Hitta bra sex efter förlossningen

Hitta bra sex efter förlossningen

Förlossning är en total omvälvning för den unga modern. Hans uppmärksamhet är fokuserad på hennes nyfödda, är hans kropp blåmärken, och den mycket verkliga trötthet. I detta sammanhang, hur man hittar ett meningsfullt sexualitet? Vi svarar på dina frågor.

Apers en födelse, en återgång till en "normal" sexualitet kräver lite tålamod. Den unga mamman måste först återupptäcka sin kropp innan du åter intimitet med sin partner.

Är det normalt att inte vilja ha sex efter förlossningen?

Oroa dig inte, det är helt normalt strax efter förlossningen inte vill älska. Du är en kvinna blev mamma, och denna långa process stannar inte vid fullgörandet av leveransen.

Du får ut av moderskap och du måste ge all den vård som behövs för ditt barn. Så det du är mycket upptagen och mycket trött. Under de första veckorna, är det svårt att vara en mor och vännen i taget. Vi måste ha tålamod och gradvis närma sig sin partner.

Efter hur lång tid kan du återuppta en sexliv?

Det tar minst sex veckor för livmodern tillbaka på plats på rätt sätt och att du har mer blodförlust. Men i sanning, inte återupptagandet av kön inte förekomma vid en viss tidpunkt. Vissa är fortfarande för stora, andra känner tom.

Sexliv återupptas när du känner båda. Kom ihåg att ett bra år behövs i allmänhet, för att hitta viljan och andan till din gift liv före graviditeten. Detta är också den tid då ditt barn vinner självständighet och börjar gå. Oroa dig inte, betyder inte det att du kommer att ha någon relation med din make under denna period. Snarare kommer du lära dig att återupptäcka kropp andra, lite i taget.

Vad anta preventivmedel efter förlossningen?

Vissa kvinnor tror felaktigt att de inte är bördig innan återkomst av lager, tre till fyra månader efter förlossningen. Fel. Du kan helt bli gravid under denna period.

Det är bäst att diskutera din preventivmedel med din gynekolog. Kanske är det dags att byta? Ta reda på genom att tala med din läkare.

Hur man gör när barnet tar upp för mycket utrymme?

Mellan tårar, flaskor och matning, blöjor ... Du har en minut på dig och när den gör det kommer du njuta av att sova. Oroar du dig, hittar du din rytm.

Efter de första dagarna, tveka inte att skapa en intim förbindelse med din partner. Välj till exempel i slutet av barnmat, när du är säker på att han sover några timmar. Utan att nödvändigtvis vidta åtgärder, lämna utrymme för sinnlighet. Om möjligt, ge dig själv ett par timmar eller till och med en dag head-to-head för att se er båda. En middag med levande ljus, ett varmt bad, lite massage ... Låt din fantasi.

Och om viljan inte finns, bara?

Det kan hända att barnet tar en sådan viktig plats som önskar är inte längre på dagordningen. En mamma kan känna sig överväldigad av deras barn. I det här fallet är det viktigt att inte låta saker och ting gå sura i paret genom att säga att lusten kommer tillbaka.

Tveka inte att konsultera en sexolog eller kön terapeut för att hjälpa din partner att återupprätta kommunikationen. Detta är grunden för all utveckling till två. Det kan bli nödvändigt att ändra sätten att hur man bäst göra dig fri, att klara förändringarna. Återigen kommer sensualitet spelar en stor roll: att ge komplimanger, kyssar, kramar, säger ömma ord ...

Läs

  • Att älska: den sexuella relationen i äktenskapet, Corinne Antoine, ed. Larousse.
  • ... När dagarna efter förlossningen, perinatal laget Sainte-Anne sjukhus, al. CHU Sainte-Justine för föräldrar.

Läs också: fyra veckor för att återfå sin form efter barnet

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha