Homeopati: Balanserad kost

En väl balanserad kost innehåller tillräckligt med näring för tillväxten från barn till vuxen, tillräckligt skyddande ämnen och tillräckligt med material för energiförsörjningen i syfte att hålla kroppen av den vuxna i gott skick så att den självläkande kapacitet upp till fungera.

Hälsosam mat

Hälsosam mat är fri från kemikalier och andra ämnen som kan påverka vår kropp negativt. Raffinerade livsmedel såsom vitt bröd, vitt ris, choklad och sockerprodukter, försök att undvika. Det är bäst att få energi genom att äta frukt. Frukt innehåller frukt snabbt absorberbara socker och många vitaminer.
En homeopatisk läkare / expert kommer ibland rekommendera särskilda produkter som skall ingå i kosten och minska användningen av andra eller att strejka; håller dig i så fall, strikt följa reglerna i Ditt homeopatiska läkare / expert. Att komponera en bra kost används ofta av livsmedels bilresa från Informationscentralen för Nutrition. Denna skiva delar dieten i fyra ämnen, vilket ger dig dagligen från alla ämnen bör äta något för att uppnå en balanserad kost.

Ruta 1:

Potatis, spannmål och baljväxter, fullkornsbröd och fullkornsbröd pasta, brunt ris, hirs, spannmål, bovete, potatis, ärtor och bönor. Denna grupp innehåller mestadels kolhydrater, vegetabiliskt protein och vitaminer från B-gruppen.

Box 2: Frukt och grönsaker

Dessa livsmedel är viktiga källor av vitaminer, mineraler och spårämnen. Företrädesvis färska grönsaker som tillagas kort i lite vatten så att vitaminer bevaras. Lägg att minimera salt. När du äter massor av säsongsbetonade produkter, kan du göra lite fel just därför att de innehåller ämnen som vi behöver i den säsongen. ?? På sommaren äter vi sallad företrädesvis, färsk spenat och endive. ?? På vintern får vi de nödvändiga ämnen från kål, brysselkål, lök, bönor och ärter. Ät frukt som äpplen och päron med huden, först tvätta om frukterna inte odlas ekologiskt.

Box 3: Kött, ägg och mejeriprodukter

Kött, fisk, fågel, ägg, mjölk, yoghurt och keso genom innehåller animaliskt protein. Kött ger också järn. Mjölkprodukter innehåller kalcium och fosfor. Variation inom denna ruta därför viktigt. Dessa diet livsmedel innehållande animaliska proteiner och fetter med mättade fettsyror. Fet fisk, som sill, kokt makrill, ål, lax och sardiner innehåller fiskoljor som är till nytta för att arbeta på det kardiovaskulära och reumatoid artrit. Ät den företrädesvis en gång i veckan, en gång ett fett och en mager fisk, stuvad, kokt eller grillad. Äta kött varje dag är definitivt rekommenderas inte. Du kan ersätta kött också äta sojaprodukter; sojaprodukter är att få någon hälsokostaffär, men numera många stormarknader har dessa produkter i sitt sortiment. Mejeriprodukter innehåller kalcium och proteiner som har en god aminosyrasammansättning. De sura mjölkprodukter är mycket bättre smält än söt; därför främst använda kärnmjölk och yoghurt med höger svarvning mjölksyra.

Box 4: Fett

Vegetabiliskt margarin, bredbara, ge vitamin A och D och fleromättade fettsyror. Hög fettprodukter alstra energi i form av kalorier. Om inte alla fett används för energiförsörjningen, är det lagras i kroppen. Varför inte använda mer än 60 gram av fett och olja per dag. Också, vegetabiliska oljor såsom olivolja och solrosolja som innehåller fleromättade fettsyror.

Byggmaterial i fodret

Proteiner
Behöver vi bygga upp muskler, antikroppar och det röda pigmentet i blodet. Proteinerna kan delas in i vegetabiliska och animaliska proteiner, vars sammansättning i små men mycket viktiga komponenter skiljer sig. Proteinerna bryts ned i tarmen till små delar, som är uppbyggda i levern tillbaka till de proteinmolekyler som kroppen behöver. Dietister är mer och mer begränsande för insikten att vegetabiliska proteiner är mycket friskare än animaliskt protein och har blivit allt rekommenderat att proteinet konsumtion i form av kött och melkpro produkter. Vegetabiliska proteiner finns bland annat i soja, nötter och baljväxter.
Kolhydrater
Är ämnen såsom stärkelse och sockerarter, som används som bränsle vid kroppen för att kunna tillföra energi till musklerna. Stärkelse bryts ned i munnen och tarmen för att bilda ett socker, som förbränns i muskler, eller byggs upp igen i levern som glykogen, och plockas stroke i syfte att tjäna som en backup bränsle. Kolhydrater är bröd, pasta, potatis och bananer.
Fetter
I kroppen kan användas som en fettvävnad för skydd av organ, som i att isolera huden från den kalla och som en bränslereserv. Fetterna i kosten även brytas ned i tarmen till små delar, som byggs upp i levern tillbaka till mänskligt fett. Det finns animaliska fetter som smör, mjölk och kött. Dessa produkter innehåller mättat fett som kan verka kolesterolhöjande. Det är klokt att vara måttlig användning av animaliska fetter. Dessutom finns det vegetabiliska fetter, såsom i solrosolja, olivolja eller majsolja, som innehåller fleromättade fettsyror, och kan ha en kolesterolsänkande effekt.
Vitaminer
Har en viktig funktion i många kemiska processer i vår kropp. Således, de är nödvändiga för att skydda mot sjukdomar och sjukdomar och för en sund tillväxt och utveckling. Vitaminer inte produceras av vår kropp och kommer därför vanligtvis in via mat. En fullständig och balanserad kost är därför mycket viktigt tillståndet för vår hälsa, annars fel får förekomma. Å andra sidan vitaminer, i större mängder än vår genomsnittliga dagsbehovet, ingen känsla. I själva verket kan de till och med vara skadligt. Vitamin A och D, till exempel, hopar sig i kroppen. Användningen av kompletterande vitaminpreparat bör därför alltid övervägas hända.
Samtidigt finns det sol 4-0 olika vitaminer kända. I vårt dagliga behov av mat som inte alla kommer; bara en bit eller en femtedel, behöver du varje dag. Eftersom vitaminerna upptäcktes så tillfällighet, var de ursprungligen komplicerade bokstavsbeteckning. Numera används alltmer kemiska namn och de kan kopieras syntetiskt.
De dagliga vitaminer kan delas in i två grupper:
de fettlösliga vitaminer och vattenlösliga vitaminer.
 • Vitamin A bildas i levern från karoten och är viktig för bildningen av ben och för emaljen på tänderna. Det spelar en roll i vår förmåga att se bra i skymning och i vår förmåga att bekämpa cancer. Detta vitamin är mycket viktigt för barn i sitt första levnadsår. Vitamin A finns i smör, margarin, mjölk, ägg, morötter, grönkål, torsk och hälleflundra.
 • D-vitamin hjälper matsmältningen med absorptionen av vissa mineraler, inklusive kalcium och fosfor. Vidare är viktigt för att bibehålla kalcium i skelettet, och för vårt försvar mot cancer detta vitamin. D-vitamin finns i mjölk, ägg, smör, mar Garine och visleveroliën. Den är också syntetiseras i huden om den utsätts för solen.
 • Vitamin E hjälper vid läkning av hudsår och spelar en roll i fertilitet, och reglering av menstruations blodtryck. Det stärker musklerna, minskar syre Vitamin E finns i vetegroddar, kallpressade oljor, sallad, spenat, vattenkrasse, nötter, ägg och fullkornsbröd.
 • K-vitamin är nödvändigt för blodkoagulering processen. Detta vitamin är i gröna grönsaker, men det är också skapas i tarmen genom inverkan av bakterier.
 • C-vitamin reglerar bildningen av brosk, ben och dentin, är involverat i produktionen av röda blodkroppar och läkning av sår eller brutna ben. Eller C-vitamin kan också hjälpa förebyggande för förkylningar är inte vetenskapligt bevisat hittills. C-vitamin finns i färsk frukt, färska grönsaker. Vid upphettning av mat, är detta vitamin lätt förloras. Vem mycket rök eller dricker mycket alkohol, har det mer C-vitamin än andra. Varje cigarett berövar kroppen av 2,5 milligram vitamin C.
 • Vitamin B-komplex är en kombination av 15 olika material. De faller under ett namn, eftersom de förekommer tillsammans i samma typ av livsmedel, såsom jäst och vetegroddar. De stora B-vitaminer är Bi, B2, B3, B5, B6, Bi 2 och folsyra. Vitamin B-compiex fungerar på nervsystemet och stimulerar produktionen av nytt blod. Vitamin BI krävs för konvertering och förbränning av socker.

Mineraler
Mineraler spelar en viktig roll i verkan av kroppsvätskor, och balansen av kemikalier. Vi delar mineraler i två grupper: makro, som kroppen behöver stora kvantiteter, och mikronäringsämnen, som vi behöver mycket mindre mängder.
Makronäringsämnen
 • Kalcium har en funktion i bildandet av ben och tänder, funktion muskler och blodproppar processen. Kroppen av en vuxen innehåller ca 1 till 1,5 kg av kalcium, nästan alla som är i skelettet. Skala i ost, mjölk, fisk, nötter, några gröna grönsaker och hårt vatten. Magnesium har ungefär samma effekt som kalcium och slappnar av. Magnesium är i vetekli och bakterier från fullkornsbröd, mejeriprodukter, bönor, nötter, vissa grönsaker, fisk, skaldjur och choklad.
 • Fosfor är nödvändig för överföring av energi i kroppen. Funktionen av fosfor är nära besläktad med den av kalcium. Fosfor är i spannmål, mjölk, ost, nötter, kött och bönor. Natrium och klor ta hand om det flytande balansen och fördelningen av fukt, syra basbalansen och muskelfunktion. Dessa mineraler förekommer tillsammans i naturen som salt och som också finns i animaliskt protein. Med vår normala dagliga kosten, vi får mer än tillräckligt inuti; endast i varmt väder kan förloras genom svett. Varning: för mycket natrium kan vara skadligt.
 • Kalium behåller sin verksamhet i samband med ovan nämnda spierwer kungen av natrium och klor. Kalium är i bönor, nötter, tomater, aprikoser och apple sockerlag.
 • Svavel verkar äntligen på hormonet insulin, som reglerar blodsockret, och det är av intresse för oss vår hud och hår. Animaliskt protein är de viktigaste leverantörerna av svavel, men det finns även i grönkål, brysselkål, alla kål, purjolök, sallad och sparris.

Mikronäringsämnen
 • Järn är en viktig del i bildandet av röda blodkroppar, som kroppen kan absorbera syre från lungorna och kan transporteras till alla kroppens celler. Järn i fisk, kött, ägg, lever, bönor, havregryn och gröna grönsaker.
 • Zink är ett av de viktigaste ämnena för vårt immunförsvar mot bakterier, virus, svampar, och cancer. Zink behöver vi för vår tillväxt, vårt minne och vår förmåga att lära. Bra källor för zink inkluderar mjölk, ost, keso, fisk, kött, nötter, spannmål och örter.
 • Fluor finns i våra ben, tänder, hud och sköldkörtel. Det hjälper till att förhindra karies. Fluor är skaldjur och te. Dessutom är det en beståndsdel i många tandkrämer ?? s. Jod vi behöver för en väl fungerande av vår sköldkörteln.
 • Jod är i skaldjur, havsfisk, vissa typer av bordsalt och grönsaker som odlas i jodinnehållande jord.
 • Selen förhindrar att skapa förutsättningar för en hjärtattack, artrit och grå starr. Selen finns i spannmål, nötter, sparris, vitlök, fisk, skaldjur och ägg.
 • Mineraler som vi behöver i ännu mindre mängder, är koppar, krom, kobolt, mangan och molybden.

Fördelning under hela dagen

I princip kan man anta de vanliga tre måltider om dagen. Men en fullständig och balanserad kost behöver inte nödvändigtvis bestå av tre måltider. Äldre människor ibland har tillräckligt med två måltider per dag, medan ungdomar som fortfarande befinner sig i tillväxt kämpar för att komma in energin i tre måltider. De kommer ofta behöver en liten måltid i mellan. Detsamma gäller för idrottare, personer med tungt fysiskt arbete, och personer med hypoglykemi. För dem, äta flera små måltider mer förnuftiga än en uppdelning i tre stora måltider.
För allt detta hoppa över en vanlig måltid är inte bra. Chansen är stor att man får ett par timmar senare, fortfarande hungrig och ta till ohälsosamma mellanmål. I dessa fall är det mycket klokare att äta något litet från ett eller flera av ämnena i matbilturen. Se till att dessa snacks är varierat, så till exempel en gång en cracker med ost och ibland ett äpple. Det är också viktigt att äta måttliga gånger på rad och lugnt ta tid. Tugga allt väl, så de näringsämnen absorberas bättre.

Vegetarisk mat

För många människor är det kött, fågel eller fisk är fortfarande den viktigaste delen av varm måltid. På menyn kort i restauranger alltid väljs i första hand, kött eller fisk. Däremot har ett växande antal människor som inte äter kött eller fisk mer. De är medvetna om det faktum att varje dag äta kött är inte nödvändigt och inte ens så hälsosamt
är.
Det finns många fler anledningar att gå vegetarisk mat:
 • invändningar mot fabrikslantbruk, där djur i små burar och i onaturliga förhållanden tillbringar sina korta liv;
 • Kvaliteten på icke-ekologiskt kött eller fisk;
 • avfallet av proteiner som förekommer i uppfödning av boskap kött erhålles;
 • överdimensionerade boskap skapar en enorm miljöpåverkan, bland annat genom att gödsel, men också eftersom det finns över hela världen skära ned skog för att klara betesmark för boskap;
 • etiska skäl, ogillande av djurslakt.

Om du inte äter kött eller fisk, kallas vegetarisk kost eller vegetarianism. När vegetarianism kan urskilja ett antal typer:
 • lakto-ovo vegetarianism: maten paketet innehåller både vegetabiliska livsmedel som mejeriprodukter och ägg, men inget kött och fisk;
 • lakto-vegetarianismen: kosten innehåller grönsaker Eji Luivelproducten, men inga ägg;
 • Veganism: maten innehåller inga animaliska produkter, inklusive inga mejeriprodukter, ägg, honung etc.
 • För att komma fram till en väl balanserad kost, är det inte nödvändigt att äta kött eller fisk. En varierad vegetarisk kost innehåller även för växande barn tillräckligt med protein, kolhydrater, fetter, vitaminer, mineraler och spårämnen.

Fördelarna med vegetarisk kost är: minskad blodkolesterol, minskad risk för fetma, förbättra blodflödet till kapillärerna i olika vävnader, vanligtvis lägre blodtryck, mindre risk för sjukdomar i kranskärlen och blodkärl i hjärnan, cancer, om osteoporos och njure och / eller gallsten och en vanlig, enkel tarmrörelser.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha