Huay Xai; utgående från den långsamma båten och Gibbon Experience

Huay Xai är en gränsstad i Laos, är staden en populär gränsövergång till och från Thailand. Huay Xai är också utgångspunkten för en resa med långsam båt i söder. Och Huay Xai är ombord på en av de berömda Gibbon Experience. I den här artikeln hittar du tips för att besöka denna del av Laos och några höjdpunkter beskrivs.

Huay Xai

Huay Xai är en liten stad i Bokeo i Laos. Staden gränsar till Mekongfloden, är detta en stor flod som rinner genom en stor del av Asien. Mekongfloden börjar i Himalaya där den formas av smältvatten och rinner ut i havet i Vietnam, i Mekongdeltat. Denna flod utgör också gränsen mellan Laos och Thailand i den här regionen. Att hugga gränsen måste du också korsa floden med båt.

Boende och restauranger

Huay Xai är en dammig gränsstad med gott om boende och restauranger att överleva ett tag, men det är inte den mest attraktiva platsen i Laos. Priserna är högre här än i många andra områden i Laos och kvaliteten på boendet och maten är inte stor. Folket är vana vid stora horder av turister som betalar ett kort besök i sin stad, söker efter ett sätt att utforska Laos. Här försöker spela till hands med alla typer av erbjudanden och alternativ. Specialpris för dig!

Transport

Som nämnts är det bara ett sätt att stickande över gränsen till Thailand, är detta med båt. Från Huay Xai avgår den berömda långsam båt till Luang Prabang i söder, är denna resa vidare förklaras nedan. Resan söderut kan också göras med en motorbåt, men detta rekommenderas inte eftersom många olyckor sker. Från Huay Xai, är det möjligt att resa med minibuss till Luang Nam Tha. Detta är också möjligt genom långsam båt.

Slow Boat till Luang Prabang

Från Huay Xai lämnar långsam båt i söder, avslutar i Luang Prabang, en vacker stad i Laos. Denna långsamma båten upp till sitt namn och resan till Luang Prabang tar även två dagar att slutföra. Det är natten i en liten stad på flyglinjen; Pak Beng eller pak Tha. Den långsamma båten var en höjdpunkt för många turister på sin resa genom Laos. Syftet med den långsamma båten två dagar sitter på en båt och lugnt titta på landskapet du passerar. Det är en bra introduktion till resten av Laos, som finns i det här landet, "nästan" inte. På den här båten är bara turister, är detta både en nackdel och en fördel. För den äventyrliga, självständige resenären det ibland känns som en organiserad grupp och å andra sidan är det ett enkelt sätt att komma i kontakt med andra turister.
Ett tips för båten: köpa en kudde. Två dagar spenderar på träbänkar eller demonterade bilbarnstolar är mycket roligare om du sitter bekvämt. Ett tips för Pak Beng eller Pak Tha: Se till att du är snabb i land för att få en plats att sova. Flera långsamma båtar anländer vid ungefär samma tid och det driver och prejar.

Gibbon Experience

Gibbon Experience är en stor upplevelse. Under Gibbon Upplev din vistelse tre dagar i djungeln av Bokeo naturreservat i norra Laos medan du sover i treehouses minst 40 meter. Dessa träd hus kan endast uppnås med ziplines, dessa är linbanor som är upphängda i reserven. Ziplines är en väg som förbinder trädet och var du kan göra som en deltagare i Gibbon Upplev den fritt. Utsikten är vacker. Ljudet av djungeln som du natten höra innan du somnar på hög höjd är oförglömlig. Och känslan du får när du tar en tur på en av de ziplines du kommer alltid att minnas. Detta är en stor upplevelse. Förutom allt detta spektakel är även bra arrangerad av organisationen. Det finns guider tillgängliga som också ger mat och en del av intäkterna kommer att gynnas av reserven. Kort sagt, detta är ett måste.
(0)
(0)
Tidigare artikel Demokrati: En översikt

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha