Hormoner - Thyroid och Bisköldkörtel

Britmari Nordstrom Februari 27, 2016 Hälsa 125 21
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Hormoner - sköldkörteln och sköldkörtel-In. Sköldkörteln reglerar ämnesomsättningen genom hormonfrisättning. Sköldkörtelhormoner har en funktion för att inkludera reglering av hjärtfrekvens och blodtryck, fettförbränning, energiförbrukning, främja andliga välfärd och tillväxt. Hos barn är sköldkörteln av betydelse för tillväxten av ben, muskler och nervvävnad. Sköldkörteln är en viktig endokrin körtel med stort inflytande. Läs mer om sköldkörteln i den här artikeln. I artikeln Hormoner - hormonsystemet ger detaljerad information om hormoner, hormonella, hormonsystemet och arbete i allmänhet. Det diskuteras också funktionen hos hypofysen och hypotalamus. Om det finns några villkor i följande text är inte helt klart, hänvisas till den här artikeln.

Thyroid och Parat - Hormone hypofys

Sköldkörteln och bisköldkörtlarna är som alla andra endokrina körtlar under inverkan av hypofysen.

Sköldkörtel Sköldkörtel - Thyroxine Colloid

Thyroid - Thyroid. Sköldkörteln, eller sköldkörtel ligger strax nedanför struphuvudet och i nacken består av två lober, sidan och sidan av luftstrupen. Dessa lober är förbundna genom vävnad, s.k. vävnads cellöar, och består av folliklar. Mellan folliklar är celler.
Hormonet tyroxin. Sköldkörteln gör hormonet thyroxin. Folliklarna innehåller kolloid, ett protein till vilket den är ansluten, och tyroxin som den kan lossas med hjälp av enzymer. Blod i sköldkörteln tillhandahålls av fyra artärer, vilket gör den till den mest vaskulariserade organ i människokroppen

Hormoner endokrina körtlar endokrina körtlarna Thyroid

Hypofys - TSH. Liksom alla endokrina körtlar, är sköldkörteln under kontroll av hypofysen. Hypofysen) stimulerar sköldkörteln till produktion och utsöndring av sköldkörtelhormon från sköldkörteln hormon TSH dvs.
TSH - tyroxin. När hypofysen producerar TSH, mängden tyroxin som utfärdar körtel, ökar. Kvantiteten av TSH från hypofysen går upp som tyroxin i blodet går ner och vice versa. Till exempel är nivåerna av tyroxin i blodet hållas relativt konstant.
TRH - hypotalamus. Hypofysen sig återigen påverkas av hypotalamus och TSH nivån är högre, eftersom hypothalamus avger en TRH ämne.

Tyroxin T4 hormon T3 - Metabolic Process

T4 sköldkörtelhormon - T3. Sköldkörteln producerar sköldkörtelhormon T4, där levern omvandlas till T3. T3 är ett hormon som är aktiv på cellnivå. Det största problemet är T4, som omvandlas till vävnaderna i T3. Normalt bara gjort tillräckligt T4 hormon och omvandlas till T3. Båda hormoner påverkar metaboliska processer. Funktionen för tyroxin är inte inriktad på ett visst område. Den släpps av sköldkörteln, och därefter tas upp av alla celler i blodet. Även om den exakta funktionen av detta hormon inte är känd i den finare, verkar det finnas en receptor som svarar på hormonet, att vara närvarande på ytan av cellkärnan. Den huvudsakliga effekten av detta hormon tycks öka den mängd energi som skall användas av cellen och den mängd protein som gör cellen.
Thyroid - Metabolism. Sköldkörteln reglerar ämnesomsättningen genom hormonfrisättning.
Sköldkörtelhormon har en viktig funktion i är:
 • reglerar hjärtfrekvensen och blodtrycket
 • för samförbränning av ett överskott av fett
 • strömförbrukning, tar in i kroppen lagrade energin tillgänglig för åtgärder.
 • främja psykisk välbefinnande
 • främjande av tillväxten
 • Hos barn: en viktig faktor i tillväxten av ben, muskler och nervvävnad.

Thyroid och jod - Jozo salt

Jod Jodid - Hormoner T4 T3. För framställning av sköldkörtelhormon, sköldkörteln jod behövs. Detta han får från blodet. Sköldkörteln producerar sköldkörtelhormon från jod. För produktionen av sköldkörtelhormoner, är det väsentligt att det finns tillräckligt med jod är närvarande. Jod är ett spårämne som förekommer i en låg koncentration av naturligt i människokroppen. Två tredjedelar av mängden jod i kroppen lagras i sköldkörteln. Sköldkörteln är den enda organ i kroppen som behöver jod. Den extraheras från blodet och jodbrist orsakar en sköldkörteln. Det jod används huvudsakligen som en byggsten i hormonerna T4 och T3. Jod förekommer i små mängder i livsmedel, livsmedel. Jod är särskilt:
 • havsfisk
 • shellfish
 • kött
 • brödprodukter
 • i mindre utsträckning mjölk.
Förr i tiden ofta påträffas brist på jod i populationen. Detta är anledningen till att det har gjorts obligatoriskt för att förbereda bröd med jodhaltiga saltet, eftersom på detta sätt en stor del av befolkningen har uppnåtts. Dessutom sättes i Jozo salt jod.

Bisköldkörtlarna - kalciumhalt Muskler nervceller - PTH

De fyra bisköldkörtlarna -i totalt ligger på baksidan av sköldkörteln. Bisköldkörtlarna är små, ungefär lika stor som en ärta, men ibland så små att de är nästan omöjliga att hitta. De två översta sitter bakom sköldkörteln; botten två kan ibland vara i sköldkörteln, och ibland är belägna i halsen. Bisköldkörtlarna har, bortsett från den plats, ytterligare något att göra med sköldkörteln.
Kalciummuskel nervceller. Bisköldkörtlarna styr kalciumnivåer i kroppen. Kalcium är ett viktigt mineral. Utöver att kalcium är den viktigaste faktorn för bildandet av ben och tänder, utan spelar också en central roll i hur muskler och nervceller.
PTH parathormon. För en bra muskulär verkan är det nödvändigt att innehållet i kroppens kalcium förblir inom vissa gränser. Denna process regleras av hormonet PTH från bisköldkörtlarna. Införlivandet av kalcium i blodet regleras av D-vitamin, som vi får genom solljus och matar, och av PTH. Om kalciumhalten är för låg, bisköldkörtlar ger en ökad dos av PTH. PTH orsakar benen i kroppen avstå kalcium till blodet. Om kalciumhalten i blodet är för hög, det finns mindre PTH gjorts för att sänka kalciumnivån.

Sköldkörtelproblem Metabolisk Termostat

Shell körtel problem. Sköldkörteln fungerar i kroppen som ett slags termostat. Sköldkörtelhormon bestämmer nämligen takten i många processer i kroppen. Sköldkörteln är ibland beskrivs som spis, meritförteckningar för den mänskliga kroppen. Personer med en underactive sköldkörteln har exemplet kalla snabbt. De med en överaktiv sköldkörtel, ofta värmekänsla.
Brist på sköldkörtelhormon. En brist på sköldkörtelhormon kan påverka alla kroppens funktioner, dessa hormoner som reglerar ämnesomsättningen i varje cell. En sådan brist kan uppstå, bland annat genom en störd hormonsyntesen, eller brist på stimulans av hypofysen. Eftersom sköldkörtelhormon påverkar alla kroppens funktioner, kan en brist eller avbrott leda till olika symptom, såsom
 • viktökning eller minskning
 • intolerans mot kyla
 • minskad libido hos män
 • menstruation avvikelser hos kvinnor
 • symptom såsom torr, grov hud och torrt hår och håravfall.

Jodbrist - Klagomål Thyroid Struma Struma Krop

En jodbrist kan uppstå när det finns för lite bröd, fisk och skaldjur, mejeriprodukter eller Iodised salt äts. Den jodbrist leder till en lägre koncentration av tyreoideahormonerna T4 och T3 i blodet. Detta mäts -Den hypotalamus och hypofysen av förvaltningsorgan i sköldkörteln. Dessa ger signaler till sköldkörteln att det finns för få hormoner är närvarande. Sköldkörteln kommer att arbeta hårdare för att uppfylla de signalerna. När tillräckligt jod pacing av arbetsgrupper utanför när det finns tillräckligt T3 och T4. I en jodbrist sköldkörteln måste arbeta mycket hårt för att kompensera för frågan.
Struma Struma Krop. Detta gör att sköldkörteln kan öka och struma uppstår, även känd som struma eller struma. I svåra fall, ofta på grund av andra orsaker, den förstorade sköldkörtel framgår tydligt i nacken. Det här problemet är vanligast hos äldre människor och ibland förekommer i kombination med en överaktiv sköldkörtel. Behandlingen är absolut nödvändigt, eftersom villkoret kan associeras med hjärtarytmi. Det endokrina störningar som orsakas av jodbrist är reversibel. När koncentrationen av jod är tillbaka till standard, symptomen försvinner.

Thyroidproblem Sköldkörtel Klagomål Sköldkörtelsjukdomar

Sköldkörtelproblem kan uppstå i flera former, de vanligaste problemen är:
 • En underaktiv sköldkörtel, förklarade vidare införa Thyroid - För långsamt operation
 • En överaktiv sköldkörtel, diskuteras i Thyroid - För snabb action
 • Struma, även kallad huvud eller struma, en förstoring av sköldkörteln

I Thyroidproblem Resources & Tips kan hitta mer information om sköldkörtelproblem, hormonrubbningar och vad du kan göra med sköldkörtelproblem med mat, kosttillskott och specifika resurser. Mycket informativ och väl läsas av en lekman.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (21)
Alvie Anderson
  Like 5   Dislike 1

Kära, jag har Graves sjukdom. Nu svälja jag propyltiouracil och Synthroid. De kommer snart att förstöra min sköldkörtel med radioaktivt jod. En operation är nu inte lätt utföras. Jag vill inte skräp i min kropp. Jag har redan haft information om båda alternativen. Men jag har den uppfattningen att de mig att "gulp" att arbeta. Jag behandlade från slutet av oktober 2014 till Graves. Jag är 38 och vill ha en barn. Min biologiska klocka tickar. De går bara omkring 1 år om förstörelsen / avlägsnande av sköldkörteln i hopp om att det kan fungera långsammare på egen hand efter ett år för att ha svalt denna medicin. Kan du ge mig råd om att bli gravid med Graves och varför läkare föredrar "svalan" vill än kirurgi? Tack! Hälsningar Fjäder kvinna

Lida Sandström
  Like 3   Dislike 0

Ligga långt inte varit bra. Inte bara känner håglös, men det verkar mer och mer makt kommer att försvinna från min kropp. Det är skrämmande när jag drar mig tillsammans under några år. Har ingen mer sköldkörtel sedan 2000 ännu tre bisköldkörtlarna. Jag vet inte vad jag ska börja. Anmäl dig med alla potentiella läkare, invärtesmedicinare till endokrinolog plus alternativ och kapital tillbringade. Visste upptäcka att läkare inte själva behöver komma upp med idén att något inte står rätt. Vem kan hjälpa mig? Med vänliga hälsningar Maria

Hadar Anderberg
  Like 0   Dislike 2

Vad man ska göra när ett fel i t3 omvandlingen?

Kent Hellquist
  Like 0   Dislike 1

Min fru är 75 och har varit i Erasmus sjukhuset i Rotterdam opererade henne bisköldkörteln, som nu är en vecka sedan. Hon var före operationen ofta deprimerad, huvudvärk, högt blodtryck och smärtsamma ben. . Min fråga är hur lång tid det kan ta den övre stående klagomål blir mindre eller försvinner, för nu konstaterade hon liten förbättring.

Levine Palmgren
  Like 0   Dislike 0

På Richtje: Jag har ingen erfarenhet av de medicinska problem som din flickvän, eller är överviktiga, och kanske min erfarenhet kan hjälpa. Här goes.1. Avkopplande. Och inte panik ner två kilo - om det fortfarande är bara en av dem. Det är kanske bara på grund av stress och försvinner med influensa eller något. Och en enda extra ounce kan också trevligt zijn.2. Vad hjälper mig bäst att gå ner i vikt är super gott om motion i den friska luften, såsom promenader, cykling, jogging ... eller ansträngande fysisk aktivitet såsom simning, fitness, boxning .... Motion är bra för lederna och allmäntillstånd ook.3. MEN inte göra detta utan YTTRANDE i sköld specialist på grund efter en operation har hela hormonsystemet tid och omsorg som krävs för att falla tillbaka in i fållan. De kommer så småningom att behöva upprätta beginnen.4. Jag hade redan gjort mig låga mål: cirka 30 kilo förlorade i ett år efter ett år måste jag gå ungefär en tredjedel .. Jag tog en bas på cirka 2,5 till 3 gånger i veckan för en månad eller två, som faktiskt visade sig ha varit gräns för vad jag kunde få utan att besväras av alla typer av hormoner och autoimmuna sjukdomar. Det verkar inte lyckas, men det är också sant att jag har inga speciella ansträngningar jfr dieter eller gastric bypass operation som jag inte jojo effekt erfarenhet och min hud är knappast kommer fladdrande 0,5. En annan ansträngning jag lagt på: regelbundna måltider med tillräcklig hälsosam kost, inte Overvet eller sötad. Maten jag skulle diskutera med specialisten, om inte redan vet vad bättre och inte äta och hur mycket vikt du kan förlora utan din hälsa brengen.6 i fara. Jag lämnade också rörelsen tillsammans med en sjukgymnast / sjukgymnast. Vilket kan tyda på vilken typ av rörelse och som inte är lämpliga för din person så att du har en frisk, stark, vacker kropp med förkärlek. Samtidigt hade jag alltså någon kunde jag gå om vissa vad en besvikelse. Men kom ihåg: det är patienten som behöver för att få jobbet gjort, kan ingen vara i denna plaats.7. Med lite tur kan du även kontakta din hälsa försäkringsgivare / hälsa / sjukförsäkring för rådgivning eller en liten Financieele ingripande. Kanske, socialtjänsten för din arbetsgivare vad som väntar, om endast en självhjälpsgrupp. Min arbetsgivare är till exempel mellan sport prenumerationer och även lämna det för en halvtimme per vecka till en gym- simma session eller ännu mer på recept från din läkare. Och i deras sjukhusvistelse är möjligheten kuren.8. Dessutom: det strider mot bröstet och att i flera år, att från hälso- och sjukvård, sjukförsäkring, etc. en massa program och finansiell hjälp om du är överviktig, men är tillräckligt stor. I mitt fall, sade doktorn ens, lite triumferande: ha, äntligen BMI 35, du har rätt till gastric bypass operation .Det alla med lite vägledning, ekonomiskt stöd eller incitament för dem som har en allvarlig risk för förtjockning och som gillar stora ansträngningar vill göra för att hålla nere vikten - som kräver mer ström än att bara låta du anländer till ditt BMI är tillräckligt hög ... osv osv Förhoppningsvis direktörerna läste det ... Jag önskar att din vän lycka ... Förhoppningsvis hon snabbt hittar ett bra drag rutin. Att döma av min egen erfarenhet: försiktigt starta och i hennes fall, först hormonella systemet igen kruissnelheid.Groeten. Roza

Kjellvor Jansson
  Like 0   Dislike 0

Kära, har en vän till mig, tog de hela sköldkörtel eftersom de kommer att vara full av lådor. Operationen gick bra och efter tre veckor de alla kunde gå tillbaka till arbetet. Det finns en sak som de hade för mycket terror och ännu mer få. Tjockna ... Hon är medium till tunn bygga och nu hon får sällskap i dessa tre veckor redan två kilo. Vad kan de göra?

Vivian Hjortsberg
  Like 5   Dislike 0

Jag har också problem med min sköldkörtel med några års mellanrum och jag är inte lyckligare där. Jag är för närvarande i 30graden celsius mer energi än till exempel. 10graden. Jag sväljer 0,1 mg Euthyrox halvt år efter sköldkörteln bort + näset. Dessutom kan jag verkligen inte klaga men det suger getintelend svaghet i musklerna, får jag arg. Faktum är torrt och livlöst hår är inte så konstigt för mig, har jag alltid gjort en hel del sport och det är mindre nu, det finns dagar det är det går

Vana Ceder
  Like 2   Dislike 2

Hej min son har ett TSH värde på 7,7 för sex veckor var 5,3 vi återvänder till Rijnstate sjukhuset han är överviktig ofta mycket varmt, han är bara åtta år är det någon som vet vad de ska göra för honom. Hälsningar

Hagen Tegnér
  Like 3   Dislike 2

Notera på stycke med kopp: hormonet tyroxin T4 T3 - metabola processen. Meningen "Det släpptes av sköldkörteln och sedan tas upp av alla celler i blodet." verkar inte inte rätta mig. Jag förutsätter att det är tänkt att hormonet tas upp av alla celler i kroppen och inte bara av den hos blodet.

Almira Hjertsson
  Like 5   Dislike 1

De som känner igen följande symtom? Hjärtklappning, andnöd och känslan fruktansvärt rusade. Dessutom har jag alltid kallt, men på sommaren kan jag bara vända dåligt med värmen. Jag tänkte på sköldkörtelproblem men mina blodnivåerna är bra. Dessutom är feokromocytom utesluten. Nu har jag nyligen hört något om det trots goda blodnivåer kan fortfarande ha något på din sköldkörtel. Vem vet mer om? Vänligen skicka ditt svar.

Yngve Järnefelt
  Like 1   Dislike 0

Hej, ok ville fråga om någon någonsin har hört nästa eller läst något om det. Omkring nio månader sedan hade jag ett missfall. När jag kom ungefär sex veckor efter curetage att styra gyn berättade för mig att min livmoder var cirka 1/3 för stor. Han kontrolleras också min kolliderar, där från det ögonblick jag har fått alla brösten sitter skivor eller klumpar. Hård nypa eller en hård press är smärtsamt, men annars har jag inga problem med det. Efter att han avslutat forskning han kom upp med följande konstaterande: Han verookzaakte mina sköldkörtelproblem, och detta innebar att jag nästan säkert bostkanker skulle få senare i livet. Han sade att från den stunden vissa mediciner tvungen att svälja så att jag skulle få bostkanker. Enligt honom hade jag missfall av överdriven livmodern, av min sköldkörtel. Personligen, jag trodde att det var en ganska märklig historia. Min egen läkare fanns ingenting, och sade efter ett blodprov att det var inget särskilt. Men det är inte bra för mig. Har någon hört mer om detta? På Internet, jag kan för lite om detta på ett begripligt språk. Gr. Layda

Ivone Palme
  Like 0   Dislike 1

Är det med 2 diabetes värre? En invärtes kod på varje sida vill ta bort dem. Finns det fördelar eller nackdelar? :-(

Gurid Blom
  Like 3   Dislike 2

Jag har Cushings sjukdom. Har opererats för adrenal i maj 2005 och fortfarande upplever jag dagligen de negativa prylar av sjukdomen (hela kroppen blåses upp utan anledning, vatten stopp, ...) I kliniken jag får ständigt höra att jag måste ha tålamod. Tyvärr är mitt tålamod bär på den. Finns det någon som har sjukdomen eller vet vem som kan ge mig några tips då jag hör detta TACK!

Ingebor Ekbom
  Like 5   Dislike 2

För närvarande har följande symtom: muskelsvaghet, svårigheter att svälja, överdriven urinering, förrädiska avföring, ledvärk, gastrointestinal obehag, tunn hud, utslag, trötthet, viktminskning och mild hjärtatstickande och sömnlöshet. Jag har haft här sedan slutet av mars i går kväll ... Tja undersökningar: blod / urin och avföringsprov, men värdena var under GP ok Många klagomål är fortfarande en hel del motsvarar en eventuellt. problem med sköldkörteln, tror jag. Skulle vilja veta om du känner igen det här? Hur kom du fram bakom problem med sköldkörteln? Hur gjorde doktorn? Utgå från vad studier du komma tillbaka hit? Skönt ... Jag hoppas att jag kommer att vara lite längre eftersom jag gör det så långsamt längre Gillar din reaktion. Hälsningar Rafael

Annchristine Almqvist
  Like 1   Dislike 0

 Wim, styrka till nästa steg, förhoppningsvis du PTH nivåer tillbaka till det normala! Hälsning Sila

Ili Blix
  Like 3   Dislike 0

Hej Sila, Det är inte en överaktiv sköldkörtel, men en överaktiv bisköldkörtel! Tyvärr, detta efter en resekerade parat tillbaka på fel sätt, eventuellt med en av de andra tre fortfarande aktiv parat PTH-nivå är återigen hög. är nyfiken vad nästa steg blir.

Carolinne Forslund
  Like 4   Dislike 0

Mycket är begriplig information i den här artikeln. Men jag söker information om hyperparatyreos, så en överaktiv bisköldkörtel. Finns det twweeëneenhalf år sedan opererats och är nyfiken på andras erfarenheter.

Ärlig Davidsson
  Like 2   Dislike 2

 Miriam och W.Pont, tack för era positiva kommentarer och att du anger att informationen är tydlig. Detta var också min avsikt, är det bra att denna till synes lyckats is.Mirjam, fann jag att en bild kunde inte riktigt något väsentligt och lägga till artikeln mer än den biologiska sidan skulle gå på, men kanske jag behöver den här heroverwegen.Bedankt alla tre för din kommentar! Rejäl hälsning Sila

Christof Lidholm
  Like 0   Dislike 1

Det finns en hel del information, och på ett begripligt språk som också är viktigt.

Robbert Sjöberg
  Like 2   Dislike 0

Jag har haft här så mycket. Tydligt förklarar. Skulle det vara bättre om det fortfarande finns eller foto en bild skulle bifogas.

Lismor Larsson
  Like 4   Dislike 1

 Information om en snabb sköldkörtelfunktion kan hittas i artikeln: Schildkleir - För snabb action och stående precis ovanför under rubriken Relaterat artkelen. Lycka till! Hälsnings Sila

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha