Hong Kong, City of geomantik

Adalbert Holmgren Februari 28, 2016 Miscellanea 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den urgamla kinesiska konsten att geomantik fortfarande tillämpas. Geomantik avser ett landskap design som motsvarar den typ av energi. Geomantici använda en viss "kompass" för att bestämma hur naturkrafter och arbetar tillsammans i harmoni. Information är koncentriskt monterad på kompassen.

Historia

När britterna i början av 19-talet kom den första gången i Hong Kong, det var en ogästvänlig ö. Där bodde bara några fiskare. Den naturliga hamnen visat sig vara ett perfekt förankring för de brittiska opium fartyg. Efter det första opiumkriget som varade 1839-1842, stod den kinesiska Hongkong iväg till britterna. Brittiske utrikesministern beskrev Hongkong som "en karg ö med knappt några hus." På den tiden, Hong Kong var i skarp kontrast med många andra stora städer som redan hade en månghundraårig kulturella och sociala traditioner. Den snabba metamorfos Hong Kong gick skedde mot alla odds, eftersom Hong Kong har några naturliga fördelar.

Hong Kong hamn

Inledningsvis staden fått sitt betydelse och välstånd för skyddade djuphamn. I delar av södra Kina med en hel del piratkopiering Hong Kong och dess hamn köpmän och redare erbjuds säkerhet och skydd av brittisk lag och det blev snabbt en viktig hamn för handel med Kina och resten av Östasien. Sjöfartsnäringen ökade också, banker och försäkringsbolag, vilket gjorde Hong Kong till ett stort finansiellt centrum.

Finansiell Handel

Bank of China
Bank of China, med sina 72 våningar och en höjd av 310,6 meter de högsta byggnaderna i Hong Kong. Det avslutades i augusti 1988, den 8: e dagen i den 8: e månaden i den 88: e år enligt den kinesiska kalendern. Detta är en lycklig dag. Kantonesiska ordet för "åtta" betyder också "välstånd". Från den 70: e våningen i byggnaden bassängen syns tydligt.
Hong Kong och Shanghai Bank
Hong Kong Office i bolaget och Shanghai Bank byggdes med en konstruktion av den brittiske arkitekten Sir Norman Foster. Byggnaden har varit under uppbyggnad 1979 och skulle ha varit den dyraste byggnaden i världen med sina byggkostnader på cirka fl.1.500.000.000 vid den tidpunkten. Det är säkerligen en av de då mest tekniskt avancerade byggnader. Golven är inte staplas, men häng på åtta stålpelare, gör terrasser med öppna arbetsytor uppstår. Ändå är det en byggnad i östra tradition, både visuellt i brutna fram och andligen på grund av den kinesiska feng shui. Sir Foster fick rådet att placera hissar i hallen nära drakens svans som kastar sin skugga från en närliggande berg. För överföring av de två bronslejon vakt från den gamla högkvarter var klockan fyra söndag eftermiddag gynnsam enligt feng shui expert. Två kranar lämnade lejonen samtidigt ned varken dra för. Feng shui expert Koo Pak Ling antogs av arkitekten Sir Foster som konsult under konstruktionsfasen. Han gav det bästa stället för lutande ingången. Koo råd Pak Ling följdes och Foster blev så imponerad av den geomanticus som han anlitade honom för hela projektet.

Feng shui

Hong Kong har mer gemensamt med det gamla Kina än med andra moderna metropoler. Staden är i själva verket byggdes enligt traditionella principer för feng shui. Feng Shui betyder "vind och vatten". Det är konsten att geomantik. Geomancy är ett komplett system av mystisk landskapsplanering, som går tillbaka till forntida kinesisk visdom och filosofi. Den huvudsakliga idén med feng shui är att hälsa, rikedom och välstånd är reserverade för människor som lever i en värld att leva där människans verk balanserad blandning med naturkrafterna, som vinden i träden och vattnet i floder och bäckar.

Roll geomanticus

Den geomanticus har till uppgift att bevaka harmoni i univesum. Han konsulteras traditionellt om man vill ingripa i landskapet. Han måste se till att:
  • de bygger på rätt ställen;
  • i rätt riktning;
  • vid den mest gynnsamma tidpunkten.
Om han tror att byggnaden kommer att störa den naturliga ordningen, måste han ontraaden konstruktion.

Feng shui för byggnader

Feng shui idealisk för byggnader som:
  • berg eller kullar på norra sidan eller baksidan av byggplatsen för att avvärja onda inflytanden;
  • ligger på den södra sidan, företrädesvis i vatten.

Anmärkning
Feng shui gäller inte bara effekterna av mänskliga ingrepp i landskapet utan också dess påverkan på välstånd och välfärd för den enskilde. Först när man lever i en harmonisk miljö och fungerar och hans förfäder ordentligt begravd, det finns en balans mellan de motstående krafterna yin och yang och av shi och sho chi, där mänsklig lycka beror på.

Roll av feng shui-konsult

Rollen av feng shui-konsult är avgörande i en myllrande stad som Hong Kong, där det ofta är omöjligt att placera en byggnad väl. Feng shui-konsult måste minska nästan oundvikliga disharmonier till ett minimum, t ex genom att bryta ner murar, murade fönster stängda och dörrar för att komma undan. Han kan också rekommendera användning av vissa färger eller symboler.

Utseende

Den pittoreska landskap i det gamla Kina var arbetet med feng shui experter. Det kejserliga palatset i Kew-Hoo-Shan illustrerar några viktiga geomantic element såsom bergen bakom byggnaden och vatten det. Pagoden på kullen håller skadliga effekter mot, till exempel, såväl som dekorerade slår i taket.

Bruce Lee

Bruce var en före detta kung fu mästare och internationell filmstjärna. Han dog en för tidig död på grund av hans hus var i dalen Kowloon, en plats som undviker den traditionellt sinnade kinesiska grund av dåligt feng shui. Bruce fick geomantic råd till en åttakantig spegel i ett träd framför huset hänga som distraktor negativa krafter. När en tyfon omwoei trädet och spegeln bröt sitt beskydd bort och han dog kort därefter vid en ålder av 32 och på toppen av sin karriär.

Livliga

Den viktiga roll som den gamla filosofin spelar är alla opmerkelijjker Hongkong finns också en sådan modern och pulserande stad. Hong Kong är den folkrikaste staden på jorden. Det bor 5,5 miljoner människor på en yta på över 1000 kvadratkilometer. Som New York state Hongkong främst på hård granit, som ger en solid grund för de många skyskrapor. Dock bör byggnaderna stärkas på grund av tyfoner ilska mellan juni och oktober. Hongkong är också en av de mest vibrerande städerna. Dag och natt kan man göra affärer och söka underhållning.

Fiske

Helt sväljas av de omgivande skyskrapor i hamnen de små skräp i Tanka eller "båtflyktingar". Dessa fiskare, precis som sina förfäder och deras familjer lever på sin båt, minns alltid att Hong Kong som ett fiske började. Av nedgången i fisket har många av dem nu arbeta för att hitta land.

Internationell handel

Med sina begränsade naturresurser, har Hong Kong för att förlita sig på import och har utvecklats till ett internationellt handelscentrum där importerade varor lossas och bedrivs. I slutet av 40 av förra seklet fram en flod av flyktingar från det kommunistiska Kina gjort både arbete och kapital och människor började bygga fabriker och lager i stor skala.

Industri

Samtidigt har branschen blivit pelaren av ekonomin där 40% av den arbetsföra befolkningen finner anställbarhet. Merparten av pengarna placeras i lådan, textil- och beklädnadsindustrin, följt av affärsverksamhet inom elektronik och tillverkning av klockor och plastleksaker.

Publicering och småprata centrum

Hongkong är också en viktig publicering och småprata centrum. Den enorma rikedomar och utrymmet problemet samt främja optimism har orsakat ett antal kommersiella byggnader i Hong Kong stiger är genuint fantasifulla och innovativa enhet.

Ändå välgörande inflytande geomancy?

Hongkong har vuxit från ogästvänliga ön utan färskvatten och ökända för piratkopiering som ett av de mest moderna och rikaste städerna i världen. Kan det vara möjligt att hon är skyldig sin rikedom är geomancy, som skyddas skyskrapor i dåligt inflytande?
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha