Honung och kanel som ett botemedel mot sjukdomar

Mänskligheten har länge varit bekant med helande krafter av honung och kanel. Relativt nytt är insikten att en kombination av dessa två ingredienser är ett kraftpaket vid kontroll eller förebyggande av sjukdomar, både externt och internt. Det kan bero på den höga andelen av mineraler - särskilt svavel - i båda ingredienserna.

Blanda honung och kanel universalmedel?

En blandning av honung och kanel var ett stort antal sjukdomar kan botas. Som forskat av västerländska forskare. Detta publicerades av Beatrice Dexter i Weekly World News den 17 januari 1995, med en förteckning över sjukdomar som kan behandlas med denna blandning. Sedan visas med regelbundenhet klock artiklar om detta ämne. Således, enligt Hesh Goldstein, författare till den ursprungliga artikeln hade ingen aning om varför kombinationen av honung och kanel är så effektiv. Utmaningen är att både kanel honung som en hög mineralhalt - i synnerhet svavel - har. Han säger att detta är dubbelt styrkan i denna blandning, som han hävdar i sin artikel kanel och honung läkande egenskaper daterad April 14, 2013 på hemsidan så enkelt som det verkar, är inte fallet. Som alltid, antas det att patienten i fråga - förutom intaget av dessa naturliga mediciner - en hälsosam livsstil att hålla levande. Eller åtminstone det kommer att hålla det, eftersom de degenerativa sjukdomar som diskuteras här, är mycket ofta orsakas av felaktiga mat- och levnadsvanor. Denna "magisk kula" är inte ensam, men är en del av den övergripande livsstil. Moppning med kranen kommer således att ge någonting i detta fall. Slutligen kan det inte behöva bo: för allvarliga symptom är det alltid bättre att konsultera läkare innan du tar sig spara schabring. Dessutom är tanken här "inte baat det, inte skadar" kanske inte. Kanel innehåller kumarinföreningar och safrol. Djurstudier tyder på att dessa substanser är genotoxiska och möjligen cancerframkallande. Huruvida dessa ämnen är cancerframkallande för människor, måste undersökas. Det finns många typer av kanel, den viktigaste av Ceylon kanel och cassiakanel är. I detta sammanhang ligger faran mer i cassiakanel.

Den helande egenskaper av honung och kanel

I antiken var medveten om de gynnsamma effekterna av olika naturliga ingredienser. Plinius skriver om roliga bitar i sin bok The World. Även med fördelarna med honung i kosmetiska termer det redan var känd. Traditionell kinesisk medicin och Ayurveda också erkänt goda egenskaper av kanel och honung. Och fortfarande honung och kanel används som huskurer.
Honung
Plinius säger att honungen produkten har många tillämpningar; i form av bin harts avlägsnar ryggar "och allt som är inuti kroppen." Dessutom gör honung utväxter krympa, mjuka hårda ytor, nervsmärta sinar och svåra sår slutligen fortfarande ännu läkt. Honung förhindrar också verkar förfall och hjälper streptokocker i halsen och munnen problem. Kokt honung hjälper mot lunginflammation och lungsäcksinflammation och under förhållanden med gift på grund av ormbett och äta giftiga svampar. Och så går han kort igenom. I kinesisk medicin, är honung betraktas som en neutral substans, balansera mellan yin och yang. Ayurveda skiljer mellan åtta olika honung med sina respektive läkande egenskaper.
Kanel
Kanel eller cassia var under antiken, en dyrbar krydda. Plinius vet om att berätta allt, utom varför cinnamomum faktiskt hade velat. Han hänvisar till Herodotos som berättade sagor om kanel. I en viss region skulle hitta kanel i fågelbon av phoenix, hängande på otillgängliga klippor eller i träd. De försökte bon med kanel komma ner av fåglarna bära köttbitar, som de sedan gick ut på bon. Bon var då så tunga att de naturligtvis kom ner segel. Det skulle också Cassia växa nära myrar, där monstruösa fladdermöss och bevingade ormar försvarar varan. Dessa tillsatser skulle jaga produktens pris. Enligt traditionell kinesisk medicin representerar kanel värme - yang, och därmed kan användas för att bota krämpor som har uppstått till följd av kall - yin. Enligt Ayurveda kanel kan användas för alla typer av sjukdomar, inklusive med sjukdomar i tandköttet och erektil dysfunktion.

Användning av en blandning av honung och kanel

Den dagliga konsumtionen av honung och kanel eller en kombination därav har en gynnsam effekt på kroppen, och går mot sjukdomar, som nämns i artikeln skriven av Beatrice Dexter. De förlitar sig därmed delvis på resultaten av de tester och undersökningar i olika sjukdomar. Även om ovanstående inte är vetenskapligt bevisat, finns det fler och fler studier plats vars resultat är lovande. Det finns också ett gap mellan dem som Naturopathy sympatiska och de som är skeptiska. Skeptiker se uppmärksamhet på detta fenomen främst som en media uppföljningsartikel av Beatrice Dexter.
 • Immunsystemet; skyddar kroppen från bakterier och virusangrepp.
 • Hjärtsjukdom; sänker kolesterol i blodkärlen och ökar hjärtfrekvensen; honung och kanel vitalisera artärer och vener. Ta varje dag en pasta av honung och kanel t.ex. på bröd.
 • Cancer i mage och ben; enligt japanska och australiensiska forskare för att bota dessa cancerformer genom en blandning av honung och kanel. Patienter tar tre månader, tre gånger dagligen en matsked honung och en tesked kanel pulver.
 • Artrit; som en vanlig matsked honung och en halv tesked kanel tas även kronisk artrit kan botas.
 • Urinvägsinfektioner; två msk honung och en tesked kanel pulver i ett glas ljummet vatten förstör bakterier i urinblåsan.
 • Förkylningar; i tre dagar, ta en msk ljummet honung med en fjärdedel tesked kanel pulver.
 • Magbesvär; Honung tas med kanel botar magont och magsår. Minskar även gas.
 • Matsmältningsbesvär; kan förebyggas genom kanel pulver strös på två matskedar honung som ges innan du äter.
 • Influensa; honung innehåller en naturlig ingrediens dödar bakterier influensa.
 • Hudinfektioner; honung och kanel pulver i lika delar, applicera på drabbade områden genom att ta eksem, ringorm, etc.
 • Viktminskning; Drick dagliga morgon en halvtimme före frukost på tom mage och på kvällen innan sängen, honung och kanel i en kopp kokande vatten. Håll oljig build-in mot kroppen.
 • Trötthet; daglig halv matsked honung beströdda med kanel pulver i ett glas vatten ökar livskraften i kroppen.
 • Finnar; Gör en pasta av tre matskedar honung och en tesked kanel pulver. Applicera på finnar innan sova och tvätta nästa dag med varmt vatten.
 • Frisk andedräkt; gurgla med en tesked honung och kanel pulver upplöst i hett vatten håller andas frisk.
 • Hörselnedsättning; Daglig morgon och kväll honung och kanel pulver i lika delar återställa höra ockupera.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha