Holiday Report Finland från 11 till 19 December 2009

Denna rapport min stora semester i Finland 11-19 december 2009. På semester, besökte jag tre större städer: Helsingfors, Jyväskylä och Åbo. Och jag gick till en konsert av mina favorit band Lauri Tähkä ja Elonkerjuu.

December 11, 2009: avgång

Mitt i natten jag kliver på bussen från Groningen till Bremen. Det slår mig att det fortfarande finns en hel del människor i bussen den här gången. Jag är alldeles för spänd för att sova. Sekventiellt gå det flera mobiltelefoner. Tydligen vi kör innanför Tyskland.
2,5 timmar i bussen flyga förbi. Då busshållplatsen är Bremen flygplats. Låt femton minuter vi anländer till centralstationen i Bremen. Jag har ingen aning om var stationen är precis, så jag gå men tyst efter resten. Sedan en pojke kommer fram till mig. Jag förstår inte mycket av vad han säger, det enda jag förstår är något om Hamburg. Jag försöker att köpa en biljett på tåget, tyvärr utan framgång. Mitt betalkort accepteras inte och mina pengar kommer inte att ha maskinen. Först vill jag bara köpa en smörgås, eftersom jag får alla ganska hungriga. Då samma kille kommer tillbaka gående mot mig. Fråga bara om han kunde tala engelska. Han kan lyckligt lottade, förklarar han att han och en vän en fem personer ombord har köpt till Hamburg och ber mig att åka med honom. Eftersom det själv inte kan få en biljett från automaten, jag ska bara acceptera det. Vi kör fast vid tåget, lyckligtvis vi är precis i tid.
Slutligen kommer vi i Hamburg. Tågresan en timme längre ansåg att bussresan 2,5 timmar. Låt oss nu titta efter rätt tunnelbanan. En halvtimme senare jag fortfarande försöker dra en biljett från automaten. Jag förstår inte varför de inte bara har en engelskspråkig alternativ i automaterna.

December 12, 2009: min första flygerfarenhet

Vid 08:30 på morgonen jag anländer till flygplatsen i Hamburg. Innan jag komma fram till rätt terminal måste jag först med ett stort glas hiss. Med min rädsla för höjder, är det ganska uppgift. Lyckligtvis hittade jag snabbt rätt incheckningen. Tyvärr har detta endast överförs två timmar, men väl bättre för tidigt än för sent. Lite söka efter en affär, eftersom jag har helt dra igen.
Wow, nu börjar eller att vara väldigt spännande. Jag ser flygplanet att rida och passagerarna gå av. Femton minuter senare, ett meddelande om att vi kan komma in. Lyckligtvis har jag en trevlig plats bredvid en lugn engelsman. Sedan börjar att flytta planet, kort efter att vi redan är i luften. I början av flygningen går tyst, men efter nästan tre fjärdedelar höjer pilot på något språk som vi måste göra alla el och banden måste stelna. Plötsligt bränna endast blå lampor i gången, är det som natt så mörk som det är utanför. Ibland ser jag några blixtar, som vingar lamporna kommer att vara. Då planet plötsligt börjar skaka, jag snart våldsamt sjuk. Vi falla kraftigt åt vänster och enligt min mening mycket snabbt. Några sekunder senare vi sitter under de mörka molnen och vi verkar vara att köra den andra gruppen molnen. Strax efter detta meddelande att vi kommer att landa. Landningsbanan ser ut som en bild, är allt vitt. Ett par gånger vi hoppande upp och ner på banan. Sedan glider vi en lång väg genom. Jag är glad att vi äntligen landat.
Enligt mina uppgifter ska min vandrarhem ca 3 km från dess flygplats. Eller så jag tänkte. Efter lite Walking hålla vandringsleden plötsligt. Eftersom det är nästan mörka tider är bäst att jag tillbaka och jag letar efter en buss. Synd föraren talar nästan ingen engelska. Med händer och fötter, lyckades jag äntligen att göra det klart att jag måste vara i närheten av den olympiska station. Tydligen hade jag inte såg bra eftersom bussen inte ens hälften en timme innan vi når min vandrarhem.
Lyckligtvis tala vid vandrarhemmet eller engelska. Snabbt dumpade mina grejer, nu letar efter en restaurang. Snart hittade jag en pizzaria. Den lilla arugula pizza är att inte tala om vissa små. Efter en promenad i Helsingfors kom jag bara gick tillbaka till min vandrarhem. Det slår mig att det gå runt en hel del kaniner.
Tillbaka på vandrarhemmet, men jag kommer att ta en dusch först. Jag tycker att det är lite irriterande att det inte finns några duschkabiner, men ett stort duschrum. Rummet där jag tilldelades sova 9 personer inklusive 4 bäddar nu tom.

December 13, 2009: vårt sätt att Jyväskylä

Söndag morgon jag vaknar tidigt. Efter en del att ha i sängen, jag kommer att hamna omkring nio timmar av min säng. Inom femton minuter jag stod utanför igen. Den tunga snön och allt är vitt. Utan större ansträngning jag promenera till järnvägsstationen där mitt tåg avgår vid halv 1. När servicecentret för att köpa bara en biljett, eftersom maskinerna är bara finska och svenska. Lite utforska Helsingfors. Tydligen har de också en Lidl, men jag gör ditt val för K-Supermarket. Efter återigen chockad över de höga priserna jag går tillbaka till tågstationen.
Tågbiljetter här i Finland är ganska bra. På kartan är din stol och vagn nummer, så i princip du bokar din egen plats. Naturen är okloka vackra stenar och klippor överallt. Allt är vitt med snö och tallar finns överallt. Tåget är mycket lyxigt, med en restaurang, tillgång till internet och privat utlopp vid din sittplats. Efter en oklokt biltur vi anländer i Jyväskylä. Det är fortfarande lite större än förväntat, men låt oss först se om jag kan hitta en karta. Mina uppgifter är att min vandrarhem 3,5 km promenad, men på kartan det verkar vara 6 km. Sammantaget jag har över 1,5 timmar gebanjerd genom snön på något fot / cykelväg skulle.
Hälften frysta Jag är äntligen i min vandrarhem. Snötäcket var på många ställen ovanför min vrister. Mina kläder var inte riktigt beräknas i kylan. En hel sökandet efter ingången till vandrarhemmet. Efter lite letande verkar jag ha mig i en cafeteria i närheten. Men det visar detta också ut att vara stängd på söndagar. Lyckligtvis har jag inte behöver vänta länge, eftersom det snart kommer en kvinna vid receptionen. Lyckligtvis talar hon en hel del engelska.
Redan klockan sex på kvällen ligger jag på min säng i ett rum för 4 personer. Tydligen är det väldigt tyst vid denna tid på året, eftersom jag är den enda i mitt rum. Det är mycket mörkt ute så jag bestämmer mig för att somna redan.

14 December 2009: Jyväskylä

Efter en lång natt har sovit mycket väl jag ska vara cirka nio timmar av min säng. Solen är bara stiger och min mage mullrande med hunger. Jag väljer att gå på jakt efter den butik som jag mött på vägen hit. Jag klär denna gång en mycket varmare, dubbla strumpor och tjocka handskar. Lyckligtvis hitta butiken snabbt. Miljön här är riktigt bra. Tillbaka på vandrarhemmet mina ben är nästan frysta. Kylan är verkligen otroligt.
Efter att ha ätit på vandrarhemmet bestämde jag mig att återigen ta fart. Bakom vandrarhemmet är en stor skidbacke. Naturen är överväldigande och jag är säker på att jag kommer fortfarande vara här oftare kommer tillbaka.
På kvällen kommer jag tillbaka till vandrarhemmet. Alla Gewandel har orsakat en hel del muskelsmärta. Temperaturen sjunker efter solnedgången ännu mer, så att du knappast kan vara utanför. Åtminstone inte i de kläder jag har med mig.

15 December 2009: vår väg till Åbo

Tisdag jag går tidigt på väg till Åbo. I Tammerfors, skulle jag byta till nästa tåg och till min verbazig Tåget var fortfarande väntar oss medan vi var sena nästan en halvtimme. Inte långt från Tammerfors, ser jag två renar nära spåret. Vilken vacker djur som! Tåget är ganska snabbt, så jag bara inte har tid att ta min kamera.
Framme i Åbo, kommer jag att hitta min vandrarhem. Vilket är ganska lätt att hitta, tyvärr går han bara några timmar senare öppna. Så jag är först men bara på en promenad. Efter en timme jag börjar få problem med magen. Så för att markera början Jag får också feber. Så jag väljer att gå tillbaka mer mot vandrarhemmet. Väl där, Jag är helt förkrossad. Tur att jag kunde checka in lite tidigare.

December 16, 2009: sjuk i Åbo

Onsdag morgon jag vaknar upp igen. Min mage är inte bra. Lyckligtvis, jag sover bara med en annan kille i rummet. Jag försöker att äta bara inte stanna inne. Sent på kvällen finns det en annan pojke i hallen. De talar både finska, så kan inte förstå vad de säger. Efter en dag sjuk bäddset jag bestämmer mig för att gå tillbaka till vila.

December 17, 2009: tillbaka till Helsingfors

Torsdag jag upp tidigt vid järnvägsstationen. Mitt tåg till Helsingfors är inte långt senare. Min mage är glad redan renoverat en bit.
Anländer till vandrarhemmet i Helsingfors token jag tycker nu 13 personer rum. Alla sängar är upptagna. Jag går till sängs tidigt, för i morgon kommer det att bli en hektisk dag.

December 18, 2009: konsert med Lauri Tähkä ja Elonkerjuu

Fredag ​​gjort under dagen men ta det lugnt. Nu till konserten av Lauri Tähkä ja Elonkerjuu. Inte många människor jag möter talar engelska, men jag också inte förvänta sig. Jag hade förväntat mig att konserten skulle vara en stor plats. Det verkar dock vara i en mycket liten mysig hallen. Strax innan konserten, en kvinna kommer till mig. Hon och hennes syster vill ta en bild av duken där jag sitter. När hon fick reda på att jag inte talar finska vilda de vill veta var jag kom ifrån. Så vi snart prata. Hon hade varit ett par månader i USA för sin praktik. Hon hade ontmoed några holländska vänner. Hon kunde inte många holländska ord, men vad hon sade var ganska oklokt roligt.
Efter en super kul men mycket ansträngande kväll, jag återvänder till min vandrarhem. Jag simmar snabbt i min säng, för i morgon mitt plan lämnar snart igen.

December 19, 2009: återvända hem

Dessutom, sex timmar före min larm. Mindre än 10 minuter senare jag återigen utanför vandrarhemmet. Njut av en morgon promenad till järnvägsstationen. Därifrån tog jag bussen till flygplatsen där jag kom naturligtvis alldeles för tidigt igen.
Lyckligtvis flygningen var mycket lugnare än utåt. Av start och landning, hörde jag nästan ingenting. Denna gång jag satt vid fönstret eftersom jag ville vilja se. Allt som allt har jag övervinna så många rädslor, min rädsla för höjder, flygrädsla och detta var min första semester som jag har gjort allt ensam.
I Hamburg, återigen försökte jag få en tågbiljett, återigen utan framgång. Precis som på utresan accepterar automat mitt bankkort och mina pengar. Jag lyckas köpa mig en biljett till centralstationen i Hamburg. Tydligen vill automaten mynt eller sedlar, men har inte. Framme vid centralstationen i Hamburg Jag köper en biljett till ett servicecenter till Groningen.

CV

Allt som allt var det en fantastisk semester. Mycket ledsen över att jag var sjuk i Åbo. Tågen i Finland är riktigt bra. För alla som någonsin vill Finland, jag då också att resa med tåg. Många människor vet inte riktigt tala begriplig engelska, men jag har aldrig känt mig så välkommen någonstans som i Finland. Jyväskylä är oklokt vacker, särskilt på vintern. Och Helsingfors, kan du inte missa
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha