Hjälp med att köpa moped / skoter

Clarissa Engström December 26, 2015 Auto 23 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Innan du köper en skoter eller moped, måste du tänka på olika saker. Här nämner jag några saker som är bra att tänka på när man köper en motorcykel eller moped.

Körkort

Innan du ens kan börja fundera på att köpa en skoter, måste du först få din licens. Sedan oktober 2009 kan du få alla certifikat längre men verkligen ett körkort. Licensen där det kallas AM licensen. De berättigar du kör skotrar och mopeder. Om du redan har en bil körkort du kan köra rätt på en moped eller skoter. Du behöver inte ta en examen.

Skoter eller moped

Innan vi ser på skotrar eller mopeder måste först överväga vilken av de två du vill. På en moped kan du 25 km / t och du inte bär hjälm. På en moped, gör 45 km / t och du måste verkligen en hjälm på. Det finns andra skillnader i reglerna för att driva en moped eller skoter som du kan behöva väga upp. Båda har sina fördelar och nackdelar.

Pris

Om du vill köpa en moped eller skoter är det första du tänker förmodligen priset. Priserna på skotrar och mopeder kan vara mycket olika. Det handlar om de löpande priser som råder nu:
Brommer
Om du vill ha en billig ny moped är att du snabbt mot 800 ?? - ?? fram till 1000, -. Lyckligtvis finns det många webbplatser som erbjuder billigare mopeder. Ofta du eller en begagnad, men det hjälper inte. Om du köper en moped, vilket ofta du köper med tanken att använda den mycket långa. Nämligen mopeder i allmänhet fungerar bra under flera år och sedan komma många reparationer dyrt.
För 200 ?? - till ?? 500, - du kan köpa en andra eller Tomos Puch. Dessa är små mopeder som inte alltid sitta och köra eftersom de inte är så stor. Men har du något väldigt bra Koops.
Scooter
För en ny skoter, betalar du cirka 1500 ?? - ?? fram till 3500, -. Tänk återigen att söka på Internet efter fynd fortfarande ofta ger goda resultat. Om du söker också, även om du kan köpa en begagnad scooter, men för mindre pengar. Om det är billigare än detta rekommenderar jag er att inte köpa. Ofta antingen stulna eller så gammal och brutit att de inte längre kommer lång ritt.
Det finns också dyrare skotrar än detta, men då är man oftast betalar för design och varumärke. Om du vill ha en trevlig skoter kan du lika gärna egen krydda upp din scooter. I allmänhet är detta inte särskilt svårt och det tar åtminstone mindre pengar än att lämna allt redan för dig.
Elektrisk skoter
Förra gången den elektriska scooter mycket modern. Dessa skotrar som körs på el och du måste också regelbundet laddas. Det faktum att det körs på el skapar en försämrad prestanda. En eko-scooter kommer att driva långsammare än andra skotrar. Men de är mjukare och mer miljövänliga, som återigen är mycket hiphop.
En elektrisk skoter du köper för ungefär samma kategori som satserna för vanliga skotrar.
Generellt i skotrar och mopeder som kinesiska märken är billigast. De kan vara mindre attraktiv design. För de trevligare och dyrare skotrar kan du titta på en varumärke som Piaggio.

Andra saker

Andra saker du bör tänka på är:
  • Finns det en registrering och bevis på?
  • Jag garanterar?
  • Jag har bevis för överföring av registreringsskylten?

Lycka till och ha kul med köp av en ny motorcykel eller skoter!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha