Historien om Dodge

Celius Ohly Februari 28, 2016 Auto 15 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den amerikanska Dodge började som små delar och cykeltillverkare men växte under ledning av Dodge bröderna blev snart en av USA: s största biltillverkare. Genom Ford och Chrysler Dodge växte till den sportiga pojken i klassen. Det orsakade en uppståndelse med imponerande muskelbilar, men tvingades av oljekrisen att göra saker annorlunda. Lär dig hur varumärket sin storhetstid och nu gör sitt bästa för att upprätthålla den gamla bilden.

Samarbetet med Ford


Bröderna John och Horace DodgeDe bröderna John och Horace Dodge började i slutet av 19-talet med tillverkning av cyklar och delar till bilindustrin. Deras företag var i ett accelererat när bröderna i 1901 öppnade en maskin delar butik i Detroit och började tillverka transmissioner för Olds Motor Works. De stängde snart en lukrativ affär med Henry Ford, Dodge bröderna började göra motorer för Ford Motor Company, i utbyte mot en andel på 10%. Men det gick så bra att John och Horace Dodge blev snart ansvarig för produktionen av alla de mekaniska komponenterna i Fords modeller. Ford växte till att bli världens största biltillverkare men Dodge bröderna såg sin andel, men inte öka, naturligtvis, till deras stora missnöje. Efter 12 år var det ett slut på samarbetet mellan John och Horace Dodge och Ford.

John och Horace göra Dodge Brothers Inc. stor

Efter vägning av Dodge och Ford bröder separerades John och Horace grundades 1914 på sitt eget bilmärke Dodge Brothers Inc. De började med ett kapital på $ 5.000.000, men visste att expandera snabbt: ett år senare, sålde Dodge Brothers Inc. 45.000 bilar, då de bästa resultaten på den amerikanska marknaden i fem år. Dodge Brothers Inc. var den första tillverkaren av stål tillverkade bilar i massproduktion tillämpas. År 1920 varumärket rankades näst bäst säljande märket i Amerika. Dodge Brothers Inc. förväg fortsatt. I början av 20-talet varumärket fortsatt att växa och det började med produktion omfattar brandbilar, taxibilar och lastbilar med skyltar. År 1920 dog båda bröderna Dodge.

Legacy lockar intresse Chrysler

Efter döden av Horace och John, var nytt ledarskap som behövs för Dodge Brothers Inc. Som en tillfällig lösning, varumärket gjorde en deal med Graham Brothers, tillverkare av lätta lastbilar. Dodge Brothers Inc. förvärvat återförsäljaravtal av Graham Brothers och dessutom varje Graham Brothers lastbil var utrustad med en Dodge Brothers Inc. motorn. Den verkliga vändpunkten kom 1925 när en New York bank betalas ut arvet från Dodge bröderna och änkor av män. Kvinnorna fick $ 146.000.000. Detta gav banken tre år senare ledde till Dodge Brothers Inc. att inleda förhandlingar med Walter Chrysler av Chrysler Corporation. Förhandlingarna avslutades i framgång: den 31 jul 1928 lijfde Chrysler Corporation, Dodge Brothers Inc. till en kostnad av $ 170.000.000 och var en gång en av USA: s största bilmärken.

Tillväxten på 30-talet

30- och 40-talen gick bra för varumärket. Dodge Brothers Inc. döptes i Dodge och under vingarna av moderbolaget Chrysler Dodge började tillverka flera modeller, lätta och medeltunga lastbilar och särskilt V8-motorer. År 1935, Dodge fram sin tremil modell. Under denna period gjorde särskiljande logotyp med kolven infördes.

Inga bilar under kriget

Liksom nästan alla andra biltillverkare Dodge var i 40-årsåldern från andra världskriget tvingas flytta sin produktion till andra sektorer. Dodge hade ju redan vet hur man lastbilar hemma och det gjorde producera lastbilar för den amerikanska armén, liksom material för örlogsfartyg, stridsvagnar och även flygplansmotorer.

En ny bild

Dodge ville manifestera sig mer eftertryckligt efter kriget. Där det användes för kriget vad anonyma klingande modellnamn som ?? Custom ?? Deluxe ?? och ?? kom varumärket strax efter kriget redan med tilltalande namn som Meadowbrook ?? ??, ?? Coronet ?? Wayfarer ?? och ??. Dodge introducerade också en princip som de fortfarande använder i dag: V8-motorn med halvsfäriska förbränningsrum, HEMI ?? ?? döpt. Dodge ingrep motorsport och nått framgångar i NASCAR-serien.
Den Dodge Coronet var också populär som en polisbil.

Design på spaden. Dodge svarar på efterfrågan på marknaden

Mid 50s Dodge design bör ändras. Varumärket syftar till att positionera sig med tuffa sportig duotone färg färger och stora V8-motorer. Utseendet av modellerna är inte alltid i linje med de ambitioner och därmed undanmanöver för konstruktionsändringar från en dag till en annan på spaden. De nya modellerna är längre, lägre och bredare. Så det var att Dodge blev idrottsliga och brutala arm Chrysler-koncernen. År 1955 producerade Dodge 273 000 fordon varav 237 000 var utrustade med en V8-motor. Flaggskeppet i Dodge stabil var 295 hk D-500 HEMI V8. År 1956 har Dodge vunnit 11 tävlingar i NASCAR-serien, ett rekord som skulle stå för nästan ett decennium. Dodge började också att möta den växande efterfrågan på bilar bland kvinnor: de byggde LaFemme; en kvinnlig, rosa avrättades bil som kom med alla typer av tillbehör som ett paraply och en make-up väska. Under huven var återigen en stor HEMI V8. Sena 50-talet signalerade ökningen av biltillverkarna ?? ?? tailfin, den berömda svansen på baksidan av amerikanska bilar. Chrysler och Dodge var en av de första som underblåst den.
Den Dodge Kungliga Sedan: en typisk 50-talet Dodge

Advent av kompakta modeller och nya stormakter.

De 60-talet präglades av förändringar. Den amerikanska marknaden översvämmades med tjocka muskelbilar, men några amerikaner behövde mindre, bränslesnålare modeller och därmed kom 1961 med Dodge Lancer, en kompakt bil som ungefär en halv meter kortare och 300 kg lättare än den genomsnittliga Dodge.
Dodge Lancer: den första kompakta Dodge Chrysler gjorde tacksam användning av plattformen för Lancer: de kom med en serie kompakta modeller som de slutade tidigt 70-tal mer än 40% av den amerikanska marknaden erövrade. Dodge, i sin tur, kan lätt vädermodeller dra slutsatsen att det kan öka sitt utbud av kompakta modeller. År 1965, erbjöd Dodge totalt 13 modeller och 10 olika motorer. Dodge ville Powercar ?? ?? image men definitivt inte förlorat och så varumärket kom upp med stormakter som laddaren, utrustad med en ny motor som producerade en jättestor 425 hk. Laddaren var en succé: ett år senare var det redan Dodge bäst säljande modell med tre gånger så mycket som säljer modeller som Coronet, hans föregångare. För att verkligen visa vad var varumärket hemma, vilade en Dodge Ramcharger dragster med en motor som härrör från den laddare och satte hastighetsrekord på 304,4 km / t nedåt.
Utmanaren var en riktig framgångssaga

Heyday för oljekrisen

Dodge visade att varumärket var i stånd att bygga suveräna tävlingsmotorer. NASCAR framgångar hålls kommer med motorer över 500 hk och som grädde på moset en laddare vann det prestigefyllda Daytona 500. himlen var gränsen för Dodge och tidigt 70-tal, motorerna var starkare och snabbare och snabbare modeller . Dodge introducerade också begreppet ?? R / C ??, som idag fortfarande används idag. Begreppet står för ?? Road & Track ?? och fördes till sportigaste modeller av märket som var utrustade med olika tekniker från racingvärlden.
Laddaren ansågs flaggskepp DodgeEn kom sedan oljekrisen som drabbade hårt ... knyck varumärke måste vara en del av sin tro lyser tvingades med en kompakt modell med framhjulsdrift, Omni.

Dodge överleva oljekrisen

Oljekrisen hålls som känt en tid och avsedd för ett varumärke som Dodge ett hårt slag. Tvångs varumärke hade radikalt upprörd rodret för att överleva. Med Väduren och Dodge Caravan räddade egen kropp. I synnerhet Caravan var en hit. Det var en framhjulsdriven minibuss som var mer kompakt och effektiv än många av sina konkurrenter.
Caravan är baserad på den populära Chrysler Dodge VoyagerNa oljekrisen var återigen idrotts panik. År 1992 varumärket tillbaka till sina rötter och kom upp med det legendariska Viper. En monstruös superbil med en V10 under huven.
Viper samlat respekt av dess kompromisslösa karakterDe år Viper fungerade främst som bild byggare för Dodge, som infört en rad nya modeller, framför allt i medelklassen. I Amerika förblev Dodge som någonsin erövra en solid aktör på marknaden, men på 90-talet det skulle också markera Europa. Det var inte en odelad framgång. Dodge modeller härrör från Chrysler i Europa också hade ingen fotfäste. Medelklassen modellerna var i allmänhet kort på sina europeiska konkurrenter och de framgångsrika lastbilar och skåpbilar av märket inte var lämpliga för den europeiska marknaden. Strax efter millennieskiftet Dodge utarbetat en ny strategi för Europa. De stora i våra ögon, klumpiga och bränsleslukande modeller av märket helt enkelt inte uppfyllde de europeiska krav och normer, och därmed undvika ett par år sedan började en europeisk kampanj. De vill skilja sig utvecklat modeller för den europeiska marknaden genom en robust design och massor av värde för pengarna. Dodge levererar europeiska modeller kan utrustas med fyrcylindrig motor, framhjulsdrift och även dieselmotorer. Med muskel utseendet på sina bilar Dodge ger en nick till sin image i USA. Men även i Europa Dodge motsäger dess sportiga karaktär trots sin begränsade marknaden inte. Under de kommande åren kommer att visa om Europa slår också Dodge, den fräcka pojke i klassen i Amerika.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha