Hälsosam kost Baserat på Regler för ayurvedisk medicin

Valand Lindholm December 27, 2015 Miscellanea 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

En av grunderna för den livsstil som rekommenderas av ayurvedisk medicin är makt: maten är av avgörande betydelse inte bara för att det ger näring, utan också för att det har särskilda positiva effekter på de tre dosha. Enligt Ayurveda, vi är vad vi äter. Så måste vi att äta mat som samtidigt glädjande individuella smak, de arbetar med din konstitutionell typ. Som en del av ayurvediska praktiken ha måltider inte bara äta; snarare är det nästan en ritual utförs utan brådska och trivsamt.

Västerländsk medicin anser att en sund diet, med vederbörlig hänsyn till att en viss mängd kalorier som tillhandahålls av den nödvändiga mängden lipider, kolhydrater och proteiner. Utvärderingar av ayurvedisk medicin istället gjorts bygger på en helt annan synvinkel. De är i själva verket motiveras under "information" att maten kan kommunicera till vår organisation genom de olika smaker, från Ayurveda klassificeras på många olika sätt. Vanligen används i ayurvedisk praktiken varje dag är klassificeringen av "sex smaker", som omfattar grundsmaker: sött, salt, surt, beskt, sammandragande och kryddig.

Låt oss se varför smakerna har så stor betydelse i ayurvedisk medicin. Vi vet alla de trevliga känslor som ett livsmedel eller en drink med en angenäm smak kan orsaka. Detta beror på det faktum att vissa molekyler i livsmedel har en mer eller mindre intensiv psykotropa åtgärder, det vill säga de kan agera på psyko-emotionella, direkt på den mentala tillstånd eller på humöret - typiska, till exempel, effekterna antidepressiva medel av choklad, som har förmåga att stimulera produktionen av endorfiner, som producerar ett tillstånd av psykiska välbefinnande. Uppenbarligen i tillägg till att påverka nervsystemet, de kemikalier som de är tillverkade av livsmedel har också effekter på den fysiska nivån.

För att återfå och upprätthålla balansen mellan doshas, ​​ayurvedisk kost tips på dessa psyko fysiska reaktioner i vår kropp intag av olika livsmedel, vars smaker är olika på grund av deras specifika kemiska sammansättning.
Enligt Ayurveda, är den söta smaken tung och kall minskar energi Vata och Pitta och Kapha som stimulerar.
Den salta smaken är tung men, till skillnad från den söt, varm. Det minskar energi och ökar vata Pitta och Kapha, liksom syra smak, varm och ljus.
Omvänt är en ökning med vata och en minskning Pitta och Kapha erhölls med smaken bitter, kyla och ljus, och med den sammandragande smak, kall och tung.
Kryddig smak, varm och ljus, producerar istället en ökning med Vata och Pitta och Kapha minskad energi.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha