Hund Ras: Maremma Sheepdog

Annemargret Augustsson Februari 27, 2016 Natur 23 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mountain Hound Maremma och Abruzzi är en hund från Italien och är uppkallad efter det område där han kommer ifrån. Tidigare denna hund användes som en fårhund och vakthund. Denna stora, tuffa och aktiva utomhus hund kan vara en lämplig hund som sällskapshund.

Historia

Denna italienska rasen är uppkallad efter det område där han kommer ifrån ?? Maremma Cane de Pastore Maremmani "eller" Abruzzo Maremma. "Ursprungligen talades det om två olika raser ?? den maremmano och Abruzze". I femtiotalet av förra seklet dessa två raser var officiellt erkänd som ras och namngavs: sennenhund Maremma och Abruzzerna. Hunden kallas också Maremma ?? ?? Maremmano ?? eller ?? nämns. Han är en av de mest kända italienska fårhundar. Rasen var uppfödd för att skydda får besättningar mot vargar. I utseende har han något av den pyreneiska sennenhund. År 1932 var Maremma introducerades i England 1950 och rasen erkändes av engelska kennelklubben.

Utseende

Maremma är en stor, stark och muskulös hund med hunden en genomsnittlig mankhöjd på 70 centimeter och 65 centimeter för tiken. En avvikelse på några centimeter är tillåten. Hanen väger i genomsnitt 35-45 kg och honan 30-40 kg. Hunden är smidig och har en intelligent och majestätiska uttryck. Halsen är stark och lång. Hans axlar är något över den övre raden i ryggen. Kroppen är något längre än den är hög. Kistan är bred, chefen har formen av en triangel. Detta är stort med starka käkar. Den stora svarta nos har stora öppna näsborrar. Hans öron sätts högt, hängande och trekantiga. Med tanke på storleken på hundens ögon är inte särskilt stor. Iris är ockra eller brun. Han har en livlig och uppmärksam uttryck. Formen på ögonen är mandelformade med svarta fälgar. Svansen har formen av en plym, tjockt hår utan några krusiduller och sätts låg.

Coat

Maremma har en lång vit rock som är lämplig för alla väder. Pälsen är riklig, lång och känns ganska oflexibel. Det är nära till kroppen ibland kan vara lätt vågig. Runt halsen pälsen bildar en fin krage. Lemmarna på bakdelen, är pälsen kortare. På nospartiet, skalle, öron och benens framsidor, är håret kort. Håren på kroppen är ungefär 8 centimeter ganska lång. Hunden har bara på vintern underull. Pälsen kan innefatta elfenben, svagt orange eller citron toner under förutsättning att det inte är dominerande. Pälsen behöver bry sig med enstaka tandborstning är nog att döda och löst hår bort. Rugga päls bör borstas ofta. Tvätta hunden endast om det är nödvändigt på grund av underull kan skada något annat.

Karaktär

Ursprunget till sheepdog är djärv och modig. Han är vaksam utan att vara aggressiv. Som ett husdjur det är särskilt lämpad som en vakthund. Han är tillförlitlig och beslutsam. Till hans chef och familj medan han är tillgiven, men främlingar han fortfarande ganska avlägsen. Med barn och andra husdjur Maremma kan oftast komma överens. Han var uppfödd att arbeta självständigt, så han behöver en konsekvent utbildning. Om han inte känner igen nyttan någonstans under lydnadsträning, kommer han inte att utföra kontraktet. Denna hund tycker om att vara utomhus och han är bra eftersom han föredrar en anständig trädgård finns. De är tysta hundar som inte behöver vara mycket aktiva, men behöver lite rörelse.

Hälsa

Mountain Hound Maremma och Abruzzo är i allmänhet en ras som är hälsosamt. Det kan förhindra höftledsdysplasi och ögonsjukdomar i några rader. Den genomsnittliga livslängden för denna sennenhund är mellan 11 och 13 år. En bra verzoring med en välbalanserad kost kommer att bidra till ett långt och friskt liv.

Övrig information

Om du gillar den här cool hund som sällskap att ta, fråga din första bra om denna ras. En uppfödare kan ge mer information.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha