Hund vård: naglar

En hund kan inte köras som en man på hans skor och naglar knacka hela dagen mot marken. Normalt tar hunden hand om en nagelvård av naglar att bära ner när hon gick på en ojämn yta. Om detta inte sker tillräckligt, bör spikarna trimmas. En hund kan också skada sina naglar. Till exempel kan en hund vara enkelt med naglarna fastnar i mattan, vilket ger en spik kan riva av eller kan skalas. Hur kan naglarna på din hund trimning bäst?

Slitage på naglarna

Hund naglar knacka hela dagen mot marken. Om ytan är ojämn, kommer spikarna slitas ut på ett naturligt sätt. Vid varje steg de tar naglarna vårdas av detta. Det är därför bättre att gå med din hund regelbundet över ojämn marken som en trottoar. Om du och din hund går bara på ett mjukt underlag, till exempel bara i skogen, naglar är för långa. Vissa hundar har naglar som växer så långsamt att det aldrig blir ett problem. Andra hundar har bara behöver en vanlig pedikyr.

Nagel Problem

Om en man rippa en spik, kanske det gör ont, men vi vill inte gå på. I en hund drabbade naglarna vid varje steg marken. Om det är en nit är skadad, kan detta leda till en svår smärta hos hund. En hund kan göras med sin spik fastnat i mattan och dra. Speciellt om spiken slet huden är mycket smärtsamt. Hunden kan leda till haltande. Om naglarna hos hunden för länge, kan tillståndsändringar i foten och därmed hunden få alla typer av klagomål.

Förutsättningar

Du måste hålla ett öga eller naglar på din hund kommer inte vara för lång. Kontrollera dem regelbundet. Det finns särskilda nagelsax i alla former och storlekar för hundar finns i djuraffärer. Det kan vara bekvämt att köpa ett pulver där för att pålitliga någon blödning. Om du föredrar att inte klippa, kan du också använda en fil. Dessutom, några hundgodis är inte en lyx att belöna hunden med en behandling efteråt.

Hur vet du om naglar är för långa?

Ibland är det svårt att uppskatta i syfte att fastställa om naglarna är för långa. För detta kan du göra ett enkelt test. Har din hund står på fyra ben bara för att se om naglarna vidrör marken. Om du har ett papper under för att skjuta, det är tillräckligt kort. Om spikarna är för långa, kan det finnas en onormal ställning av fötterna. Detta kan få smärtsamma konsekvenser. Du ser det när naglar är för långa, eftersom de rör marken när hunden står.

Klipp och fil

Det är viktigt att du väljer rätt nagelsaxar, eftersom naglarna kan dela om du använder fel. Även om du redan har en nagelsaxar, bör du då och då kontrollera om det fortfarande tillräckligt skarpa. Om knivarna är slöa, måste du utöva mycket press på naglarna, som kan vara smärtsamt för din hund. Börja med att skära halvvägs till slutet av nageln och liv, den plats där nerverna börjar. Hos hundar med ljusa naglar kan du se bra liv. Lämna ca 2 millimeter bort från livet på snittet. Hos hundar med mörka naglar, är det ibland svårt att se där livet börjar. Om du inte är säker på dig själv, du alltid få en liten bit av nageln. Fil slutligen ojämna kanter jämnas med ett papper fil.

Alltför korta klippta naglar

Om du klipper naglarna för kort, du skadar nervändar och din hund kommer att låta dig veta klart och tydligt att du har fel. Det kommer också att mycket blöda. Om du inte klippa för kort, kan du stoppa blödningen med några ADSTRINGERANDE pulver. Du kan också spika i ett stycke mycket såpa utskrift. Tvålen behöver inte sköljas, vilket avtar den igen automatiskt.

Reparera den skadade spiken

Om hunden att skada hans spik, det är något på gång. Många hundar gör att det är överens om att deras spik fastnat på något. Spiken kan bli split av skador. Prova spiken sedan klippa så kort som möjligt utan att vidröra livet. En drog spik är inte bara smärtsamt, men det finns också en chans att köra en infektion. Om hunden inte tillåter dig att ta bort sin spik, kommer veterinären då måste göra detta. Spiken kommer sedan automatiskt generera. Basen i din hund kommer att vara ett tag lite öm, så vänta med att göra samma sak med spel tills din hund tillbaka med hela sin tyngd på foten vågar vila.
(0)
(0)
Tidigare artikel Atrofi hos hästar
Nästa artikel Fundament filer

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha