Hunden kyrkogård, romans med en tår

Våra husdjur är kära till oss och om det är en kanin, hund eller katt, vi känner alltid tråkigt när våra husdjur dör. Vi vet det, vi lever väl en gång mer än våra husdjur, men skilsmässan är svårt för oss. "Min hund är min bästa vän", sade en, och om hunden dör verkligen det känns som om du har förlorat en av dina bästa vänner och många människor vill på ett värdigt sätt att säga adjö och lämna begrava djuret. Sedan urminnes tider, hundar beställas i special kyrkogårdar till marken och även nu finns flera hund kyrkogårdar i vårt land.

Pet kyrkogårdar

Sällskapsdjur kyrkogård har funnits sedan början av civilisationen. Ta exemplet med de gamla egyptierna gick vildkatt domestice att skydda sina spannmålslager mot möss. Omkring år ettusen BC katten hade blivit så viktigt för välståndet i egyptiska riket som hon kanonise. Faraonerna höll katter och när en katt dog det var mumifierad för att försäkra dem om en plats i livet efter detta. De fick gåvor går till sina gravar och begravdes i en speciell kyrkogård med stor ceremoni. Nära pyramiden av Cheops var en mindre pyramid byggdes som fungerade som en grav för farao Akhenaton sjutton katter. Genom århundradena har det funnits över hela världen sällskapsdjur kyrkogårdar där gravarna noggrant upprätthålls. I England, i trädgårdarna i slott och herrgårdar ibland en plats reserverad för ett husdjur kyrkogård, en "pet kyrkogård". Vanligtvis är dessa annars specifikt hund kyrkogårdar, adeln hade mestadels hundar som var viktiga för dem som sin favorit jakthund. När gården Polesden Lacy exempel är ett romantiskt belägen hund kyrkogård.

Edinburgh Castle


Kända är hunden kyrkogården vid Edinburgh Castle. I över tusen år, slottstornen högt ovanför gatorna i denna skotska staden. Slottet var i gamla tider en viktig strategisk roll och främst befolkas av soldater. Livet av soldater var redan hårt och ofta hade officerarna och deras regements maskot, hunden soldater som förde lite roligare i deras liv. Under drottning Victoria byggdes en liten kyrkogård för hundar i slottet som också är day'm hedrade i dag, är det nästan rörande, tuffa soldater som var deras avlidna hund med massor av kärlek.

Port Meirion


Det finns i Storbritannien, landet av gyllen, Labrador-, och flat belagda Retreivers fler hund kyrkogårdar och i den botaniska trädgården i staden Port Meirion i Wales är också speciell. Gravplatsen är inte stor och lite dold under gamla träd på en kulle. Några av de små gravstenarna är för gammal, ridit och täckt med lavar, naturen har övertaget här med nästan subtropiskt klimat som råder här tack vare Golfströmmen. Göra omtyckt engelska, eller i det här fallet Welsh, stycke oförfalskad romans med en tår och man känner att man är här på vigd jord. Ofrivilligt ta en filosofisk vända våra tankar här och vi tänker om livet och döden.

"Du är inte skäller nu är du?"

Denna text på gravsten av en hund på hund kyrkogården Ciudad i Buenos Aires grovt översatt betyder ungefär: "Nu är du aldrig skälla, du är alltid tyst." Det är nästan omöjligt att översätta ordagrant, och texten är på engelska också mycket mer kraftfull, talar det både vemod och längtan efter den avlidne djuret. Vid denna grav är också en staty av den avlidne hund och det indikerar att ägaren hade svårt att ge upp, genom statyn, kvarstår en påminnelse om djuret så att säga, är påtaglig. Även om det är ett djur av sten men du kan ändå smeka den och det kan dra komfort ...

Southside House


Statyer av den avlidne hunden är vanligare i den här bilden ser vi påverkas av tidens tand ram som som ett litet monument placerades på graven av en jakthund på hunden kyrkogården av godset Southside House nära staden Wimbledon. Statyn är gjord av sandsten, en mycket mjuk sten som urholkar relativt snabbt. Bilder från hårdare stenar som marmor och granit och till och med ädelmetall brons också ordnas, kommer ingen ansträngning skonas. Hunden är i den engelska kulturen lika viktig som vårt där detta uttrycks är sällskapsdjur förevigats i ädla material och förblir bevaras för eftervärlden.

Cimetiere des Chiens


Den kanske mest kända hunden kyrkogården i världen ligger strax utanför Paris Cimetiere des Chiens i Asnieres-sur-Seine. Såvitt vi vet är detta den äldsta existerande hunden kyrkogården i världen. Kyrkogården grundades 1899 av Georges och Marguerite Durand Harmois med tanken att bourgeoisien ville begrava sina husdjur i en vacker och prestigefullt läge. Under tiden begravd där hans berömda hundar som en av de herdar som hade huvudrollen i tv-serien Rin Tin Tin. Vid ingången till kyrkogården är ett monument med en plakett och en staty av Barry Saint Bernard, räddningshund från Alperna som räddade mer än fyrtio personer under sin livstid.

Castle Staverden

I vårt eget land har vi speciella hund kyrkogårdar på fastigheten Staverden. Ägarna till gården omhuldade sina djur, och om det fanns en hund som dog begravdes på kyrkogården i skogen. Efter gården såldes till Geldersch Landskap slog kyrkogården i glömska tills en dotter den sista ägaren ranger ringde frågar om de gillade sin avlidne hund begravd på Staverden. Ranger visste förekomsten av kyrkogården gav inte bara hans samtycke, och sedan dess har grafjes lämnas igen. Det tar lite letande i skogen i de vackra grunderna men fann när vi ser två rader av träpålar med namn som Joe Mirza och Sjoerd.

Hund Kyrkogård Clingendael


En annan hund kyrkogården med en speciell historia är att egendom Clingendael i Haag. Det är hunden kyrkogården dam daisy som Marguerite, även Baroness van Brienen kallades. Denna dam har haft sina liv hundar och lämnade dem begravdes under en gammal lind som kan beundras från huset. Ursprungligen gravstenar stod upprätt men i andra världskriget de lades platt på egendom ockupanten. Damen har haft en hel del hundar, åtminstone fjorton vittne antalet gravstenar med texter som: Billy ??, ?? Dear Lassie ?? och ?? Peter, min trogne född ??.

Kungliga hund kyrkogård


Om ett palats Het Loo besöka en gör detta främst för det inre av palatset själv och de vackra stil trädgårdar som byggdes där. Men få människor vet att det finns ett sällskapsdjur kyrkogård i skogen i loo, är detta kyrkogården där hundar och hästar av den kungliga familjen är begravda. Det är en ganska lugn plats i slottsparken och både gravar hästarna som hundarna ser smart. På Soestdijk är en annan hund kyrkogård. Liksom i England, är det också en god tradition av adeln i Nederländerna för att hylla på detta sätt till sina älskade avlidna hundar.

Var kan jag begrava min hund?

Det regleras i lag, så att våra husdjur inte skulle begravas i sin egen trädgård. Jo det kommer ett marsvin eller murmeldjur inte vara en så stor sak, men för en hund med rätt dimensioner vi kan göra bättre för att leta efter en hund eller husdjur kyrkogård. Ofta veterinär eller en kyrkogård som är ens i närheten är så allvarlig senare kan besökas igen. Om en som är, hunden kan också kremeras i vilket axeln kan sedan lagras i en urna. Vissa människor gör kanske några skratt om men som oftast de människor som aldrig har haft ett husdjur och inte vet vad som kan vara en lojal vän och hunden för en annan. Om en hund till veterinären avliva det finns ett val mellan begravning, kremering eller bearbetning av animaliska biprodukter en destruktionsanläggning. För den senare ska du inte välja, eftersom du får mardrömmar. Vill du ha en riktigt speciell plats gå sedan titta på PET kyrkogården i byn i södra Holland Zevenhoven. Detta var ursprungligen ett familjeföretag under lång tid, och som helt innan du ordna begravning eller kremering. Det är vackert beläget på landsbygden i utkanten av ett naturreservat och det finns en hel del omsorg, kärlek och uppmärksamhet på kyrkogården. Du kan säga adjö med tillförsikt och senare komma tillbaka. Styrka i behandling av förlust och kanske är det bra att veta att vi sympatiserar med dig.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha