HPL hormon och gravid

Cyrus Magnuson Februari 27, 2016 Hälsa 86 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
HPL är ett hormon som ibland förväxlas med graviditetshormonet HCG. Många människor vet riktigt vad är HCG, men för HPL är det så svårt att förklara var den kommer ifrån och vad det är för. Hormonet spelar en nyckelroll i att förebygga utsöndring av frukten och reglerar tillväxten av barnet. Det hämmar också produktionen av modersmjölken. HPL kan detekteras i blodet, och vad händer om du inte producerar detta hormon?

Vad är laminat?

HPL står för humant placentalaktogen och är ett graviditetshormon. HPL ska inte förväxlas med HCG: Humant koriongonadotropin. HCG är det ämne som mäter ett graviditetstest i urin. HPL är ett hormon som många människor knappast känner eller hört talas om. Ändå är det en mycket viktig hormon.

När den har skapats?

Detta hormon är bara skapat efter implantation, eftersom HCG hormon. HPL hormon som produceras av moderkakan och börjar strax efter implantation, cirka 3,5 till 4 veckor av graviditeten. Med 5 veckor är HPL i blodet hos kvinnor detekterbara. Varje gravid kvinna gör via moderkakan till HPL. Utan detta hormon, kan graviditeten inte fortsätta att existera. Gränsvärdet för HPL är 5-7 mg / L I en flerbördsgraviditet är högre värden som uppstått.

Tillväxthormon och andra funktioner

HPL uppfyllt flera viktiga funktioner. Först detta hormon orsakar frukten inte avvisas. Hälften av det befruktade ägget består främst av icke-endogena material: faderns DNA. Normalt kroppen avger inte egen vävnad eller vävnad omedelbart. Detta är en logisk och viktig överlevnadsmekanism. Men en graviditet som är just något som vi inte vill ha. HPL samarbetar med HCG. HCG säkerställer också att embryot inte stöts bort av införande av vissa processer i kroppen som fortfarande utsöndring av livmoderslemhinnan och menstruation.
HPL är också ett viktigt hormon för det ofödda barnet. Det reglerar bland annat, sockermetabolism. Exempelvis gör den känslighet för insulin mindre. Insulin är ett hormon som ger oss fett som energikälla lite eller inte överklaga. Insulin så håll fett fast. HPL hormon gör att mindre insulinsvar orsakar fett som energi som förbrukas. Som ett resultat kommer fostret få viktiga näringsämnen som är nödvändiga för tillväxt och utveckling. Tillförseln av glukos till barnet som ska främjas av HPL. HPL bryter också ner insulin hos modern så att nivån insulin hålls på barnet nivåer. Hormonet kan fortsätta att stimulera tillväxten av fostret trots näringsbrist hos modern.
HPL hämmar hormonet prolaktin. Prolaktin är ansvarig för produktionen av bröstmjölk. Den prolaktin under graviditeten har en tendens att stiga. Detta förklarar varför gravida kvinnor under graviditeten för att skapa redan en mjölkaktig vätska. Prolaktin hämmar också ägglossning. HPL hämmar prolaktin bara för att se till att ingen mjölk skapas. Efter leverans HPL rensas snabbt ur kroppen och gör vägen för prolaktin, vilket amning initieras.

Demonstrera hormonet

Hormonet kan säga något om tillväxten av barnet. Men även om det är under en lång tid inte längre användas för att visa tillväxten och utvecklingen av barnet. Här har de andra och mer tillförlitliga metoder. Det finns graviditeter där nivån av hormonet-HPL är så låg att den inte kunde påvisas. Detta trots en annars fin löpning graviditet och ett friskt barn födelse.

Graviditetsdiabetes

Hormonet har också en nackdel: den är ansvarig för graviditetsdiabetes. Hormonet gör kroppen mindre känslig för insulin. Därför blodsockernivåer kan ibland vara mycket hög, särskilt när alltför mycket kolhydrater intas i form av socker. Graviditetsdiabetes har ett antal nackdelar. Som permanent diabetes kan uppstå efter förlossningen. Barnet är ofta tyngre än normalt. Det rekommenderas ofta att en diet i vilken det finns i synnerhet kolhydrater är kraftigt reducerad. I svåra fall, kommer en måste gå över administrationen av insulin i form av injektioner. Graviditetsdiabetes kan helt försvinna efter förlossningen, men uppföljningen är alltid klokt. Lyckligtvis kolla barnmorskor och läkare i dag är ofta gravida kvinnor på sina blodsockernivåer och kan därför graviditetsdiabetes fångas tidigt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha