Horn: kyrkor

Zaida Isaksson April 24, 2016 Underhållning 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I staden Hoorn är inte så långt ifrån varandra, att hitta några vackra kyrkor. Storkyrkan i Church Square är det mest uppenbara: ljudet av klockspel når stratenver.

Great Church

Denna kyrka, som ligger vid Church Square, inrymmer Carillon. Staden spelar regelbundet Carillon chimes; på sommaren finns det Carillon Sommarkonserter ?? ??. Med byggandet av denna kyrka började 1405. Det är den fjärde kyrka som byggdes på denna plats. År 1838 en kyrka brann helt ner av en klumpig rörmokare; han hade på eftermiddagen, lämna ett brinnande fyrfat i rännstenen. Kyrkan byggdes sedan brann ner av blixten. På toppen av kyrkan är hem ligger; tjänstefolk och på första våningen butiker.

Noorderkerk

Norr eller Frauenkirche är en kyrksal, mellan Nötkreatur marknaden och Small North. År 1426 fanns det en träkyrka byggnad här. Stenkyrkan byggdes på samma plats mellan 1441 och 1519. Kören, på den sida av Nötkreatur marknaden i den 18: e och 19-talen som används som en fattig kyrka. Den innehåller fortfarande den ursprungliga grova träbänkar och predikstol. I synnerhet den centrala trappan och 17th century kören skärmen. Liksom Oosterkerk den Noorderkerk en klocka som hänger ovanför gatan.

Lutheran Church

På Windows fjärde tillstånd lutherska kyrkan från 1769. Bredvid kyrkan finns en grind som ger tillgång till återvänds Temple Lane. Vid slutet av denna gränd gång stod kyrkan av Arminians. Huset till vänster i kyrkan är den tidigare kyrkvaktaren, till höger är den tidigare prästgården. Intressant, presbyteryen ovanför kyrkan. Kyrkan och prästgård bedrivs i rokokostil.

Oosterkerk

Oosterkerk av 1519 kan hittas på den stora öst. Kyrkan har målat glas fönster och en orgel. Denna kyrka grundades 1450; Den nuvarande byggnaden är från 1616. Det var kyrkan av fiskare och skeppare, som ursprungligen romersk-katolska, holländska reformerta senare. Liksom Noorderkerk kyrka har en klocka som är vinkelrät mot framsidan. År 1982 kyrkan var helt återställd.

BAPTISTSAFUND

I Windows 31, fd baptistkyrkan med anor från 1865. På båda sidor av byggnaden är fallfärdiga grindar med smidesjärn räcken. På nummer 29 är den tidigare prästgården, med rokoko carving.

Francis Church

Katoliker var inte lätt på 16-talet; Horn valde 1572 för Prince av apelsinen och därmed protestantism. Katoliker var tvungna att söka tillflykt i hemliga kyrkor, eftersom det var förbjudet att utöva religion i allmänhet. Det fanns gömmer kyrkor i New North, på Slijk Lane och Achterom. År 1882 var Fransciscuskerk invigdes den stora North; nu bara katolicismen var synligt igen i Hoorn.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha