Horner syndrom: hängande ögonlock och elevconstriction

Horners syndrom kallas också syndrom Claude Bernard, Bernard-Horner syndrom eller oculosympathetic pares kallas, är en situation där en person har en hängande ögonlock och minskning elev på samma sida av ansiktet. Den tredje symptom som kan förekomma är Anhidros, eller ge upp en svettsekretion av överkroppen. Orsakar detta syndrom orsakas, vad är tecken och vad är behandlingen?

Horners syndrom: symtom

Horners syndrom är en neurologisk syndrom beskrevs först av den schweiziska ögonläkare Johann Friedrich Horner 1869. Syndromet kan förekomma i alla åldrar. Klassiskt är hängande ögonlock, även kallad ptos, som orsakas av svaghet i muskler av Muller och den förträngda elev, även kallad mios, som orsakas av en förlamning av muskeln som ger elev dilatation. Båda fenomenen uppträder på samma öga. Trots hängande ögonlock patienter fortfarande kan se själva ögat inte går att stänga helt.
Andra symtom som kan förekomma i Horners syndrom har en förhöjd svett utsöndring av ansiktet eller överkroppen, rodnad i det drabbade ögat och skenbar enoftalmie. Det senare är det fenomen som påverkade mer tillbaka, sjunkna ögat är i ögonhålan. Mätningar, tycks dock inte vara stelnat.

Orsak: Fel sympatiska nerver

Horners syndrom orsakas av ett fel i det sympatiska innervation, aka orthosympatische innervation heter. De nerver som påverkas ligger på samma kroppsdel ​​som den sida av ansiktet där syndrom uppstår.

Orsaker för utvecklingen

Det finns olika sjukdomar, störningar och trauma som kan leda till uppkomsten av Horner syndrom. Som exempel kan nämnas:
  • Longtoptumor
  • Skador på nervplexus i nacke / skuldra, exempelvis av trauma
  • Oordning i ryggmärgen, såsom syringomyelia
  • Vila Fenomen i Hortons huvudvärk
  • Störning i hjärnstammen, till exempel, Wallen syndrom
  • Bröstcancer metastas
  • Infektioner i mellanörat
  • Problem av en av karotidartärerna, såsom en förslutning
  • Skador orsakade av operationer i nackregionen
  • Neurofibromatos typ I

Men i många patienter med Horners syndrom är ingen uppenbar anledning till ursprunget.

Diagnos

Diagnosen kan göras via rännil av kokain droppar i det drabbade ögat. På grund av det kokain återupptaget av noradrenalin är blockerad. Detta gör det möjligt för noradrenalin kommer att köra längre. När en störning i det sympatiska nervsystemet, såsom frigörs när Horner syndrom, är inte noradrenalin och därför effekten inte kommer att inträffa.
Den kokain falltest kan avgöra om det finns Horners syndrom. Testet är dock ingenting om den plats där orsaken är i nervsystemet. För att ta reda på detta djupare gjort ett prov där hydroxyamphetamine droppar in i ögat. På grundval av detta test, kan läkaren mer exakt bestämma var den grundläggande orsaken för syndromet är belägen.

Behandling

Eller Horners syndrom kan behandlas effektivt ligger på den bakomliggande orsaken. Dessa måste detekteras, t ex med hjälp av MRT i huvud och halsområdet, och behandlas. Inte av någon anledning finns det en behandling. När Horners syndrom sker efter ett trauma, och det finns ingen kirurgisk behandling är möjlig, är det att vänta på naturlig återhämtning av nerven för att se om syndromet fortfarande återhämtar sig. Denna nerv återhämtning kan vara lång. Symptomen två år efter starten av Horners syndrom är fortfarande närvarande, men är oftast permanent.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha