Hjärnödem: vätskeretention grund hjärnor och nervsystem

Kontrollen av din fukt dvs vattenbalansen utförs av olika organ som är förbundna med varandra via ryggmärgen och kommunicera. Speciellt hjärnor du spelar en viktig roll vid ödem, särskilt hjärnbarken, och hypotalamus.

De ovan nämnda hjärnområden kommunicerar via det perifera nervsystemet till njuren. På grund av en avvikelse från hjärnor eller nerver anslutningsfel kan förekomma, varigenom fukt hålles någon annanstans i kroppen och ödembildning inträffar. I så fall, därför, ödem cerebrogeen eller neurogen i naturen.

Om det är något fel med neurala kopplingar eller om fel signaler sänds, kan störas vattenbalansen, vilket svullnader uppstår ...

Cerebralt ödem

Hjärnan kan också vara offer för ödem. Hjärnödem dvs hjärnödem är en svullnad i storhjärnan eller "stora hjärnor". Detta fenomen kan orsakas delvis av en allvarlig hjärnskakning, syrebrist, metastaser i hjärnan eller hjärntumör.

Hjärnödem ofta åtföljs av svår huvudvärk, chock och medvetslöshet. Kampen ödem i allmänhet sker med kortikosteroider. Cerebralt ödem är ofta resultatet av hjämischemi. I hjärnorna hos ischemi får en del av hjärnan som medde syrebrist, vilket orsakar en cerebrovaskulär olycka som är stroke inträffar.

Två former av hjärnödem

Ödem i hjärnvävnaden är således också känd som cerebralt ödem. Det finns två distinkta typer, nämligen:

1. vasogent hjärnödem

Vasogent cerebralt ödem är en extracellulära vätskan, vilket omger cellerna. Denna form skapas primärt genom ökad permeabilitet hos blod-hjärnbarriären, varvid proteinrika vätska ackumuleras i det extracellulära utrymmet. Vasogent hjärnödem resulterar ofta från störning av blod-hjärnbarriären, så att fukt ackumulering inträffar i den omgivande hjärnvävnaden. Det finns en rad möjliga orsaker till vasogent hjärnödem, inklusive långtgående problem med blodkärl och / eller blodtryck.

Vasogent cerebralt ödem sker så främst genom ökad permeabilitet och är därför också kallas ibland permeabiliteitsoedeem.

2. Cytotoxisk hjärnödem

Genom cytotoxiska cerebralt ödem, å andra sidan, är i första hand någon svullnad i hersenparenchymcellen; i första hand, finns det ofta alldeles för en minskning i extracellulära vätskan. Denna form är förknippad med celldöd och vävnadsförlust. Cerebralt ödem, beroende på de drabbade områdena, för övrigt också delas i vitt-matter-ödem och grå-materia ödem.

Beroende på typen och svårighetsgraden av hjärnskada inträffar en av de två typerna av hjärnödem; ibland innebära vasogent och cytotoxiska formen samtidigt.

Neural, neurogen och spinal ödem

När vätska ansamlas i händerna på nerverna, talar man också neurogen ödem. Vätskeansamling i nerver (t.ex. nervskada kallas också inom neural kallas ödem.

En ansamling av vätska i ryggraden, även känd som spinal ödem. I ryggraden ligger ryggmärgen: den del av det centrala nervsystemet som går genom ryggradskanalen inuti ryggraden. Som ett resultat av en ryggmärgsskada är fortfarande ibland vätska behöll orsaka onödig press på ryggmärgen. Man talar ibland om medullär eller "medullär" ödem.

Slutligen

Sammanlagt ödem kan uppstå på grund av problem med hjärna, ryggmärg och nerver. Dessutom kan fukt ansamlas i hjärnor och nervsystemen. I båda fallen, den underliggande orsaken till ödem, som skall behandlas. Ofta är dessa är konsekvenserna av allvarliga hjärnskakning, hjärnblödning, cerebral infarkt, cerebral ischemi, transitorisk ischemisk attack, metastaser i hjärnan, hjärntumörer. epileptiska komplikationer Hemianopsi etc. På grund av den djupa komplexitet nervsystemet, behandling av neuraal-, spinaal- och cerebral ödematös vätska samling starka i enskilda fall.

Har du erfarenhet av ödem i hjärna, ryggmärg eller nerverna? Lämna en kommentar nedan ...

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha