Historien om stöd

I historien om varje samhälle kan du hitta former av stöd. Vad erbjöds ett slags lättnad, var starkt beroende av etablering och välstånd i samhället. Till exempel, kvinnor hjälpte varandra i förlossning och sjukdom medicinen var påslagen. Folk brukade vara mycket mer beroende av varandra än vad som är fallet idag. Stödet som vi känner den, har gått igenom sin egen historia och utveckling.

Medeltid

Under medeltiden blev känsla av ansvar för de svagare i samhället. Dessa nya idéer uppstod främst eftersom fler och fler människor anslöt sig kristendomen. För ett medel talet kristen är att älska din granne och vara en medkännande plikt. Kyrkan, nunnor och präster tog initiativ till skapandet av sjukhus, vårdhem och barnhem. På grund av fattigdom kan inte alla använda detta stöd. Stödet till personer med funktionshinder inte existerade. De var ofta förvisad från samhället, var de fängslades eller serveras lika populär underhållning på festivaler och mässor.

1800

Som av 1800, fanns det ett antal viktiga utvecklingar, vilket gör begreppen vård allvarligt förändrats. Sakta men säkert det fanns mer förståelse för behövande människor i samhället. Det var en rörelse som syftar till att utbilda de fattiga. Folket hade ansvar, flit, sparsamhet, renhet och hemkänsla lära så hon kunde hantera problemen. Det fanns också mer allmänna tjänster såsom bibliotek och arbetshem. Barn med beteendeproblem ingick i stora institutioner på landsbygden, långt från sina hem. De ville att de skulle lära sig att anpassa sig genom luften och disciplin. Funktionshinder var inte längre dårar. De var därefter betraktas som sjuka människor som behövde få hjälp.

19th century

Halvvägs genom 19th century förändrat idéer för vård ytterligare. Stöd gavs därefter ses som en oumbärlig anläggning i samhället. Stödet bör inte vara beroende av den goda viljan hos de rika och religiösa. Stödet organiserades från den tiden inte bara vanuti kyrkan. Den nederländska regeringen har utvecklat lagar som gick ge skydd till barn till exempel. Mer uppmärksamhet ägnades åt den enskilde. Folkets hus grundades. En konsekvens var att det fanns en annan metod inom institutionerna stöd. I stället för tvång och disciplin som orsakade rastlöshet och aggressivitet, det var en fredlig och hälsosam miljö i dess ställe. Även metoden för vårdare ändras med detta. De var tidigare ofta bara vaktmästare, men har sedan dess många fler vårdnadshavare och lärare. Hemmen var sedan dess sett en hel del som en plats där människor kom och medel för utveckling.

1900

Runt 1900 bröt igen skulle ha en period av utveckling som påverkar samhället. Under den industriella revolutionen flyttade många människor från landsbygden till städerna för att arbeta i fabriker där. Befolkningen växte sig stark och fysisk och psykisk hälsa av arbetarna i städerna var värre. Män, kvinnor och barn var tvungna att arbeta hårt under svåra förhållanden. Folk var deras långa arbetsdagar mindre som kan hjälpa båda tillsammans, medan det finns fler människor behövde hjälp. Föreställningar som kom först individuell utveckling av människor tvingades att släppa taget igen. Det fanns inte tillräckligt med pengar för att driva på det sättet och ta väl hand om människor. Så behövande människor var återigen beroende av familjen. Om familjen inte kunde hjälpa, fanns välgörenhetsorganisationer för de värsta fallen. Inom dessa institutioner fanns en atmosfär av ordning och disciplin. Det var lite uppmärksamhet och möjlighet för de enskilda behoven hos de människor som bodde där.

Efter 2: a världskriget

Efter andra världskriget ägde rum i samhället att få plats. Det talades om återuppbyggnad och i olika sociala områden det fanns nya utvecklingen. Inom stödet kom nya insikter önskad inställning. Alltså de fick kännedom om konsekvenserna för behövande i hemmen. Idén uppstod behandling. Upptagande till en institution måste ha ett tydligt syfte och varaktighet på inspelningen bör begränsas så mycket som möjligt. Experter, främst psykiatrer och psykologer tänkte om metoder för behandling och terapi. Program har utvecklats som var avsedda att förbättra villkoren för behövande människor. I stället för tillsyns arbetare fanns fler skötare. Aktionsgruppen ledare föddes. Terapin vid den tiden var fortfarande avskild plats för livssituation för klienten. Det fanns tron ​​att gruppledarna också en del hade blivit en del av behandlingen. Från 50-talet gillade denna passage. Betydelsen av den roll som gruppledaren ökas. Så småningom började dra stora institutioner till mindre bostäder. Det fanns sådana saker som livskvalitet och möjligheter inom en samhällsgrupp som fan anses viktigt. Miljön tillhandahålls tillsammans med gruppledaren en viktig roll vid behandling av invånarna.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha