Hörapparater: vad kan man förvänta sig av det?

Anke Samuelsson December 27, 2015 Hälsa 13 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I audiologiska kretsar, termen ?? förväntningar ?? hänvisar ofta till de förväntningar som en användare på utförandet av sina hörapparater. Dessa förväntningar kan variera enormt beroende på användaren. Vissa människor har en överdriven och helt orealistisk uppfattning om hur väl de kommer att höra med hörapparater. Dr Mark Ross är en framstående forskare och professor emeritus i audiologi vid University of Connecticut. Han skriver regelbundet kolumner, publicerar och föreläsningar om ämnen relaterade till hörselnedsättning. Hans erfarenheter som en bärare av hörapparater i 50 år, bidrar till dess trovärdighet.
?? I audiologiska kretsar, termen ?? förväntningar ?? hänvisar ofta till de förväntningar som en användare på utförandet av sina hörapparater. Dessa förväntningar kan variera enormt beroende på användaren. Vissa människor har en överdriven och helt orealistisk uppfattning om hur väl de kommer att höra med hörapparater. Först har de förnekat i åratal att de har nedsatt hörsel, och de så småningom ge upp och tvingas acceptera stöd hörsel eftersom de ?? alla ?? vill höra som alla ?? ??. En mindre resultat garanterar besvikelse. Sedan finns det andra människor som har låga förväntningar. Med lite finjusteringar ?? ?? funktioner sina hörapparater, kan de få hjälp att kommunicera mer effektivt. En viktig uppgift för en professionell hörselvård i detta är att hjälpa användarna att anpassa sina förväntningar till de begränsningar som följer av arten av sin hörsel problem. ??
?? Utan realistiska förväntningar är anpassade till den specifika hörselproblem, användare kommer antingen bli besvikna i sina hörapparater eller ?? lycklig ?? med mycket mindre fördelar än vad som är möjligt. Därför är det viktigt att förväntningarna på en användare både måste fyllas så bra som möjligt för att låta sig företrädas realistiskt. Annars är risken att användarens hörapparater ger tillbaka, eller aldrig använt - i båda fallen en olycklig resulterar i hörselnedsättning! Problemet är att det inte finns något sätt finns för att objektivt beskriva vad ?? realistiska förväntningar ?? betyder. Vi ger under ett spår av frågor som kan hjälpa dina förväntningar korrekt bedömning om du behöver första gången höra stöd. ??

Första besök men centrum

 • Blev du informerad om du är en kandidat för hörapparater?
 • På vilka uppgifter var detta på? Den typ av hörselnedsättning har förklarats med hjälp av ett audiogram?
 • Frågorna har uppkommit om hur du uppskatta effekterna av hörselnedsättning i ditt liv?
 • Var de fördelar, nackdelar och funktioner av olika slag hörapparat tolkas?

 • Valet av hörapparater

 • Fick din förklaring av din audionom om valet av vilken typ av hörapparat är bäst lämpade för just din hörsel problem? Tog hänsyn till dina personliga preferenser?
 • Montera hörapparat bekväm?
 • Du kan enkelt göra hörapparaten själv?
 • Gjorde audionomen en oorformaatmeting och han diskuterade resultaten med dig?
 • Förklarade användning av batterier?
 • Förklarade underhåll av dina hörapparater?
 • Fick du dokumentation hem där all information om första användning, underhåll och batterier beskrivs?

 • Följande information diskuterades efter testperioden?

 • Din erfarenhet av ljud, användarvänlighet, stödsystem ...
 • Comfort hörapparater.
 • Baserades på utvärderingen gjort de nödvändiga justeringarna?

 • Tips: Bullerdämpning hemma

  Ljudnivån i och runt huset har en stor inverkan på hur vi känner. Buller och dålig akustik fungerar tröttsamt och stressigt på vår hörsel. Det finns flera sätt att minska bullret. Buller i och runt huset har flera orsaker: trafiken, grannarna, barnen ... I en värld av nonstop TV, spelkonsoler, datorer och musik är fara för din publik runt omkring dig.
  Hemma kan du göra något åt ​​det.

  Den enklaste lösningen för att undertrycka brus hemma

  Vissa försiktighetsåtgärder och förändringar kan göra en stor skillnad. Mattor, stoppade möbler, gardiner, tapeter och andra mjuka material kan absorbera en stor del av bullret. Bokhyllor, sluttande väggar och tak bidra till att bryta ljudet. Hårda material och plana väggar å andra sidan reflekterar ljudet och förstärker höga frekvenser. Trenden med ett loft ?? ?? miljö med flera ger mer buller än ett hus med separata rum och dörrar.
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha