Historien om Maserati

Maserati är en tillverkare av exklusiva sportbilar med ursprung i racing. Även om varumärket är mycket god under 2010, stod det vid kanten av avgrunden. Några viktiga människor har Maserati hålls dock levande och växa in i varumärket som det är idag.

Familjen Maserati

Rodolfo Maserati och Carolina Losi startade 1881 med grundandet av en familj. Så småningom familjen Maserati skulle vara en exceptionell familj. Rodolfo och Carolina gav nämligen upphov till sju söner, Carlo, Bindo, Alfieri, Alfieri igen, Mario, Ettore och Ernesto. Alla killarna så småningom skulle växa upp och göra en karriär inom bilindustrin, utom Mario, som var en målare. Han också gav dock antagligen hans bidrag till den senare bilmärket Maserati: Enligt inofficiella källor, designade han logotypen med treudd. Carlo verkade till en början att göra det mesta uppståndelse: han utformat sin egen motor för en motorcykel och därmed bröt hastighetsrekord 1900. Efter detta har han haft ledande befattningar inom Fiat och Isotta Fraschini, där han arbetade som mekaniker och testförare. Där han också fört sin bror Alfieri, som då var bara 16 år. Carlo steg till manager och drivrutin för Bianchi och verkade en stor framtid att möta. Emellertid dog han vid 29 års ålder. Alfieri Inte långt efter att kliva ut ur skuggan av sin avlidne äldre bror. Alfieri visade sig ha så mycket talang för racing och saker som Carlo. Alfieri gjorde sin karriär med Isotta Fraschini, där han klättrade upp från mekaniker till föraren och som representant reste runt om i världen tillsammans med sin bror Ettore. Så småningom region Alfieri i Bologna, där han var ansvarig för Isotta ?? s kundtjänst. Alfieri hade redan lång erfarenhet i branschen och hittade några år senare, tiden var rätt att starta eget. 1914 hyrde han ett kontor i den gamla staden Bologna där han grundade i Societa Anonima Officine Alfieri Maserati högkvarter.

Eran Alfieri

Alfieri, Ettore följde i dess kölvatten och längs Maserati bröderna drev företaget. Deras mål var tuning Isotta Fraschini bilar, men de utplacerade också fler aktiviteter. Alfieri visade en racerförare och en begåvad designer. Detta gick inte obemärkt förbi. Diatto närmade Alfieri för dem att utforma en bil och själv racing 1924. Alfieri gick upp erbjudandet, utformat en bil och bokade direkta resultat. Men Alfieri var inte länge sedan förbjudet för fem år från racing eftersom han i hemlighet hade 2,0 liters motorn från Diatto ersättas med en 3,0 liters motor. Fem månader senare, har förbudet hävts, men Alfieri fattat ett beslut: 1926 lämnade han till Diatto och komma igång med att designa sin egen bil. Det var Tipo 26, den första riktiga Maserati, drivet av Alfieri Maserati själv. Maserati vann i debuten lopp. År 1927 Alfieri Maserati var inblandad i en allvarlig olycka, tvingade honom att titta på en säsong från åskådarplats. Maserati samt vann tillverkarens titel 1929 och Maserati V4 etablerat en sexton-cylindrig motor med en hastighet av 246 km / t. Maserati ?? s namn slutgiltigt fastställda och Alfieri Maserati samlat världsberömmelse. Hans senare skapelser fortsatte att vinna tävlingar. Alfieri Maserati dog 1932. Hans begravning deltog tusentals anställda, förare, affärsmän, vänner och även främlingar vad var belysande för det namn som hade byggt upp Maserati.

Framväxten av Maserati

Död Alfieri tog tre av Maserati bröderna närmare varandra: Bindo, Ernesto och Ettore gick tillsammans på. År 1933 lyckades de att snärja den begåvade förare Tazio Nuvolari för deras racingteam. Nuvolari gjort mycket viktigt arbete, särskilt när det gäller finjustering och anpassning. Maserati var en av de starkaste aktörerna i racing förrän mycket kapital mäktiga partier som Auto Union och Mercedes-Benz gick att kasta sig på tävlingsbanan. Däremot har potential laget inte gå obemärkt förbi: 1936 investerade rika Gino Rovere Maserati och installerat sin skyddsling Nino Farina som chef. Maserati Bröderna sålde sina aktier 1937 till Orsi familjen, men fortsatte att vara engagerad i verksamheten. Maserati var starkare och större och flyttade från Bologna till Modena. De tre Maserati bröderna stannade till 1948 som chefsingenjörer men Maserati kunde hålla på grund av kriget mycket mindre intresserade av racing under de senaste åren, och därför fokus skiftade till elektriska komponenter och olika verktyg.
Efter kriget, Maserati återvände med A6G CS racerbil som debuterade med en annan stor namn bakom ratten: Alberto Ascari. Även Maserati i första säsongerna hade fortfarande övertaget, var de precis som fångas upp till kriget av större konkurrenter. Den här gången var det också italienska märken Alfa Romeo och Ferrari som visat för mäktig. Men den här gången Maserati slogs tillbaka och lyckades varumärket för att nå framgång på grundval av bland annat Juan Manuel Fangio, den begåvade förare som ?? S Alfa och Ferrari ?? s ofta lyckats lämna bakom sig. Fangio, men lämnade laget och var en multipel världsmästare Formel 1 i andra bilar. År 1957 Maserati Fangio lyckades locka en återgång till det italienska laget och argentinska gav henne första och sista Formel 1 VM-titel. Maserati drog sig ur formel 1 men fortsatte att tillverka motorer för flera lag.

Fokus för spårvagnar

Parallellt med detta, Maserati började också att öka produktionen av sportbilar. Den första bedrift var 3500 GT. På relativt kort tid i fokus för racing försköts till produktionen av personbilar och därför anläggningen var tvungen att expandera kraftigt. Den Sebring kom 1962 och 1963 lanserades ett namn en, även i dag fortfarande känna igen och ses köra runt: i Quattroporte, Maserati ?? första fyrdörrars modell, utrustad med en 4,1 liters V8-motor.

Maserati i hårt väder

Maserati framgång uppmärksammats. Citroën 1968 övertog aktierna i Orsi familjen, och så förvärvat en majoritetsandel i Maserati. Förvärvet av Citroën resulterade i ankomsten av Maserati Bora 1971, den första masstillverkade mittmotor Maserati. Citroën sköt de kraftfulla Maserati-motorer och gav dem i lyx SM. Maserati ville växa och 1973 infördes en uppdatering av Quattroporte och Merak SS men oljekrisen ledde till svåra tider. Den 23 maj meddelades att Maserati var i allvarliga problem och var tvungen att stänga sina dörrar. Citroën hade redan sett stormen hängde och hade gjort verksamhet i handen. De gick ut i havet med även franska Peugeot. Maserati kom under kontroll av den italienska regeringen och en plan gjordes för att rädda varumärket.

Sparad från undergång

Alejandro De Tomaso var en argentinsk före detta chaufför som kört för Maserati. Han hade en kärlek till varumärket från det. Han köpte Maserati 1976 och lyckades det att få varumärket tillbaka något på benet. Under hans regeringstid, lanserade varumärket Kyalami och den tredje generationen av Quattroporte, designad av Giugiaro. År 1980 en ny grund för framgång lades med ankomsten av Biturbo, ett ämne som många variationer föreföll: så det fanns mer än 40 designer och bilen var tillgänglig som en sedan samt konvertibla eller coupé.
Den verkliga frälsning Maserati kom 1993 då Fiat tog över varumärket. Tack till huvudstaden Fiat Maserati arbetade på den fjärde generationen av Quattroporte, som gjort en betydande steg framåt. Fiat, var dock också ägare till en annan italiensk sportbil varumärke: Ferrari. Ferrari Maserati köpte 1997. Ferrari infördes radikala förändringar och moderniserade Maserati fabrik för ankomsten av en ny modell: 3200 GT, erbjuder en coupe Ferrari-teknik. GT 3200 antogs 1998 presenteras tillsammans med en uppdaterad Quattroporte och produktionen av Maserati ökat till mer än 2000 bilar ?? s per år. Maserati hade organisationen för och varumärket kom genom fina politik i hissen. År 2000 Spyder, en öppen version av 3200 GT närvarande och inte långt efter som gjorde varumärket känt på den nordamerikanska marknaden vill vara aktiv. Även om mycket exklusiva och eftertraktade av många, det fanns en del kritik, särskilt när det gäller vissa märkligt formade baksidan av 3200 GT. Han ersattes 2002 av Coupe var utrustad med en ny design, en 390 hk 4,2-liters V8-motor och ändringar av chassit, chassit och växellådan. Samma år Maserati gjorde sina planer att återvända i racing kända. Detta hände med MC12. Maserati eftersom den här bilen i FIA GT Championship och ALM wild ride, det var en begränsad upplaga kopior godkända för användning på allmänna vägar. Det fanns också en gata version av MC12 superbil.

Starkare än någonsin

I september 2003 började en framgångsrik nytt kapitel för Maserati. På IAA i Frankfurt, italienarna introducerade den nya Quattroporte. Den internationella pressen blev slagen dum. Sällan infördes som en bil som enhälligt hyllad. Pressen kom kort av superlativ att beskriva utformningen av bilen. Maserati Quattroporte lyfte hennes bästa år i historien: medan MC12 spelade utmärkt på internationella kretsar, Maserati sålde 5659 bilar under 2005 ?? s, medan var bara 518 såldes under 1998. Av strategiska skäl Ferrari Maserati fördes tillbaka till Fiat. Fortfarande Maserati finner trots den ekonomiska krisen i en bra period. Efter Quattroporte verkade nya modeller som Granturismo och GranCabrio som också är på många djupt intryck som gjorts av deras design. Varumärket har kommit och allt inom parantes tillsammans med Ferrari och Lamborghini, trots att bilen ?? s Maserati också fokusera på lyx och sportighet nästa dag komfort.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha