Hjärtsjukdom: förmaksflimmer otillräckligt stöd hos kvinnor

Hjärtsjukdom: förmaksflimmer otillräckligt stöd hos kvinnor

Fram jun 5, 2015, betonar veckan hjärtslag förmaksflimmer. Denna hjärtrytmrubbningar, även känd som arytmi, är inte alltid korrekt behandling, särskilt hos kvinnor. Han ställde ut med en ökad risk för trombos eller stroke.

Namnet väcker dig kanske ingenting. Emellertid är förmaksflimmer en hjärtrytmrubbningar eller arytmi, den mest vanlig hos vuxna. Det skulle påverka cirka 750.000 personer i Frankrike. Det resulterar i en mycket snabb och oregelbunden hjärtrytm. De säger hjärtats förmak fibrillerar.

Detta förhindrar hjärtat från att fungera normalt och korrekt cirkulera blod genom hela kroppen. Genom att främja bildningen av blodproppar, kan det vara farligt. Det är därför det är viktigt att identifiera och behandla, särskilt hos kvinnor.

Hur man känner igen förmaksflimmer?

Hjärtklappning, yrsel, andfåddhet, bröstsmärta ... är de viktigaste händelserna av hjärtarytmi. Men sjukdomen kan också utvecklas utan symtom, vilket skulle vara fallet för en av tre.

AF kan upptäckas genom en enkel puls tagen vid handleden eller halsen eller när hjärtat auskultation med ett stetoskop. Men bara en EKG kan bekräfta diagnosen.

Större risk för komplikationer hos kvinnor

Om kvinnor är mindre drabbade än män från FA, i men de drabbas de tyngsta konsekvenserna. På grund av hormonell bakgrund, de har en högre risk för komplikationer än män.

AF kräver tar antikoagulantia för att förhindra tromboemboliska risken, det vill säga bildandet av en propp i förmaken.

Beroende på vilken typ av AF, kan andra läkemedel förskrivas för att återfå en vanlig hjärtslag. Stödet kan också kräva insatser: det är metoden för elkonvertering, vilket innebär att skicka en elektrisk stöt till hjärtat.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha