Hälsosam är bättre - helande kraft i Surinams köket

Som i nästan alla utvecklingsländer Surinam liv bokstavligen nära till naturen. Surinams djungel är hem för ett stort antal medicinalväxter. Men även i stadsområden går för din hälsa till din trädgård i stället för till apoteket.

Natur Frukter

De surinamesiska variationer på potatis ?? såsom kassava, jams, NaPi, Tajer ?? betraktas som särskilt bra för hälsan. Detta kan vara sant, eftersom vissa knölar i Europa rekommenderas för klimakteriebesvär. Dessutom våra knölar har ofta ett lägre glykemiskt index värde än potatis och ris, och är därför mer lämpade för diabetiker och personer som vill minska sin vikt.

Lemongrass

Särskilt på landsbygden, den serehstruik vanligt. Den torkade stammar används för att göra te, en hälsosam dryck som du får serveras med förkylningar ofta.

Ingefära

Dessutom är ingefära traditionellt används för att öka testosteronnivåerna. Ett skott glas ingefära saft verkar fungera bra för män som vill öka fysisk styrka och muskelmassa. Men ingefära är också föreskrivs för förkylningar och halsont. Inte för småaktiga sinnen, eftersom du har en kub färsk ingefära tugga saft, som visserligen ger snabb lindring.

Guava

Guava är en läcker frukt. I folkmedicinen barken och bladen används mot diarré, dysenteri och halsbränna.

Curry

Curcumin, ett ämne som finns i curry, enligt flera studier skulle döda cancerceller. Curry är mest känd som en del av sås för roti.

Kokosolja

När smädat, är nu på frammarsch. Kokosolja verkar passa perfekt i en kolesterolsänkande diet och bör vara det första valet för diabetiker. Vidare verkar denna olja att vara en stark motståndare av ett antal mikroorganismer, tack vare den laurinsyra i obehandlat, raffinerade och / eller deodoriserad olja. Laurinsyra finns i bröstmjölk inkluderar: kvinnor i utvecklingsländer använder bröstmjölk för att bota inflammerade ögon spädbarn.

Kryddnejlika

Invandrare från Indien och Indonesien tog kryddnejlika tillsammans till Surinam. Utredning av en indisk universitet visade att kryddnejlika ökar testosteronnivåerna. Det är goda nyheter för idrotts män: testosterone förbättrar uthålligheten, förbättrar muskelmassan och ger mer makt. Emellertid är den analgetiska effekten av kryddnejlika olja nu allmänt känt.

Papaya, ananas

Enzymerna i dessa frukter stöder matsmältningen och erbjuds i utvinns form i västra kosttillskott. Kött är härligt anbud om du linda in det i papaya blad innan tillagning! De torkade och malda papaya frön används för att driva av inälvsparasiter. Klipp av kronan av ananas med en bit kött, och stoppa honom ?? s två centimeter i svart jord. Chanserna är du några månader senare kan du skörda hemodlade ananas!

Vatten

De gamla källorna i Jodensavanne i Surinam världsberömd. På grund av sammansättningen av vattnet har läkande krafter.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha