Hur att donera en njure medan levande: stegen i resan

Hur att donera en njure medan levande: stegen i resan

Lördag, 10 oktober, 2015 höll Europadagen för organdonation och transplantation. Vid detta tillfälle, förklarar biomedicin Agency hur man donera en njure medan levande mot sitt slut.

73.000 personer i Frankrike lider av njursvikt. Av de 15 470 patienter som väntar på en njurtransplantation, bara drygt 3000 patienter har nytta förra året.

Ändå transplantationen är den bästa behandlingen för slutstadiet njursjukdom. Tillverkad från en levande donator, dess fördelar är ännu mer specifikt om livet av implantatet. Men denna gåva är fortfarande oklart.

Här är vad man ska veta att donera en njure medan levande mot sitt slut

 • Sedan 20011, är en gåva öppen för alla som kan ge bevis för ett nära känslomässiga band och stabil under minst två år med mottagaren. Däremot kan bara vuxna och ansvarig vidtas.
 • Donation av organ från levande fri och gjorde fritt och informerat sätt.
 • Givaren måste passera en omfattande medicinsk utvärdering för att se om det är förenligt med nära och om han vill hjälpa sin hälsa är tillräckligt bra för att tillåta avlägsnande av en njure medan innebär ett minimum av konsekvenser och långsiktiga perioperativ risken
 • Givaren tas emot av en "levande donator kommitté." Detta bekräftar att valet av givare är informerade och utan tryck. Kommittén består av tre läkare, en psykolog och en kvalificerad person inom humaniora och samhällsvetenskap.
 • Givaren måste ge sitt medgivande innan en domare eller ordförande i High Court.
 • Efter godkännande av "levande donator kommitté", är återförsäljaren fritt att ändra sig när som helst.
 • Två möjliga kirurgiska tekniker

  Avlägsnandet av njuren kan ske antingen genom lumbotomy antingen genom laparoskopi, beroende på valet av det kirurgiska laget. Varaktigheten av sjukhusvistelse beror på vald kirurgisk teknik. Det varierar från tre till tio dagar. När det gäller återupptagande av yrkesverksamhet, är det möjligt inom sex till åtta veckor.

  Och om, naturligtvis, är livskvaliteten hos mottagaren nödvändigtvis bättre, är givaren inte på något sätt minskas.

  Läs också: Organdonation: göra ditt beslut

  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha