Holländska Drugstore Museum i Maarssen

Agda Henriksson Februari 28, 2016 Underhållning 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Nederländska apotek museum ligger i ett idylliskt läge vid stranden av floden Vecht. I en vacker liten byggnad som brukade vara transport kammaren var Buitenplaats Goudestein, två ursprungliga droghandel har inretts. Här är en vacker samling av hjärtmusslor och apotek poster från förr. I apotek museet kan du lära dig något roligt sätt om historia och arbetet med att torka ört och göra godis och medicin.

Innehåll:

  • Yawners
  • Etymologi apotek
  • Unik i världen
  • Salva Mill
  • Kondom
  • Öppettider

Yawners

Du ser i detta museum en imponerande samling av hjärtmusslor; att huvudet sticker ut tungan. På tungan är ett piller att svälja. De färgglada huvuden hängde som en symbol för apotekssektorn i fasaden av en butik. Hjärtmusslor härrör från tidigt resande kemister som förde sina resurser till mannen med en rolig klädd figur. Dessa människor var ofta Moors, därav många hjärtmusslor är mörka. Hon utförde ett slags komedi handling mellan säljargument av läkare med. Tidigare Yawners hängde över varje apotek. Det fanns tusentals hjärtmusslor i Nederländerna. Utseendet på hjärtmusslor är typiskt holländska. För närvarande hänga ytterligare 30 exempel på nederländska folkkonst uttrycker fasader av historiska byggnader.

Etymologi apotek

Ordet kommer från apotek och torrjäst. Vissa örter bör torkas innan de kunde vara beredda, andra kryddor tvingats genomgå en jäsningsprocess. Ordet är torrt genom franska, drivankare, på engelska landade; drog. Ordet läkemedel eller droger är etymologiskt av holländskt ursprung. För övrigt är en drug store ett apotek, så en butik som säljer receptbelagda. Den etymologi är läran om ursprunget av ord.

Unik i världen

En apotek som vi känner det i Nederländerna, på andra håll i världen inte. Utomlands, finns det alltid en separation i butiken mellan kosmetika och läkemedel. För i Nederländerna fler läkemedel utan recept från läkare att säljas än i resten av världen är ett unikt holländsk fenomen apotek hända. Dessutom finns det också traditionellt godis som säljs i ett apotek. I museet i Maarssen sina goda gammaldags polka bitar, kanelstänger och ulevellen försäljning. Old-holländska godis som är beredd på traditionellt sätt, utan konstgjorda sötningsmedel, färger, smaker och dofter. Sötningsmedlet är sockerrör.

Salva Mill

I apotek museet älskare kan njuta av de många hundra gamla förpackningar och produkter som är i montrar. Det finns en salva att smörja kvarnen gjordes många granatkastare och krukor med gamla mediciner eller örter. Vissa örter som opium blev senare förbjudna medel. Det finns också tillfälliga utställningar. För närvarande finns det en utställning av gamla skalor.

Kondom

En anmärkningsvärd artikel är kondomen torktumlare. Detta är en järnkonstruktion i form av en kondom. Här används kondom ska skjutas över. Denna kondom torkar användes innan gummi kondomer kom ut på marknaden. Människor som används för att kondomer gjorda av svin, svin blås- eller tarm getter. Efter användning ska kondomen torkas direkt så att det kan återanvändas senare.

Öppettider

Via museets hemsida, kan du beställa en modell av en gaper eller gamla holländska godis. Apoteksmuseet är öppet onsdag / lördag från 11:00 till 17:00 och på söndagar från 13:00 till 17:00. Från 30 april-2 NOVEMBER, är museet öppet dagligen. Och andra tider är endast möjlig efter överenskommelse.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel KOL i Nederländerna
Nästa artikel Fotboll: FC Utrecht
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha