Hotter än helvete

Hotter än helvete är det andra studioalbum från KISS och utfärdade den 22 oktober i år 1974. Albumet var dåligt emot och missade det inte ens klarar av att gå om försäljningen av det första albumet. Det var dock framstående som guldplätering den 23 juni 1977. När det var 500.000 sålda enheter. Den högsta hitnotatie som Albumet nådde # 46 var i Japan. I Amerika uppnåddes endast # 100.

Fyra nya Yorkers i Los Angeles

Producenter Kenny Kerner och Richie Wise - som också hade producerat första album - var återigen valet av bandet. Producenterna var dock gick från New York till Los Angeles och så KISS flög till LA. De fyra nya Yorkers bildades omedelbart en motvilja till den nya miljön. Guitar Paul Stanley blev omedelbart den allra första dagen han stals i Los Angeles.

Musikstil

Albumet fick arbetsnamnet "The Harder They Come", men ändrades till "Hotter än helvete" på grund av rädsla för förväxling med en film med samma titel som en reggae låt som presenterade titeln. I Japan albumet släpptes under namnet: KISS: shout från helvetet. Musikaliskt musiken som den var dystrare än på det första albumet. Mindre glada. Detta berodde till stor del texter av några låtar. "Goin 'Blind' exempel är berättelsen om en 93-årig man som är förälskad med en minderårig flicka. Låten är skriven av Gene Simmons i samarbete med Stephen Coronel vid tidpunkten för Wicked Lester, fd band Simmons. Det ursprungliga namnet på låten var "Little Lady".
Ace Frehley skrev två av låtarna som finns på albumet helt utan hjälp från andra. Ännu att höra att han inte är som sångare på albumet. Till Frehley egna ord, han var inte tillräckligt säker om hans sjungande kompetens eftersom Simmons och Stanley var mycket skrämmande människor. Detta gör att sjunga en del av "Parasit" överförd till Gene Simmons och den del av "Strange Ways" har gått till trummisen Peter Criss. Dock sägs det av många att Ace Frehley solo i "Strange Ways" är en av hans bästa.

Cover Art

Albumet är välkänt bland fansen för locket som har en hel del japanska influenser. På baksidan är bandmedlemmarna visas individuellt. Dessa bilder togs av Norman Seeff gjorts under en fest. Under festen, alla bandmedlemmarna drack med undantag av Gene Simmons som är emot alkohol. Paul Stanley var så berusad att han var instängd i sin bil. Om du ser bra ut på omslaget till albumet ser du att Stanley håller fast vid Criss som försöker att hålla upp honom. Eftersom Ace Frehley hade en bilolycka han hade inget smink på under fotograferingen, och så är hans ansikte på omslaget photoshopped.
Att döma från botten av locket är ett japanskt tecken. Detta kallas chikara på japanska och representerar makt. Det senare används i stor utsträckning under föreställningarna på trummor av Eric Carr.

Dålig försäljning

Trots den stora turné som KISS gjorde 1974 för att främja album försäljningen av albumet var ännu värre än det första albumet. Detta berodde delvis på det faktum att Warner Bross. Registrerar distributören kontraktet hade sagts upp med Casablanca Records. På grund av dålig försäljning KISS stoppade turnén och gick tillbaka till studion för nästa album Dressed to Kill kan kallas.

Tracklist

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha