Honung som medicin

Jimi Hammarström Februari 27, 2016 Hälsa 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Naturligtvis alla vet vad honung. Vanligtvis använder det för smörgåsar och ibland för te. Men visste du att honung tusentals år sedan var främst används för att bota människor med skador? Honung kan med rätta som en antiseptisk och antibiotika tjäna och det är den användes under kriget. Läs mer ??

Honung som ett universalmedel

Det finns skrifter från långt innan en tid präglad av användning och tillämpning av honung som en helande agent. Och sedan pratar vi ca 2500 år före Kristus. Det var på den tiden mycket ?? recept ?? för användning av honung som spelats in på papyri som har överlevt till denna dag. Det är därför vi vet detta. De användes av folk som babylonierna, egyptierna, grekerna och romarna.
Honey var verkligen används överallt i dessa dagar. Speciellt på slagfältet. Redan då var det känt att honung sår rensar bakterier och tillåter läkning. Det var ett läkemedel som anbringades på många sätt. Ren honung för sår, men även blandat med vatten, vinäger eller citronsaft, som användes för att återställa balansen i bakterie kroppen. Den användes därför för yttre sår, men också för interna åkommor. Honung var och är helt enkelt ett medel som kan användas i alla situationer. Ett slags heltäckande och alltid verkande läkemedel. Det är ibland jämfört med acetylsalicylsyra, men honung gör mycket mer än en aspirin.
Således, till exempel honung används för feber: organ en blandning av honung med vatten, men även mot hosta: som gurgla, vid behandling av abscesser eller tumörer, muskelkramper, förkylningar, sängvätning, sömnlöshet och så vidare.
Förresten, som ?? väldigt gammalt recept ibland testas. Forskarna ville antiseptisk försöka testa receptet och gjorde en salva som bestod av en del honung, två delar fett. Och vad gjorde de inträffar? De märkte att bakterierna försvann sår. Men ändå de inte helt övertygade om sig så att de lagt till nya bakterier i såret, men dessa bakterier försvann från salvan. Resultatet var tydligt: ​​Honey hjälper till att sterilisera sår genom vilken läkning kan ske mycket snabbare.
Således är honung också mycket bra på att göra sitt jobb diarré. Det hämmar tillväxten av patogener som salmonella, Escherichia coli, och koleravirus. Detta upptäcktes av afrikanska forskare. Därför är det bara skulle vara en mycket bra bil för användning i utvecklingsländerna bara för att människor ofta dör av diarré.

En färsk studie

I den medicinska världen är naturliga produkter ofta inte tas på allvar. Din läkare kommer inte berätta ?? smörja såret med honung 3xdaags i ??. Men det kommer att vara så. Detta är vetenskapligt bevisat, nämligen genom mikrobiologen Paul Kwakman, som tog examen i denna studie.

Honung är hälsosamt, men det finns några varningar!

Även honung är ren natur, är det bättre för barn under ett år inte ge honung. Också direkt i naturen finns ibland saker som små barn inte har byggt upp motstånd ännu och att hans exempel, vissa bakterier som producerar giftet botulinum. Detsamma gäller även för jordgubbar. Man bygger det så småningom själv motstånd på men mycket små människor som ännu inte.
Vidare är det mycket viktigt beteende människan. I detta fall beteendet hos biodlare som vill skydda sina bisamhällen till Varroa. Det kan vara så att biodlaren använde kemiska gifter och när så är fallet då de gifter därmed in honung. Därför kan endast köpa produkter från en biodlare varroa kvalster slagsmål med timjanolja och organiska syror som: mjölksyra, myrsyra och oxalsyra. Sådana avtal är alla säkra.

Starka tillsammans: Honung och kanel.

Ibland finns det livsmedel som i kombination kan förstärka varandra. Ett exempel på detta är honung tillsammans med kanel. Kanel innehåller också läkande egenskaper. Vill du veta mer om detta? Sedan läsa min artikel ?? Kanel har en läkande effekt ??.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha