Hälsa och tillämpning av tryffel

Det finns överskattas om tryffel och det har framför allt att göra med exklusivitet. Denna dyrbara svamp som är underjordiska, är relativt sällsynta eller svårt att hitta. Det är därför egentligen inte en vanlig ingrediens i köket, men används främst i haute cuisine. Allt detta betyder inte att vi tar med en exklusiv ingrediens fortfarande med en hälsosam eller ohälsosam produkt ha och hur vi tillämpar tryffel i skålen.

Vad är en tryffel?

Tryffel är en mycket värdefull svamp, vi vet alla vad svampen är fruktkroppen av svampen eller mögel. Tryffel är under marken och växer på rötterna av olika träd. Tryffel kallas ?? ?? zakjeswammen. De har en rund fruktkropp och en gång tryffeln uppskuren, det ger en marmorerad platta igen. De kan vara relativt stor, så det ?? s 7 till 7,5 cm i diameter och väger så snart ?? s 45 till 50 gram. Det finns dock tryffel på 100 gram, men som inte är så mycket för.
Det finns olika typer av tryffel, några av de mest kända är:
 • Den svarta tryffeln, Tuber melanosporum
 • Den vita tryffeln, Tuber Magnatum
 • Vinter tryffel, Tuber brumale
 • Sommaren tryffel, Tuber aestivum
Sommaren tryffel är bland andra från juni till november och den svarta från november till mars.
Smaken var typisk, och de har en ganska stark doft. Du bör titta med tryffel, eftersom det kan dominera en maträtt snabbt. Förutom tryffel själv, finns det också tryffel pasta, tryffelolja och torkad tryffel till salu.
Tryffel sprids av ekorrar och vildsvin, bland annat. Detta de äter och genom avföring, är mer benägna att gro svampen. Odlingen själv har hittills varit en succé och det är anmärkningsvärt, eftersom mannen är så många saker alltid geniala att efterlikna något artificiellt efter. Tryffel är inte realiseras hittills.
Letar efter tryffel
För tryffel effektiv sökning, är näsan av vissa djur idealisk. Bland andra, grisen och hunden används i sökprocessen. Det finns en hundras från Italien, Lagotto Romagnola, som är synnerligen lämplig för sökprocessen. Hunden är föredragen, är det bättre att kontrollera än grisen. Både i Italien och i Frankrike finns särskilda områden där tryffel är hittade.

Hälsan hos tryffel

Trots allt exklusivitet säger att fortfarande ingenting om hur friska eller inte, är tryffeln. Till att börja med tryffel i alla fall ingen kilokalori ?? ?? ?? Gluttons, till 100 gram tryffel har ett energivärde på endast 34 kilokalorier.
Tryffel existerar för en stor andel vatten, nämligen så mycket som 90 gram. Även om ämnet i övrigt visar. Dessutom finns det 1 gram kolhydrater, ingen socker och endast halv ett gram fett. I termer av fiber är så ?? n är 2 gram, och vidare finns det en relativt stor mängd fosfor, nämligen 640 mg. Kalcium är till för 35 milligram, och i mycket begränsad utsträckning, natrium, kalium och järn. När det gäller mineraler, är tryffel ger också över. Således kan vi säga att tryffel, utom uteslutande är verkligen inte en gödnings och faktiskt kalla det en hälsosam produkt.

Hur ansöker man?


 • Tryffel kan skrapa exempel, en pasta eller risotto skålen.
 • Även om torsk eller en fin öring gör tryffel rakat ordentligt.
 • Tryffel kan bearbetas i olika såser.
 • Sallader ?? kul ?? du med små bitar av tryffel.
 • Hemlagad paté kan också använda några bitar av tryffel för en kryddigare smak.
 • Äggröra med några spån av tryffel är verkligen läckra.
 • Slutligen kan du också stoppa några spån under huden av fjäderfä och förbereda meebraden.

Vad du än gör klar med tryffel, notera mängden är inte så mycket för att låta dominerande. Om du inte är bra nog bekant med smak, försöka leta ut först.

Slutligen

Tryffel är exklusiv och det gör tryffel ganska dyra. Tryffel är en mager produkt- och process på olika sätt. En produkt som vi borde ha mer i köket. Prova det och njuta av det.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Jag köpte en flaska tryffel olja med olivolja. Det var dyrt men jag köpte det för att jag trodde att det kunde vara en specialolja. Jag har ännu inte prövats. Är det bra för din hud?

Vit tryffel är också används i kosmetika och säkert bra för huden.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha