Hjälp, jag tänker på självmord

Självmord är en av de vanligaste dödsorsakerna i Nederländerna. Beräknas ske årligen i Nederländerna omkring 400.000 människor runt med idén att sätta stopp för deras liv; en fjärdedel av dessa människor också tar aktivt försök självmord. Trots att självmordstankar är så vanliga, försäkrade vila finns ett tabu. Personer med depression och självmordstankar anser därför ofta missförstådda och ensam; tröskeln för att prata med andra om deras problem är mycket hög, så dessa människor inte alltid får den hjälp de förtjänar.

Prata med andra

Om du har självmordstankar, du ofta känner fruktansvärt missförstådd och ensam. Ändå finns det förmodligen massor av människor omkring dig som du vill stödja och hjälpa, även om det känns det kan inte vara så. Att prata om dina känslor och tankar kan inte lösa dina problem, men det kan vara en enorm lättnad. Det kan också vara bra att veta att andra människor förstår dig och stödja dig.
Det kan vara mycket skrämmande att närma sig andra med ditt problem och du kan känna att du belasta dem med dina problem. Men förmodligen minns du att dessa människor är bara glada om du tar dem i förtroende, eftersom de nu faktiskt kan vara ett stöd för dig. Du kan närma sig en vän eller släkting: det ofta känns mest bekant eftersom du redan känner varandra väl och därför tröskeln inte är så hög. Men det finns gott om andra möjligheter: Om du överväga att gå till läkaren eller en kurator på din skola eller arbete. Men det är också bra att säga att du föredrar att vara anonym om du talar för första gången med någon om dina problem. I så fall kan du också välja att ringa eller chatta med en stöd institution. Den mest kända institution där denna burk är 133 på nätet.
Oavsett vilket alternativ du i slutändan inte väljer någon roll; det viktiga är att prata med andra om dina problem. Du är inte ensam!

Krop dina känslor på

Att prata med andra om dina känslor är naturligtvis ett sätt att uttrycka dina känslor. Det är emellertid att föreställa sig att du inte vill eller kan. I dessa situationer är det viktigt att du låter dina känslor ut. Många människor mår bättre när de kan uttrycka sina starka känslor på något sätt. Detta kan ske genom en dagbok, skriva poesi eller göra musik. Naturligtvis är dessa men exempel: det finns gott om andra saker som du tror kan hjälpa. Gör vad du mår bra.

Vidta försiktighetsåtgärder

Om du har dessa känslor och tankar oftare, kan det vara lämpligt att iaktta försiktighet så att du kan skydda dig. Med andra ord, gör din miljö säker för dig själv. Till exempel, se till att det inte finns några vassa föremål eller mediciner inom räckhåll. Många människor med självmordstankar känner sig vissa gånger bättre än andra: särskilt på kvällarna, många människor känner det värsta. Om du vet att något liknande är fallet med dig, du kan om det behövs, så att du vid dessa tillfällen är inte ensam, eller att åtminstone en möjlighet att kontakta någon om du känner ruttna.

Gör inga förhastade beslut

Ibland, till lusten begå självmord är enorma och det verkar som så ?? är för närvarande den enda lösningen. Prova, hur svårt det än kan vara, valet ännu bara skjuta. Självmord är den mest drastiska sak du kan göra i ditt liv: av den anledningen är det viktigt att du verkligen tycker om det. Tala i situationer som denna också med dig själv att du kommer att sova en natt över det först, innan du faktiskt agera. Chansen är stor att du känner dig mycket bättre när du vaknar, och lusten att göra något själv vad som faktiskt minskat. Begå självmord kan fortfarande, som en sista utväg. Ditt liv finare försöker göra är något du kan göra varje dag.

Vad gör livet värt?

De flesta människor som ser ingen väg ut självmordstankar i livet de nu leder. Detta betyder inte att livet är nödvändigtvis värdelöst. Känslor och situationer är snapshots: det faktum att en situation är mycket dålig, inte nödvändigtvis betyda att ditt liv är hopplöst.
Gå själv, varefter saker i ditt liv är värt besväret. Detta kan omfatta små saker som god mat, en trevlig promenad eller en konversation med en vän. Framtiden, som kan tyckas långt borta, är viktigt. Hur skulle du vilja ditt liv skulle vara som mest? Kanske har du några drömmar för framtiden, såsom att ha barn eller en specifik drömjobb. Kanske du vill göra en hel del långväga resor och se en hel del av världen.
Håll i dessa tankar. Om du djupt inne detta kan vara mycket svårt i gropen, eftersom du kan känna att dessa saker är inte för dig. Ändå finns det många av dessa drömmar närmare inom räckhåll än du kanske tror. Leta efter sätt att göra dina drömmar: till exempel om du har en specifik drömjobb, sedan leta efter program som följer dem. Om du vill resa, hitta information om destinationer, flyg och börja spara. På så sätt ger dig själv lite kontroll över ditt liv tillbaka och du kan fokusera mer på positiva saker snarare än negativ.

Ta struktur i ditt liv

Om du känner dig deprimerad, är du ofta håglös: vill du ligga i sängen hela dagen och ingenting kommer att göra. Detta kan så småningom leda till en nedåtgående spiral, så att du bara sluta i djupare dalar. För att motverka dina dåliga känslor, så det är viktigt att du bryta denna onda cirkel och ting kommer att ta. Det enklaste sättet att uppnå detta är att skapa ett strukturerat schema. Det behöver inte vara stora saker, bara små verksamheter är ofta av intresse, och även för att uppnå detta lättare än större mål. Exempel på strukturera verksamhet omfattar stiga upp vid samma tid varje dag och gå att sova, äta tre måltider om dagen och gå till affären för att handla. Om du gör detta regelbundet för en stund försöker hålla, kommer du att finna att det blir lättare. Chansen är stor att du bara kommer att börja må bättre, eftersom igen du har viss kontroll över ditt liv.

Professionell hjälp

Ovanstående tips kan hjälpa dig att må bättre, De kan dock inte alls lösa din situation. Om du verkligen mår så dåligt att du har återkommande tendens att begå självmord, är det viktigt att du får professionell hjälp. Dessa människor har erfarenhet av situationer som ditt och kan hjälpa dig att göra dig själv att må bättre. Ditt liv är värdefullt och unikt: unna dig detta stöd som helst tack.
Det kan vara att du skäms för dina känslor, eller du märker att dina egna problem så att du måste lösa dem själv. Känslor av depression, men är aldrig ditt fel! I själva verket kanske dina känslor har en medicinsk orsak. I vilket fall som helst en professionell personen titta på din situation och ge lämplig assistans.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha