Hälsenan smärta

Smärta i hälsenan är vanligt, särskilt bland medelålders personer som också sport. Orsaken ligger dels i slitage av hälsenan och delvis i överbelastning. En hälsenan skada kan bestå av en inflammation i hälsenan eller runt eller en tår. Symptomen är nästan alltid svår smärta. Behandlingen är oftast syftar till att stärka senan.

Hälsenan

Hälsenan är sammansatt av bindväv och är belägen i underbenet. Han förbinder vadmusklerna i hälen. Vid den nedre änden av senan är ansluten till hälbenet. På andra sidan av hälsenan är ansluten till vadmusklerna. Hälsenan är den största och starkaste senor. Eftersom det är så stor, är det också mycket bräcklig. Det finns stora krafter på sin plats, särskilt under träning. Speciellt löpare och tennisspelare har ofta att ta itu med en skada på hälsenan. Funktionen av hälsenan består huvudsakligen av sträckning foten. Barn med en kort hälsenan tå ofta. Hälsenan kan förlängas med hjälp av övningar, men kan också minskas med användning inaktiv.

Smärta i hälsenan

Smärta i hälsenan är den mest synliga för vadmuskeln. Medelålders människor och sportentusiaster kommer hit för att uppleva oftast. Smärta kan uppkomma som ett resultat av inflammation eller skada. Hälsenan kan vara flera gånger mindre sprickor som kommer att återställas. Ofta patienten märker ingenting av detta. Fram hälsenan plötsligt helt sönderriven eller visar en stor spricka.

Skada

En hälsenan skada ofta orsakas av överdrivet våld mot hälsenan eller långvarig överbelastning. Ofta handlar sporter som tennis, fotboll, springa och hoppa. Skadan kan sitta i hälsenan själv eller där den fäster vadmusklerna till hälbenet eller öka. När en skada, det finns smärta, svullnad och förlust av styrka.

Inflammation

En inflammation i hälsenan orsakar smärta när man går, speciellt i deponerings av foten. Kalven kan vara tjockare än normalt. I början finns det stelhet och trötthet till hälsenan omedelbart efter träning. Dessa symtom försvinner efter några timmar. Efter det sker på smärta och stelhet i början av sport, men försvinner halvvägs. Efter lite övning, återupprättandet och nu återstår mer utdragen än i början. I slutändan sport inte längre möjligt och smärtan försvinner först efter en lång vila. När inflammation fortsätter smärtan förblir allestädes närvarande, även när hälsenan inte beskattas.
Orsaken är att finna i en överbelastning av hälsenan. Detta kan orsakas av sport, men även av ett felaktigt läge av foten, ankeln eller knät, så att det blir för mycket tryck att stå på en sida av hälsenan. Om detta förlängs, blir hälsenan irriterad och kan så småningom bli smittad.

Torn Achilles

Hälsenan kan brista. Detta kan vara en fullständig eller en partiell tår. Bristning av senan känns det sparkas hårt mot vaden. Ibland är det till och med hörbar. Kalv sväller och det är omöjligt att föra tårna mot knä eller stå på tårna. Detta är mycket smärtsamt. När senan är helt slits, kan smärtan vara delvis avstängd. Som ett resultat, är en komplett tår inte alltid märkte omedelbart. Genom att ligga på magen och låt kan kontrolleras någon i vaden squeeze om senan är helt sönderriven. Om foten inte rör sig medan klämma senan är helt trasiga. När det inte är helt slits, rör sig foten.
Orsaken till en brusten hälsena är en tung överbelastning. Detta inträffar i sport, men också av ålder så senan är utsatt för slitage. En kombination av båda, sport i medelåldern eller senare, ger en ökad risk för bristning av hälsenan. Ofta hälsenan är före faktiskt knäcka ett par gånger i den lilla skadad. Som ett resultat, det finns sårbarheter uppstår som kan riva lätt.

Knarrande ljud från hälsenan

Ibland finns det en sprakande ljud hörs när man går, kommer från hälsenan. Ligger runt hälsenan, den senskida. När det blir inflammerad, det ger en knarrande eller sprakande ljud när hon gick. När inflammation kvarstår och blir kronisk, skapar sammanväxningar. Det ger upphov till det lokala prognoser. Orsaken en inflammerad senskida är överbelastning.
Ibland smärta i hälsenan orsakade också av en annan sjukdom eller ett tillstånd såsom Alzheimers Freiberg eller exostosis.

Behandling

I alla former av smärta i hälsenan är en övning som bokar en hel del framsteg och helande. Stå på en ökning, ett sådant steg. Stå på bollen tillbaka foten, kommer hälen att bero på nästa steg. Låt foten lägre ned så långt som möjligt. Därefter står på tårna. Upprepa 10 till 15 gånger i en enda serie. Gör två till tre uppsättningar av dessa övningar. Två gånger om dagen, sju gånger i veckan i 10 till 12 veckor. Sjukgymnasten kan möjligen hjälpa till med detta. Massage kan också tillämpas.
Antiinflammatoriska läkemedel har otillräckligt för achilles tendinit. En smärtstillande fungerar tillräckligt väl för att säkerställa att hälsenan är utbildad. Kylning förhindrar svullnad och lindrar smärta. För en söndertrasad hälsenan är ingripit kirurgiskt i de flesta fall. Sprickan är ansluten som kan läka igen. Efter operation läker bättre än så här utan kirurgi. Chansen att en ny spricka är därför mindre. Det bör emellertid bäras ett plåster för 4 till 6 veckor, för att lyckas med operationen helt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha