Honduranska Lempira: pengar, information, kurs

Juline Gylling December 27, 2015 Miscellanea 24 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I Honduras, folk betalar med honduranska Lempira. Denna valuta är uppkallad efter den indiska krigare med samma namn. Den Lempira brukar förkortas med ett L.
  • Historien om den honduranska Lempira
  • Utseende lempira
  • Mynt och sedlar
  • Honduras lempira reser
  • Priserna i Honduras
  • Valuta den honduranska Lempira

Historien om den honduranska Lempira

Den honduranska Lempira infördes 1931 i Honduras och pesos ersattes. Valutan är uppkallad efter en indisk krigare vid namn Lempira. Han härstammade från Maya ?? s och har kämpat mot armén av de spanska trupperna.

Utseende lempira

Anteckningarna från den honduranska Lempira alla har sin egen färg. Varje ton är en viktig person i historien om Honduras. Naturligtvis också lempira krigare, en av noterna.

Mynt och sedlar

Den Lampira har noter av 1, 5, 10, 20, 100 och 500. Det finns också mynt av 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent. Du har också ett mynt på en lampira.

Honduras lempira reser

Om du går till Honduras, ska du göra klokt i att använda Lempira. Dessa kan inte få i Nederländerna vid GWK, så du behöver på flygplatsen eller i gallerior för att få pengar. Över hela landet, banker och uttagsautomater. Notera i automater alltid bra på. Skimmers är mycket aktiva i Honduras. Försök när det är möjligt att ta ut pengar på en bank. Även vid gränsen, kan du växla pengar. Det kan vara när du gör en rundtur i flera länder.
Den amerikanska dollarn accepteras på många ställen, särskilt på platser där många turister. Så se till att du har några dollar med dig. Helst lite anteckningar likt en dollar. När du ger anteckningar som $ 50 eller till och med $ 20, så det bör finnas någon förändring. En del restauranger har sin egen växelkurs mot dollarn och detta kan ibland innebära att du spenderar mer pengar än vad som faktiskt var avsett.
Copan är också Quetzal accepteras som betalningsmedel. Detta beror på att Copán Guatemala är mycket nära och massor av turister att ta en tur till Honduras.

Priserna i Honduras

För att ge en uppfattning om livet i Honduras, här är några priser. Så du vet hur mycket pengar du spenderar på när du reser till Honduras.
  • Varm måltid: 135 lempira
  • Dykturer: 400 lempira
  • Övernattning enkel två-personers rum: 350-500 lempira

Valuta den honduranska Lempira

Om du vill veta Honduras Lempira det aktuella priset, bör du kontakta Border Växlingskontor. Till dig ändå ge en riktlinje, kan du hitta under ett bord med kursen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha