Holland America Line; förr och nu

Holland America Line är mer än ett sekel gammal. Det är ett företag med en rik historia. Vid slutet av det nittonde århundradet, har sitt ursprung företaget och transporterade den, förutom last, främst människor. Det var tiden för många emigranter till Amerika. I alla de mellanliggande åren har mycket förändrats. Den nu omdöpt, Holland America Line har en rik historia. Tidigare och nuvarande är mycket framgångsrika. Numera är helt fokuserad på lyxkryssningar.

Historien om Holland America Line

Ursprunget till Holland America Line
Den 18 april, 1873 Nederländerna American Steamship Company grundades, baserat i
Rotterdams hamn. Endast i 1896 gjorde namnet Holland America Line, ofta förkortat HAL. Efter bara några år HAL hade blivit ett av de största rederierna. Rotterdam var byggandet av den nya vattenvägar en av de stora europeiska hamnarna. Detta har bidragit till att definiera den enorma tillväxten.
HAL fokuserade på transport av människor och gods. Mellan 1880 och 1920 miljontals invandrare transporterades till den "nya världen". Under högkonjunkturen seglades med mer än 100 fartyg. New York var en av dessa år till en fast destination.
HAL under krigsåren
I 2: a världskriget, avgångar nästan tyst. Emellertid var 16 fartyg som används för att transportera trupper.
HAL efter krigsåren
Efter kriget, särskilt mellan 1950 och 1960, blomstrade både passagerar- och frakt divisionen igen. Men sedan HAL snart inför konkurrens från den ökande flygtrafiken. Last division förvärvades av ett svenskt företag och passageraren divisionen flyttade till USA.

Idag Holland America Line

HAL; Holland America Line
Numera HAL, den amerikanska övertagandet, känd som Holland America Line. De rena transporterar passagerare hör till det förflutna och bolaget fokuserar nu helt på kryssningen. HAL är därför ett kryssningsföretag och ett dotterbolag till Carnival Corporation & plc. Detta företag är den största kryssningsföretag i världen. Företaget är baserat i Seattle. Holland America Line, i sin nuvarande form, använder parollen "En namnteckning Excellence".
Logotyp för Holland America Line
I logotypen för oss nu bolagets holländska rötter återfinns fortfarande klart tillbaka. Logotypen innehåller segelfartyget De Halve Maen mot bakgrund av fören på Nieuw Amsterdam. Med segelfartyget De Halve Maan Henry Hudson upptäckte Manhattan i 1609. Nieuw Amsterdam är den i särklass mest berömda fartyg i flottan av HAL.
HAL Nederländska naturreservat
Samtidigt fartygen seglar igen under holländsk flagg. Flottan kontoret ligger också i Nederländerna, dels för att fortfarande seglade med holländska officerare. Sedan 2007, den europeiska högkvarter i Montevideo tornet, precis bakom tidigare huvudkontor på Wilhelmina. Holland America Line ordnar i sommar, många kryssningar till Västeuropa och Rotterdam under en kryssning påverkas allt mer som en port.

Nuvarande flotta av Holland America Line

För närvarande består flottan av följande lyxiga femstjärniga kryssningsfartyg:
 • ms Statendam, i drift sedan 1992
 • ms Maasdam, i drift sedan 1993

 • Rotterdamms Ryndam Cruise Terminal, i drift sedan 1994
 • ms Veendam, i drift 1996
 • ms Rotterdam, i drift sedan 1997
 • ms Volendam, i drift sedan 1999
 • ms Zaandam, i drift sedan 2000
 • ms Amsterdam, i drift sedan 2001
 • ms Prinsendam, i drift sedan 2002
 • ms Zuiderdam, i drift sedan 2002
 • ms Oosterdam, i drift sedan 2003
 • ms Westerdam, i drift sedan 2004
 • ms Noordam, i drift sedan 2006
 • ms Eurodam, i drift sedan 2008
 • ms Nieuw Amsterdam, i drift sedan 2010

 • Nuvarande destinationer kryssningsfartyg
  Med de ovannämnda flottan kryssningar organiseras till destinationer över hela världen. En kryssning till Alaska, Asien och Stilla havet, Australien / Nya Zeeland, Bermuda, Kanada, Karibien, Europe, Hawaii, nordvästra kusten av Stilla havet, Panamakanalen och Sydamerika; allt hör till möjligheterna.
  Dessutom, även känd som Grand resor erbjuder. World Travel med ett kryssningsfartyg. Utan internatio nella typer av flyg och omklädningsrum du kan från din egen lyxhytt världen komma runt. Din kryssningsfartyg tar dig överallt.

  Cruise Terminal Rotterdam

  Den tidigare ankomst och avgångshallen för Holland America Line som nu kallas Cruise Terminal Rotterdam. Läget på Maas, är mycket attraktiv. Åsynen av Rotterdams skyline och den fantastiska Erasmusbron gör platsen mycket speciell.
  Dessutom byggnaden, som nu kallas industriella arv, också mycket givande. De utmärkande bågar ger byggnaden en unik karaktär. Bakom en av dessa bågar är Café-Restaurant Rotterdam ligger. De övriga fem valv innehåller en evenemangshall med en total yta på 3800 kvm.

  Hotel New York

  HAL högkvarter lokaliserades på Wilhelmina. Med förvärvet och tillhörande förflyttning av verksamheten var denna egenskap egendom vakant. Den 1 maj 1984 fastigheten kom för att köpa. Det stod sedan tom för nästan 10 år. Samtidigt finns det redan i flera år Cafe-Restaurant Hotel New York. Restaurang, hotellrum och rum i ett unikt läge i Rotterdam. Hotel New York är lätt att nå med bil och kollektivtrafik, men också med båttaxi!

  "De Lijn"

  Föreningen "The Line" grundades 1988 av ett antal före detta anställda i Holland America Line. Bland de nästan 2000 medlemmar är många gamla anställda, men också blir mer allmänt berörda parter har anslutit sig till föreningen. Detta har främst att göra med det växande intresset för sjöfart i allmänhet och för ditt intresse i historien om den ganska fantasifulla Holland America Line.
  Naturligtvis, de flesta medlemmarna från Nederländerna, men på listan finns även intressenter från Belgien, Tyskland, Frankrike, Schweiz, England, Spanien, Indonesien, Filippinerna, och naturligtvis USA.
  Tidningen HELLO visas 1x varannan månad och omfattar förutom nyheter om föreningen, mycket information om den gamla och den nuvarande Holland America Line.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha