Håravfall hos kaniner

En kanin kommer att förlora en hel del hår leder till oerfarna kaninägare ibland panik. Håret är ibland utspridda i bilen eller när du väljer kanin petting fortfarande stora fastnar på händerna. Men du måste göra du brukar oroa och avser normala ömsat där kaninen får ett nytt skikt. Håravfall kan också tyda på en sjukdom eller ett tillstånd. Därför är det användbart att känna igen skillnaden mellan de två formerna av håravfall.

Den ruggning av en kanin

En kanin gör varje tre till sex månader, en period av ruggning av. En lätt Molt växlar oftast med en tung ruggning igen när en ljusare rugga följer.
Varje kanin är också annorlunda och det finns betydande skillnader i svårighetsgrad, varaktighet och frekvens ruggning. Vissa kaniner gör som mest en vecka på ett nytt skikt ?? ?? attrahera. I andra kaniner kan det ta en månad eller mer innan ruggning är över. Vissa får under ruggning på olika platser kala fläckar eller ens helt kala. Andra djur har återigen knappt skallighet.

Extra hand om din kanin under ruggningen

När din kanin diamant är mycket viktigt att djuret ofta extra borstning. Gör detta minst en gång om dagen. Har du en angorakanin två gånger om dagen minst. Använder en mjuk borste, eftersom kaninskinn är bräcklig. Med dig kan skada huden alltför hård borste.
Borstning är också viktigt att undvika att få för mycket kanin hår sväljer. Detta kan leda till trafikstockningar i tarmkanalen och dess bollar. Det viktigaste för att undvika igensättning är en riktig kost med mycket hö och lite kommersiella livsmedel. En kanin ska alltid ha obegränsad tillgång till vatten. Särskilt under ruggningen är viktigt att en kanin att dricka mycket vatten för att svälja den lätt blir genom tarmen.

När är det mer att göra?

Erfarna ägare av kaniner vet oftast omedelbart om det är normalt ömsat eller motsvarar ett annat problem. Nya ägare av en kanin är ofta orolig eller ens panik över håravfall.
Två regler kan hjälpa dig i så fall. Den viktigaste regeln: När du är osäker, gå med din kanin till veterinären. Som kan direkt bestämma om normalen till håravfall på grund av den ruggning är om det finns ett medicinskt problem. Den andra regeln: när håravfall beror på en sjukdom som du brukar se fler symtom än bara håravfall. Så din kanin kan rodnad, uppvisar skorpor eller mjäll eller repa mer än vanligt. Är dessa ytterligare symtom, det finns inte en chans att det är något fel med din kanin mindre. Även den plats på kroppen där håravfall sker huvudsakligen kan ge en ledtråd till orsaken.
Håravfall förekommer också i följande villkor:
Allergi
Om din kanin är allergisk mot sängkläder eller en dietkomponent kan se håravfall. Vanligtvis finns det även andra symptom som repor, nysningar eller röda fläckar på huden. När du är osäker, kan du köpa en annan marktäcke och se om håravfall minskar.
Päls Kvalster
Kvalster är parasiter. De är små varelser, svårt att se, som bosätter sig i pälsen på din kanin. Under en infektion av kvalster du ser ofta andra symptom förutom håravfall och mjäll, kala fläckar, håravfall, ofta repor och rodnad i huden.
Öronskabb
När håret runt öronen är din kanin kan drabbas av öronskabb. Titta regelbundet i öronen eller de är rena inuti. Av kvalster eller andra öronsjukdomar kommer att se sårskorpor eller sår i örat. Din kanin kommer ofta slående örat repor eller huvudet skakar klåda.
Ringorm
Ringorm är inte en mask men en svamp som angriper huden på en kanin och ger även håravfall. Dessutom är denna svamp också överföras till människor. Snabb behandling av en veterinär är nödvändig.
Ringorm har din kanin vanligtvis kala fläckar och en lätt röd hud. Ofta kommer du att märka en liten eller hård skorpa på den kala fläcken. Vanligtvis ligger kala fläckar på huvudet, öronen eller tassar.
Tandproblem
När håravfall inträffar runt munnen är, kan det tyda på en tand problem. Tandproblem kan orsaka kaninen producerar saliv och päls blir blöt och brännande håravfall som ett resultat. Ofta kommer du att märka med tandproblem, andra symtom såsom långsammare äta eller tandgnissling.
Skenbar Graviditet
Hondjur som har steriliserats inte ibland passera genom en falsk graviditet. De beter sig då som en gravid hona kanin. Detta inkluderar att dra håret på pälsen för att bygga ett bo. Undvikandet av falsk graviditet är bara ett av många skäl till varför varje sjuksköterska behöver steriliseras, förutom undvikande av livmodercancer.
Tristess
En uttråkad kanin kan ofta tvätta sig eller andra kaniner med håravfall och kala fläckar som följd. En kanin har åtminstone tre till fyra timmar per dag utanför buren eller hutch behövs. Har också en kanin många leksaker som behövs distraktion för uttråkad
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha