Hjälp Jag brände, och nu?

Du ser ut som en tomat. Dessutom gör det fortfarande mycket ook.En också säkert visste bättre. Du visste att du var tvungen att använda solskyddsmedel för att skydda huden. Och ändå hade denna niet.Hopelijk du lärt din läxa. Vad talar vi om? om solbränna.

Tips för solbränna.

Nästa gång du kommer inte att göra samma misstag igen, men nu kan du göra något mer än minska plågan med några tips du kan hitta här.
Ta en smärtstillande medel.
Den gamla, bekanta aspirin hjälper till att lindra smärta, klåda och svullnad av mild till måttlig solbränna. Ta två tabletter var 4 timmar. Om magen tål det, kan du också ta till åtta timmar två till fyra tabletter av ibuprofen.
Applicera en lugnande kompress.
Använd bara kranvatten eller lägga till några isbitar i. Blöt en trasa i vätskan och placera den på de brända huid.ververs komprimera några minuters mellanrum, eftersom tyget är varm. göra detta flera gånger om dagen, varje gång för 10 till 15 minuter totalt.
Skummjölk.
Mjölkproteiner har en lindrande effekt. Blanda 1 kopp lättmjölk med 4 koppar vatten och tillsätt några isbitar till den. Endast för 15 till 20 minuter komprimerar och upprepa detta varje två till fyra timmar.
Havregryn.
Strö torra havregryn i cheesecloth eller gasväv och knyta den stängs. Här Låt kallt vattenflöde. Fånga vätskan. Kasta bort havregryn och njuta kompresser i vätskan. endast vart 2 till 4 timmar för att komprimera.
Ta ett bad.
Som ett alternativ till förband kan ta ett kallt bad. Låt mer vatten i badkaret kör för att hålla vattnet vid temperatur. Efteråt sandskädda med en handduk huden. Gå inte gnugga med handduken.
Följande resurser kommer att hjälpa till att lindra smärta, klåda och inflammation.
Ättika: Blanda 1 dl vinäger i ett bad med färskvatten.
Bakpulver:
Strö en generös mängd bakpulver i en ljummen bad. Istället för ditt torka, låt lösningen torka på huden.
Sparsam med tvål.
Tvål kan torka och irritera den brända huden. Om allt annat misslyckas, använd en mild tvål och skölj noggrant. Ta inte ett bad i såpvatten eller bubbelbad.
Använd en fuktighetskräm
Bad och rymmer en behaglig känsla och lindra smärtan tillfälligt, men din hud kan också vara torrare om inte omedelbart sedan göra en vochtingbrengend agent. Klappa dig själv torr och tillämpa vissa badolja på din hud. Låt återkalla en minut och sedan använda en mjukgörande kräm eller lotion.
Benen upp.
Om dina ben bränner och dina fötter är svullna, hjälper det att lägga benen högre än ditt hjärta.
Noggrann med blåsor.
Om din hud blåsor. är du allvarligt bränd. Om de får i vägen och inte är alltför stor, kan du försiktigt doorprikken.De skyddande Vinyls kan göra bättre sitta så om du har mindre problem och risken för infektion minskar.
Avlägsna fukten med en nål som har steriliserats i förväg i en flamma av en tändare. Då kan du tränga igenom blåsan och tryck försiktigt fukten ut.

Barn i solen.

Vad kan vara roligare än att titta på barn som njuta av solen på flykt och spela. Solen är verkligen bra för barn: det stimulerar producerar vitamin D; de mår bra i solen och det verkar som det ger dem energi. men se till att föräldrar och om de inte brinner, eftersom det är ur det roliga. Och vara säker: du känner då inte så bra.
  • Barn älskar att göra föräldrar efter, så ge dig själv ett bra exempel.
  • Barn upp till 6 månader kan inte bli bättre i solen.
  • Smörj ett barn en halvtimme innan solen går in med solkräm med faktor 20 eller högre. Huden på ett barn är i själva verket fortfarande är sårbar. Smörj de mest utsatta platserna väl.
  • Upprepa smeta varannan timme och om de har varit i vattnet.
  • Erbjuda barn en lekplats i skuggan, till exempel under paraplyet d.

En åsna inte snubblar två gånger på samma sten.
Om du är bränd, huden tre till sex månader att återhämta sig helt. Den nya huden som kommer till ytan efter avskalning av det översta lagret av huden är mycket känsligare. Detta innebär att du bränner mycket snabbare än tidigare om du inte är försiktig.
(0)
(0)
Nästa artikel Alfalfa

Kommentarer - 3

Ibuprofen 4 x? det är en hel del. Kanske användbart om det finns koncentration / mg ges innan någon tar en överdos.

En vän till mig igår bada och svårt bränd. Hennes fötter är dubbelt så tjock, vad ska de göra om det? Hälsa

Jag bada igår och fick mig mycket välsmord varje gång jag kom ut ur poolen jag gick själv inuti smörjning. Då ligger jag bara ner igen smort ett tag och jag kom hem hade jag hela tiden kliar på min rygg och jag ser i spegeln brändes hela min rygg. Jag har nu en hel del problem, särskilt när duscha och sova. De alternativ som anges ovan kommer jag att använda och jag hoppas att det helpt.Met hälsningar Romy

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också