Håll hjärnor passar genom rätt kost

Celius Ohly Januari 7, 2016 Hälsa 38 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Psykiska och fysiska aktiva människor kan dra nytta av utövandet av deras intelligens. Därför kan du bäst göra en vana av det. I den 21: a århundradet kommer att bli psykisk lämplighet av ökande betydelse. Om bara eftersom mängden kunskap fördubblas vart åren.

Skötsel av hjärnan

När allt kommer omkring, inte våra hjärnor behöver inte mycket för att uppnå optimal prestanda. Till att börja med syre, naturligtvis, för utan syre till våra hjärnceller inte fungerar. Det är väl känt att endast ett fåtal minuter när försörjningen avbryts, cellerna dör och hjärnfunktioner stagnera. Socker och kolhydrater ger energi för hjärnan. Omvandlingen till energi underlättas av en serie av aminosyror i form av proteiner. Dessutom till en serie av nödvändiga näringsämnen för att optimera metabolismen. Hur är allt i huvudet gå? Endast genom ditt blod! Så även cirkulationssystemet spelar en viktig roll. Och för att uppmuntra detta, kan en liten övning säkert göra någon skada. Moreover'm komma i fysisk aktivitet betydligt mer syre absorberas av kroppen och transporteras till hjärnan. Vi kommer nu att skilja aspekter ytterligare övervägande ämnen.

Näring

Med mat för hjärnan tror att de flesta i första hand till socker. Men vad gör ett tillfälligt högre blodvärde för din mentala uthållighet? Om du vill använda glukos som energileverantör, "är bara helt fel! Efter bara 10 minuter sockerkoncentrationen i blodet tillbaka till utgångsnivån eller vid en ännu lägre nivå, och du behöver nästa portion. Denna starka uppgång har blivit föråldrad snabbare dina celler. Mycket viktigare är en effektiv användning av reserver dig. Vetenskaplig forskning har visat att energiförbrukningen i hjärnor från intelligenta människor snarare lägre än högre. Denna optimering uppnås genom tillförsel av essentiella näringsämnen. Som ett protein först måste kallas. Protein bidrar till koncentration och stimulerar kreativiteten. Ovanstående att det finns flera typer av protein. Proteinerna i den mänskliga kroppen består av totalt 22 olika aminosyror. Nio på grund av vår kropp kan inte göra sig själv; så de bör konsumeras i kosten. Från protein, zink och vitaminerna B6 vår kropp faktiskt kan producera hormonet testosteron, som håller dig vaken och viljestark. Effekten av vitamin B kommer att diskuteras senare fortfarande. De föreningar som beskrivs nedan, främst aminosyror, har betydande inverkan på våra mentala förmågor.
Acetylkolin
Är en signalsubstans; stöder kommunikationen mellan hjärncellerna själva. Det förbättrar både bildkapacitet och perception. Om du ofta glömmer något eller kan inte hittas, så har du förmodligen en brist på detta ämne. För övrigt, har det upptäckts att kolin, en byggsten av acetylkolin, i våra livsmedel, fortskridandet av Alzheimers kan förhindras genom att regelbundet inemen av kolin, är ett aktuellt forskningsämne. Det är säkert att du dra nytta av en daglig dos av kolin. Ämnet finns i blomkål, ägg, nötter, sojaprodukter och i levern.
Glutaminsyra
Es också en signalsubstans. Det gör oss glada och tillmötesgående. Du hittar den i spannmål.
Histidin
Främjar genom upptaget av järn och produktionen av röda blodkroppar för att transportera syre i blodet. Detta bidrar till vården av hjärnan. Dessutom, i varje cell vevar till energiproduktionen. Histidin är i stora kvantiteter i kött och vissa fiskarter.
Noradrenalin
Är prekursorn av stresshormonet adrenalin och har även en stimulerande effekt. Det gör oss optimistiska, glada och kreativa. Fettet kan leda till förvandlas till energi och hjälper dig gå ner i vikt som om du har stora fettreserver. Den kan vara sammansatt av aminosyrorna fenylalanin och tyrosin, som finns i sojaprodukter, ost, kött, fågel och fisk. Noradrenalin säkerställer också att hormonet ACTH frigörs, att effekten av denna aminosyra förstärks. Dessutom ACTH underlättar kommunikationen mellan hjärnceller själva.
Serotonin
Potentierar effekten av noradrenalin. Om detta inte orsakar stress, aggressivt beteende, depression och sömnproblem. Serotonin, godkänner du optimistisk och positiv. Kroppen av aminosyran tryptofan. I bananer är hög i tryptofan, men det finns också i mejeriprodukter, baljväxter, tonfisk, fjäderfä och nötkött. Även solljus och motion öka beståndet av serotonin i kroppen
Treonin
Utvidga blodkärlen och därigenom förbättrar blodcirkulationen och på samma gång den metaboliska hastigheten i hela kroppen. Som ett resultat, kan du tänka snabbare och klarare. Den nedgång i prestanda på grund av åldrande kommer att få motverkas. Dessutom förhindrar hjärtinfarkt och stroke. Treonin ord som finns i stora mängder i baljväxter.
Tyrosin
Enligt flera studier, en positiv effekt på din koncentration och ditt minne, eftersom det kommer att öka kraftigt hålla och prestanda. Dessutom används den för att behandla depression, och det är en av de faktorer som positiv stress noradrenalin konstrueras. Kroppen kan tillverka av tyrosin aminosyran fenylalanin.
Jag vill också påpeka dessa platser på den negativa effekten av fett. Hjärnorna kan utnyttjas på något sätt, och det ackumuleras ofta i venerna. Hämmar också upptagningen av protein i tarmen och endast en liten andel är i blodet. Så se till att du får tillräckligt med protein, men utan eller med lite fett.
C-vitamin, och magnesium
Främjande däremot inspelningen och också beredningen av protein. Dessutom vevar till produktionen av ACTH. Ett glas färskpressad apelsin eller grapefruktjuice på den viktigaste måltiden är därför alltid rekommenderas.
B1
Säkerställer att hjärnan får tillräcklig tillgång på socker. Detta håller dig på gott humör. Det förekommer i alla hela korn. Brist på detta vitamin orsakar depression och trötthet. Dålig koncentration och dåligt minne beror här.
B2
Bringar noradrenalin till hjärnan och främjar produktion av energi i varje cell. Utom i mejeri och fullkornsprodukter är det också finns i gröna bladgrönsaker.
B3
Spelar också en roll i energiomsättningen. Det förbättrar syreupptagningen. B3 är också i fullkornsprodukter såväl som i vetegroddar.
B5
Spelar en roll i produktionen av acetylcholines och i alstring av energi. Det ger ett öppet sinne och en alert sinne. Fullkornsprodukter, havre, jäst och mjölk innehåller B5. liksom broccoli, svamp, fågel och lax.
B6 förbättrar minnet kan påvisas. Det är absolut nödvändigt att tillhandahålla hjärnan hos socker. Det spelar också en roll i produktionen av röda blodkroppar och därmed gynnar indirekt syreupptagningen. Se till att du äter tillräckligt med mat från havet, som lax och sardiner, plus fullkornsprodukter, nötter, vetegroddar, groddar, och morötter. Detta förhindrar du känner dig trött eller svag. Brist på B6 kan också ha effekt du känner dig sjuk och är mer mottagliga för sjukdomar.
B12 ger tillväxt och delning av celler. Genom konstruktionen av cellen indirectook proteiner involverade i reparationen av cellerna. En brist yttrar sig i typiska "åldrande" som ett dåligt minne och demens, som kan inträffa vid en ung ålder. Vitamin B12 finns i animaliska livsmedel. Om du är vegetarian, erbjuder surkål resultat.
Sedan finns det också en del spårämnen med en positiv inverkan:
Krom stöder vård av hjärnceller med blod och därmed öka er koncentration. Du hittar den i alla spannmålsprodukter, men också nötter, svamp, ris och kött.
Mangan omvandlar kolhydrater till enkla sockerarter och därmed levererar bränsle för hjärnan. Det är i fullkorn, ärter, grönkål och vita bönor, plus ytterligare stora mängder svart te.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Ilselil Degermark
  Like 2   Dislike 1

De kommer att vara lite bra fetter rekommenderade jag ser, i synnerhet "omega 3-6 fettsyror" våra hjärnor behöver inte fett? Tack för ditt svar, Vänliga hälsningar, R.Saluna

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha