Hund Ras: West highland white terrier

Annemargret Augustsson December 26, 2015 Natur 34 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Västvärlden höjd mark vitterrier också förkortas Westie. De korta ben vita joyful hundar med en sträv päls. Dessa hundar användes för att jaga räv och grävling. De var nämligen små och modiga nog att krypa in i den av ett djur. Westie s är aktiva hundar som inte är rädd för nya saker.

Historien om Westie

Runt 19-talet fanns det många olika typer av terrier i Skottland. De Terriers hade i själva verket en sträv päls så detta skyddsobjekt medan jakt. Så de var vana vid jaga räv och grävling. Eftersom Westie kompakt är fet och Shaggy de kunde lätt grotta ett djur. Den lilla och trubbiga svans är mycket stark och de var också på sin svans dras tillbaka från grottorna. Ibland var de också jaga mindre djur som används nämligen för råttor och ohyra på gården.
I början, Westie sanna inte älskad. De var vita och vita innebar på den tiden raser att de skulle vara svagare. När en vit exemplar föddes det avslutades nästan omedelbart. De trodde att Westie kanske berodde en Cairn terrier och en Malthezer, skulle detta inte vara en bra kombination för jakt. Men det fanns också fans av vita terrier. I den 17: e århundradet King James gav jag i Argyllshire sex vita terriers som en gåva till den franske kungen. Dessa sex hundar werdern fördelat på tre fartyg som kan hända dem någonting. Den vita rasen var också populärt när det gick fel en gång medan jakt. Överste Eduard Malcom från Argyllshire nämligen Poltalloch ägde en terrier. Under jakten såg han sin hund är misstas för en räv och sköt honom död. Sedan dess har han naturligtvis ville bara att jaga med vita terriers som de är synliga. I den 19: e-talet såg den första Westie för första gången på en utställning, också deltog i överste Malcom. 1907 rasen har erkänts. Det är nu en av de mest kända och mest älskade terrier.

Utseende

Den westie väger ca 6 till 8 kilo och har en genomsnittlig höjd på 28cm. Hans svans är mellan 12,5 och 15 cm lång. Den är kompakt och har en muskel hals tack vare sin showmodel få detta ännu mer tydligt. Huvudet är nästan sfärisk, har en tydlig stopp och ögonbryn. Westie får endast ske i den vita färgen.

Coat

Westie är en lurvig hund. Detta innebär att förutom de liggande hår är grov och dör efter en tid, vilket gör det lätt att plocka dessa är avstängda. Den westie då bli beroende av hans hår cykel normalt skördas varje halvår om han / hon får sätta in en remsa päls. Vid en remsa päls ryggen alltid väl täckt men du någonsin behöver under de tre månaderna till groomer. Tack avel är numera ibland för Westie med en mjuk päls kommer till världen, den här pälsen är inte att plocka tyvärr. Mest westie är i Nederländerna skära ned över tid eftersom det är lätt att underhålla.
En särskild modell har en kjol som är vacker och går nästan osynlig från tillbaka till magen linjen. Trimning en Westie kräver mycket övning och erfarenhet, det är egentligen inte en ras som ser ut som det. Han blir trimmas så att den framsidan till baksidan visas också så kompakt som möjligt. Detta medan huvudet som runda och bör vara fullständig som möjligt, faktiskt pälsen på huvudet, alla utom kanter sett runt tack vare de många avel kommer också ofta hindra håret på huvudet är mjukare eller huvudet något annorlunda konstruerade är runda så att effekten är att skapa betydligt svårare.

Karaktär

  • livlig
  • modig
  • barnvänlig
  • glada
  • vakande
  • envist
  • oberoende
  • Rustik
  • självmedveten
  • uppmärksamhetgrabber

Du vet om Westie

De flesta Westie s är till sin natur mycket blafferig. Själv till TV som de faller ut. Eftersom barken naturligt i hunden sitter igen detta är att lära svåra att bryta.
För mer hundraser besök: ursprung hundraser
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha