Holiday Stress? I år, en stressfri semester

 Med miljontals går vi dit igen under de kommande veckorna för den årliga migration. Att vila och tanka. Men så mycket avkopplande semester som är ofta inte. Packning och resa sin tribut och när du har lagt till lite, måste du återvända hem.

 Semester stress

 Det finns ett alternativ, nämligen rensning tränare Klazien Tempelaar och mental coach Esther Esselbrugge.

 Stanna hemma

 Det kan vara ett alternativ: bara stanna hemma. Ta tre veckors ledighet och inte berätta för någon.

 Inget krångel med packning och resa och varva ner i sin egen miljö. Men du bör kunna. "Om det inte passar dig, stanna hemma ensam producerar mer stress eftersom du inte är borta på semester," varnar Esselbrugge.

 Väl på semester

 Okej, så vi går bort. Men vart? "Ju mer och ju längre du lämnar, desto mer intensiva förberedelser", säger Tempelaar. Vem ska ett år reser runt om i världen, måste också räkna med ett år av förberedelser. "Ska du Zeeland, är Kruidvat runt hörnet. Men var du köper i ett land som Ghana tamponger?

 Hitta saker som det ut i god tid. Vaccinationer kontroll gå efter vilka resor dokument du behöver. Därmed inte vänta till sista stund, kommer denna typ av sak inte leverera någon stress. "

 Vad vill du?

 Semester är en tunna outtalade förväntningar. "Registrera dig i förväg vad du förväntar dig av din semester och diskutera det med varandra," råder Esselbrugge. Du bör läsa nödvändigtvis håller hög med böcker och se alla sevärdheter, eller som du oftast tillbringa en trevlig tid med din familj? "Genom att utforma dina förväntningar, undviker du besvikelse och är chansen att din tillfredsställelse kommer tillbaka större."

 Vad ska det kosta?

 Vid planering av semesterkostnader spelar ofta en viktig roll. Ska vi flyga iväg, eller vi läger nära? Men bokat semester, då pengar ofta inte diskuteras mer.

 Det är inte smart, tror Esselbrugge och Tempelaar. Vill tillbringa en trevlig medan en annan ekonomisk att vilja göra, vilket leder till skeva ansikten. "Och ge dig för mycket, du har fram till december stressigt eftersom du måste betala ditt kreditkort skuld."

 Vad ska man packa?

 Det finns gott om packlistor på Internet, exakt anpassade till ditt sätt att semestra och din destination. Till exempel är en mycket användbar webbplats. Gör som definitivt använda råder Tempelaar, och fylla dem med dina egna specifika behov. Det kommer att kosta dig ett år tid och ansträngning, men du har rätt en färdig packlista för nästa år.

 Vad du inte ta det?

 Utrymmet i bagageutrymmet och bilen är begränsad, så vara realistiska. "Do not bring alltför mycket", sade Tempelaar. "Ingen vet att du är på semester, så allt kan inte vara så ren och så på modet." Om den bärbara datorn och mobiltelefonen för att stanna hemma för en mer avslappnad semester? "Det beror på dig", säger Esselbrugge. "Frestelsen att kontrollera e-post av ärendet eller att vara tillgänglig för kollegor är stort. Det tar bort en bit av ditt sinne."

 Esselbrugge varnar för mycket mental ballast. "Skriv ner den oro i huvudet på en bit papper och se om det finns saker som du kan lösa. Är du orolig för din åldrande mor att du inte kan se tre veckor, regel än någon annan håller ett öga på saker . Är du på ditt arbete med ett större projekt eller en omorganisation, be en kollega att hålla frågan i åtanke. "

 Pack

 Framåt, en öppen dörr: vänta inte för att packa upp förrän i sista stund, men sprida ut det över flera dagar. Tempelaar: "Skapa för alla kamrater en separat packlista, har du säker på att du vet de saker som är viktiga att komma ihåg den personen."

 Ännu bättre, låt alla packa upp sina tillhörigheter. "Även barnen kan göra mycket unga ansvariga för sina egna leksaker." Tempelaar själv har utmärkta erfarenheter med den. "Låt dem tänka på sig själva, men att de vill spela i helgen. Som förälder kan du låta det gå. Om det går fel, det är deras eget fel." Tänk på under resan. Risk för filer? Ta bilen då så att det finns tillräckligt med mat inom räckhåll. Längs vägen en hotellvistelse? Packa en väska med pyjamas och toalettartiklar för alla och lägga den ovanpå annat bagage.

 Och åk

 Tja, tar det lugnt. Det är semester trots allt. Varför skulle du nödvändigtvis vill lämna på lördagen, den sista arbetsdagen fortfarande tung i benen och extra risk för trafikstockningar och tung trafik? "Om du ger en semester känsla, bör du göra det trivs", säger Tempelaar. Men så är inte fallet, sedan gå mera föredraget en eller två dagar senare bana.

 Upptagen, upptagen, upptagen

 Vi kastar tillsammans i rasande fart genom livet och gå till en flygande start på semestern. Bromsa är stor, men göra det gradvis, varnar Esselbrugge. "Har du en hög hastighet, sedan bygga långsamt."

 Kommer hem

 Katten hälsar, var elimineringen, med posten, innan du vet att du är hemma. "När jag hörde den första var verkligen på semester", säger Tempelaar ", men andra saker som jag medvetet vänta lite längre. Vänta tills ditt sinne kom, de kallar det i Afrika."

 Användbara webbplatser

 />

 Denna berättelse publicerades första gången i Dagblad van het Noorden

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha