Hoogstraten, mer än en by jordgubbar

Cyrus Magnuson Februari 28, 2016 Underhållning 240 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Hoogstraten de flesta människor känner till jordgubbarna. Och ändå finns det mer att göra i Hoogstraten. Det finns en magnifik beguinage, två kvarnar, den typiska St. Catherina kyrkan och många gamla hus på frihet. Man kan vandra och cykla. I augusti kan man ha en hel helg till den största karibiska festivalen i världen: de Antillerna festivaler. År 2014 slaget vid Hoogstraten firades minnet av på olika sätt. En bortglömd strid som ägde rum 1814 och som avslutades den franska närvaron i norra.

Hoogstraten

Hoogstraten ligger i norra inklämt mellan nyck holländska och belgiska gränsen. Det är hem till cirka 20.000 personer, varav cirka 15% kommer från Nederländerna. Hoogstraten är en del av provinsen Antwerpen och distriktet Turnhout.

Framväxten av Hoogstraten

Hoogstraten föddes 1210. Det grundades av hertigen av Brabant. Den nuvarande stavningen av namnet går tillbaka till 1930. För ursprunget till namnet Hoogstraten finns flera teorier. Det skulle kunna peka på den höga höjden av gatan, men det kan också vara namnet på huvudgatan i byn. En annan förklaring är att den härrör från de germanska orden Hauha och Strata. Ytterligare andra avser Strata till latin och betyder "romersk väg". Enligt vissa Leuven handelsvägen till Breda skulle ha gått genom Hoogstraten, enligt andra handelsvägen från Antwerpen till 's Hertogenbosch. Förmodligen båda var på samma väg.

Vad kan du göra och se i Hoogstraten?


På displayen i Hoogstraten
 • S: t Katarinakyrkan ", den" ansikte Hoogstraten. Denna sena gotiska kyrkan i Kempen tegel, byggdes mellan 1524 och 1546 ritningar av arkitekten Rombout II Keldermans, kallas också "triumf tegel." Detta skyddade monument av 80 meter hög är den tredje största kyrkan och en av de högsta tegelbyggnaden i världen. Basen i kyrktornet är fyrkantig, klocktornet är åttakantig och toppen är en karakteristisk lök. Detta gör kyrktornet med sina 104,7 meter den tredje högsta i Belgien. Turistbyrån är en rolig, fri sökning för barn över nio år tillgängliga. "På jakt efter skatten av Katrien" strävan ringde och hon fick sitt namn efter patroonheilge av kyrkan.
 • begijnhof: Beguinage i Hoogstraten har 36 stugor, en barock kyrka och en lada. Allt var helt återställd och alla hus är nu upptagna. Beguinage ligger på UNESCO: s världsarvslista.
 • Stedelijk Museum van Hoogstraten: Museet är beläget i Beguine på nummer 9 och 11. Du kan läsa mer om stadens historia och förhistoria
 • den förhistoriska platsen Meir Berg: mer om förhistorien kan hittas på Meir Berget. Speciellt stenåldern är väl representerat, men också bronsåldern kan lära sig något här
 • Laer Mill, en gammal kvarn som fungerar tillbaka sedan 2005. Bruket är regelbundet öppna för allmänheten och sedan smoutebollen serveras, görs med olja som slagen av bruket.
 • Salm-salmmolen ett skyddat monument sedan 2008 på en ny ägare väntar. En gång i månaden, är bruket öppet för allmänheten.
 • Den Gelmelslot: även kallad Hoogstraten Castle

Forum Hoogstraten
 • Shopping på frihet: en mycket trevlig shopping. Man finner här och där på gatan vackra hus, en del går tillbaka till det sextonde århundradet
 • promenader och cykling: Hoogstraten har många naturområden. Man kan därför lugnt promenader och cykling. På turistbyrån olika vägar finns.
 • Äter jordgubbar och jordgubbsprodukter provsmakning: Hoogstraten är synonymt med jordgubbar. Det finns en stor auktion och längs små stigar kan man hitta någonstans jordgubbar bås där du kan köpa koppar jordgubbar. Denna lokala delikatess, transporteras långt bortom Hoogstraten naturligtvis också lokalt.
 • kiwibes äta: även kiwi bär, en ny art av frukt, kommer från Hoogstraten och överallt verkrijbaar här. Som namnet antyder är det en liten kiwi i form av ett bär. Handy, eftersom ni kan stickande honom i munnen på en gång.
 • Antillean festivaler: den andra helgen i augusti är ganska kvav i Hoogstraten. Då organiserade här den största karibiska festivalen i världen. För två dagar kommande band från den karibiska befolkningen i Hoogstraten och omgivning rör med sin upplyftande musik.

Simning i Hoogstraten

Hoogstraten ligger nära rekreationspark De Mosten. Här kan du bada på sommaren i en sjö. Du kan också vandra, eftersom runt sjön är ett naturområde.

Hoogstraten Slaget

Vad många inte vet är att Hoogstraten 1814 var den plats där en stor Napoleons strid utkämpades. Den 11 och 12 januari, 1814 var det här att Preussen, kosacker och British kämpade mot Napoleons trupper. De kejserliga trupperna attackerades från Nederländerna. Essen till Turnhout slogs det våldsamt. Vi talar om slaget vid Hoogstraten eftersom det var här som tog en tung strid. Impulsen var staden Antwerpen och hamnen. De allierade underlåtit att vidta denna fästning. Vid 2,3 och 4 maj, 2014, 200 år efter det att händelserna ägde rum i Hoogstraten en historisk rekonstruktion, med cirka 800 re-enactors från hela världen, 40 hästar och 16 kanoner. Det fanns också en bok vars titel är "mellan Antwerpen och Breda," det glömda striden Hoogstraten 11 jan 1814, skriven av Jan Huijbrechts. Senare under 2014 fanns det också en utställning om striden och en musikal.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Ansök Style
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha