Hjärta samstämmighet utbildning i idrottspsykologi

Irmi Amundson Februari 27, 2016 Sport 17 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Din puls är i ständig förändring. Emotionella och fysiska processer att intervallen mellan hjärtslagen ett ögonblick kommer att vara större än den andra gången. Pulsfrekvensen är variabel. Graden av samstämmighet av hjärtfrekvensvariationen kallas hjärt samstämmighet. Används i idrottspsykologi från hjärtat samstämmighet utbildning för att få en idrottsman mentalt balanserad. Hur gör detta utbildning i idrottspsykologi och vad är resultatet?

Hartcoherence

Ditt hjärta slår i en viss rytm. Genom fysiska och känslomässiga händelser kommer att förändra din hjärtrytm. Så inte bara kommer ditt hjärta att slå snabbare under ansträngande motion, men även till exempel spänning under en match. Din puls är rörlig. En gång ditt hjärta slår snabbare än andra tider. Vi kallar detta din hjärtfrekvensvariation. Dessa förändringar av hjärtslag kan sitta en viss regelbundenhet. Graden av samstämmighet av hjärtfrekvensvariationen kallas hjärt samstämmighet. Ett stort hjärta samstämmighet innebär att din hjärtfrekvensvariationen är mycket vanliga. I ett grafiskt anser att detta ser ut som en flödande vågig hjärtslag. En låg hjärta samstämmighet ser ut som en mer ryckig, med en topp linje.

Varför hjärta samstämmighet utbildning?

Ditt hjärta och din hjärna är sammankopplade. Tanken på en mycket svår match, kan ditt hjärta slå snabbare. Och en fredlig hjärtfrekvens säkerställer korrekt att slappna av musklerna. Du kan träna dig själv att få en hög hjärta samstämmighet. En hög hjärta samstämmighet kan ha ett antal positiva effekter, bland annat:
  • Känsla av balans i sin
  • Stress reduktion
  • Djupare andning
  • Förbättring Koncentration

I ledning av idrottsmän hjärta samstämmighet utbildning kan komplettera andra mentala färdigheter som tränas. Det är ett roligt och praktiskt sätt att motion där du får liknande feedback på din prestation.
Hjärta koherens Träning sker med hjälp av en dator och en sensor som mäter hjärt samstämmighet. Genom rätt andningsteknik och sinne du hamnar i en större hjärta samstämmighet. När du tränar i hjärtat samstämmighet via datorn, är idrottaren matas via en sensor kopplad till en registreringsprogram på datorn. Med det här programmet kan du spela olika spel. Till exempel finns det ett spel där en bild blir mer färg och effekter när du har en hög hjärta samstämmighet. Så du får som en idrottsman genom dator omedelbar feedback på ditt hjärta samstämmighet.
Idrottare kan hemma eller på träning och match mäta deras hjärta samstämmighet genom en bärbar enhet. Med hjälp av en sensor på örat eller ett finger på enheten är hjärtat samstämmighet mäts. Resultatet indikeras med en lysdiod. Ljuset lyser grönt, så har du en hög hjärta samstämmighet. Färger ljuset är rött, har du en låg hjärt samstämmighet. Liknar ett trafikljus, finns det också den orange färgen i mitten.

När hjärtat samstämmighet träning används i idrottspsykologi?

Inte alla sporter psykologer använder hjärt samstämmighet utbildning i sin praktik. Detta har att göra med önskemål av idrottspsykolog för undervisning i mentala färdigheter av sporten och tycker att det är kostnadseffektivt att köpa utrustningen. Sport psykologer som använder hjärt samstämmighet utbildning kommer att integrera detta ofta i andningsövningar och koncentrationsövningar. Idrottare använder bärbar utrustning under träning och tävling kan för att få till en riktig hjärta samstämmighet. Dessa bärbara enheter måste köpa en idrottsman ofta själv.
Kort sagt, är hjärt samstämmighet utbildning i idrottspsykologi ett sätt att låta en idrottsman vara medveten om och arbeta på sin mentala balans. Utbildningen kan leda till minskad stress, förbättrad koncentration och bättre mental balans.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha