Hundraser: Orientaliskt korthår

Oriental korthår är i femtiotalet av förra seklet av engelska uppfödare bestämde sig för att föda en Siamese katt som är helt färgad. Karaktären och utseende överensstämmer med siames. Detta innebär att han älskar företaget runt honom och det är en smart och tillgiven katt. Denna katt kräver inte mycket omsorg och han älskar att leka och mysa. Den glider lätt in i en familj med barn och andra husdjur. Människor som är långt hemifrån, kan bättre ta två katter.

Historia

Runt femtiotalet av förra seklet, Oriental korthår uppstod eftersom uppfödare ville föda en Siamese katt med motsvarande karaktär, men i olika färger. För detta fanns raskatter och icke-renrasiga katter passeras. De första Oriental korthår var Havanna ?? s, som är fasta choklad färgade katter, även kallad Havana Brown. Uppfödarna ville fler färger och senare, det finns många färgvariationer har lagts till. Även om rasen är inte så mycket gammal, det är mycket populär över hela världen.

Coat färger

Färgerna är de vanligaste: svart, choklad, blå, lila, röd och grädde. Färgerna är kanel och fawn alltmer erkända. De kan förekomma i en mängd olika mönster, såsom markerad prickigt, makrill och blotched. De kan vara i klartext, Tabbie, torties, förebygga tortietabbies eller bicolor. Samtliga varianter kan förekomma med eller utan silver. Tortietabbies hans tabbykatten med röda eller grädde fläckar genom blandade. Många variationer är tillåtna där, så färg möjligheterna är nästan oändliga. Denna katt kan också ske i en vit färg. Vanligtvis gröna eller blå ögon, men han kan också ha ett grönt öga och ett blått öga. I vita katter dövhet är ovanligt.

Utseende

Oriental korthår liknar Siamese. Denna katt är smal, elegant och hög på benen där bakbenen är längre än de främre benen. Kroppen är muskulös och dess huvud är kilformat. Ögonen är stora och mandelformade. Den önskade ögonfärg är grön, men andra färger finns också. Hakan är robust och stora öron läggs tillbaka. Denna katt har en lång svans som har slagit tillbaka en minimilängd till axlarna. Den korta Pälsen är kort och ligger platt mot kroppen.

Karaktär

Även karaktär verkar denna katt Siamese, men liknar också en balinesisk och Oriental Longhair. Det är en vänlig, nyfiken, tillgiven katt som är mycket intelligent. Hämta du kan lära dig det lätt, även om han ofta kommer upp med sig själv. De älskar att spela och är mycket aktiva. Även om de kan roa sig väl, är det tillrådligt att ta två katter om han måste vara mycket ensam. Ofta bara han inte gillar och han är snabbt ensam. Om du väljer en annan katt som sällskap, skulle du bättre välja en som har en aktiv karaktär. Oriental korthår älskar att gosa och älskar att ligga i knät. På grund av deras intelligens, snabbt inser att de hur man öppnar dörrar och skåp. Liksom siames, kan Orientaliskt korthår man använda sin röst, men vissa hävdar att de är något mindre bullriga. De passar bra i ett hem med andra husdjur som hundar, men de klarar sig bra med barn. Att stanna kvar i ålderdomen som hon lekfullt och de kan vara påträngande om de vill ha uppmärksamhet.

Skötsel

I allmänhet är en orientalisk korthår väl kunna ta hand om sig själva. Grooming till denna ras mycket enkel. Eftersom de har ingen underull, är sannolikheten för trassel mycket liten. Borstning en gång i veckan är tillräckligt. Den glänsande päls inte blir smutsiga. Under ruggningen kan vara att de måste borstas oftare. Detta förhindrar hår överallt på soffan och liknande är. Vissa ägare ger pälsen som lyser igenom enstaka torka av med en fuktig sämskskinn eller handen. En show katt kräver lite mer vård än en katt som är bara bra för sin ägare.

Fertilitet

Oriental korthår är mycket bördig och detta kan ibland leda till problem. Denna ras är tidig könsmognad och en kvinna i värme kan vara intensiv med hög röst. Hanar kan gå spray som är en irriterande egenskap. Om du inte planerar att föda katten, är det bättre att låta katten kastrerad. Rådgör med din veterinär vid vilken ålder du kan göra detta bäst. Om du har en utekatt, inte avla med det är alltid klokt att göra så för att undvika oönskade graviditeter.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha