Hund- och kattmat: ingredienser

Annabella Hallnäs December 26, 2015 Natur 27 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kibble för hunden eller katten kommer i alla former och storlekar, men där ska du välja? Många människor vet inte vad ingredienserna i hund- och kattmat. Vem vet detta, lättare att göra ett val.

Vad varumärket bitar

Det är inte så lätt att hitta rätt märke kibble för din hund eller katt. Så många märken, så många priser, ibland du se skogen för alla träd. De välkända varumärken såsom Whiskas, Bonzo, Royal Canin, Antavla etc gör i allmänhet bra i försäljningen, men det inte heller uttryckligen säga att de är därför bra för hunden eller katten.
Ofta finns det en hel del okunskap om kibble för hundar och katter, och folk bara köpa vad bra säljs, är det känt från reklam eller vad som är bra för aktiemarknaden.

Added korn

Idag finns med på varje förpackning där: med tillsats av spannmål. Den anser att detta är en anledning till att köpa, medan den andra tycker att det är nonsens. Hur användbara är dessa korn? En varg som fångar något, äter sitt byte, och även involvera magen och maginnehåll. Detta innehåller korn och grönfoder som har ätit sitt byte. Detta ger vargen tillräcklig inom vad han behöver. Så att kornen läggs, för att inte tala riktigt nonsens. Men många en hund eller katt är inte nödvändigt.

Mängden kött i bit

I de flesta av de köttstycken är fyra procent. Och detta är mycket litet för en köttätande djur. Köttet kompositionen är fortfarande ofta med ett svagt kommande: det är slaktbiprodukter vad vi människor inte vill äta. Detta behandlas sedan i djurfodret. Ibland finns på förpackningen: 4 procent kött. Vem läser snabbt, tror att det är i det 97 procent bit fjäderfä. Men detta är inte sant: det bit består av knappt 4 procent fjäderfä. . Vänligen läs väl förpackningen!

Pris / kvalitet

En tillverkare kan inte billig bit innehåller endast bearbetat kött. I princip därför sägas att dyrare maten, mer kött innehåller. Eftersom kött, inklusive slaktbiprodukter, är helt enkelt dyrt. Detta är också anledningen till att de dyrare bitar är fortfarande kvalitativt bättre. Men detta är inte allt: för varumärket betalar en kurs. Ett varumärke som är välkänt, kan lugnt ställa några mer i pris eftersom folk köper det ändå.

Övriga 96 procent

Nu vet vi att det finns ofta bara 4 procent kött i pjäsen får du fastnat undrar vad de andra 96 ​​procent Sit. Dessa inkluderar spannmål: majs eller vete, bönor, eller det mesta. Men också sockerbetor massa eller andra avfallskorn. I vilket fall som helst, produkter har en hund eller katt av naturen själv skulle inte gå snabbmat.
Ibland finns också uppstår klump under sken av: lamm och ris. Detta är ofta vitt ris eller brutet ris, den restprodukt av vitt ris. För hundar med tarmproblem själv rekommenderas fortfarande, men du kan göra själv bättre förberedd ris eller ris vatten att dricka.

Ät inte!

Låt oss inse det: om hunden eller katten skulle välja att han åt inte riktigt rå pellets. För att säkerställa att djuret äter detta ändå, läggs till fett. Någonsin undrat var den använda matoljan från mac donalds gå? Rätt, hund- och kattmat. Så åtminstone vi vet säkert att husdjur som äter smutsiga bitar.

Vad är riktigt bra?

Du kommer att vara lyckligare om du inte läser där bitarna finns, men kommer hunden eller katten måste äta. Gå därför letar efter en bit av minst 20 procent kött beaktades. Ofta dyrare att köpa, men billigare märken erbjuder detta. Det ser ibland lika bra. För våt mat är sant: minst 50 procent kött ska innehålla.

Myter och fakta om ingredienserna?

Det sägs ofta att det finns en hel del avfall kött i torr eller konserverat kött: såsom ögon, hovar, öron osv osv Ja, men titta på det här sättet: en vildhund eller katt gör inte heller noga. En hund eller katt är absolut inget folk och äter allt som kommer att välja. Så länge som de goda näringsämnen i det, det är inget fel med slaktbiprodukter.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Ekatarina Söderlund
  Like 4   Dislike 0

Jag är en stor förespråkare av rått kött dieter för hundar och katter. Ät t.ex. varg och leoparden i naturen trots allt. Hundar och katter är absolut ingen spannmål eaters. Det finns ett litet antal livsmedel för hundar och katter i handeln som huvudsakligen består av kött, inte korn och en liten mängd brunt ris. Och de innehåller inga onödiga tillsatser.

Heini Holmlund
  Like 1   Dislike 0

Tyvärr är det val faktiskt mycket liten. Rått kött är också att föredra, men som ändå vill ge klumpar, hade bättre vet vilken typ av saker i bitar. :-)

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha