fruktansvärda erfarenheter konfrontationen igen. På detta sätt kan förhindras från "dåligt till värre". Är rädslan redan en gång en fobi över flera behandlingsmetoder möjliga.
  • Den beteendeterapi anses vara den mest effektiva. Här går du steg för steg genom noggrant konstruerade övningar konfrontera din rädsla.
  • En variant är den så kallade översvämning; Här kommer du att bli utsatt på en gång till den mest skrämmande höjder situation. Som än det för vilket du är inte rädd, är rädslan avlägsnas, och därmed försvinner grunden för fobi.
  • Andra behandlingsmetoder är akupunktur och hypnoterapi.
  • I förväg främja så kallade virtual reality teknik där patienten använder datorbilder tillsammans i "nästan riktiga" situationer kommer att bli.

Ring för info fobi Club Nederländerna, telefon 09 00-20087 11

Koppling mellan höjder och flygrädsla

Detta behöver inte nödvändigtvis vara så. Flygrädsla kan associeras med yrsel, men det har mer att göra med rädslan att planet kraschar.

Katter

Har, tycks det, absolut inte rädd för höjder.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Hej som VRG. Om det verkligen är så många människor med samma klagomålet som jag gillar, höjder, då jag bara inte förstå varför det finns fortfarande inget svar. Själv har jag ergveel erfarenhet och jobbar för att bli av med detta, men vet inte hur? har bara jobbat i ungefär drygt en gångbro, som jag nu hantera alla trevliga, måste jag säga, kanske någon har ett tips för mig eller ett forum någonstans?

Sylvia här kanske kan du hitta kontakt http: //psychologie.startpagina.nl/prikbord/

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha