Historien om aids

Alvi Rosenquist Februari 27, 2016 Hälsa 27 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
AIDS är mer än en sjukdom, mer än en epidemi. Aids har en stor inverkan på ekonomin i ett land eftersom det slår mot de produktiva åldersgrupper. Dessutom har den en stor inverkan på de personliga livet för människor, på grund av ångest i samband med föroreningar. Denna artikel fokuserar på historien om AIDS.

Ursprung

Ursprunget av hiv / aids är inte helt klart. I allmänhet antas det att ursprunget är att finna i Afrika. Förmodligen det funnits människor som lever med hiv i sextiotalet, men eftersom sjukdomen var fortfarande okänd, det var inte märkt. I början av den aktuella epidemin började troligen i slutet av sjuttiotalet. År 1980 hade sjukdomen spridit sig över fem kontinenter, och så ?? s 100.000 till 300.000 personer har smittats.

Ökad Lungsjukdom

Upptäckten av sjukdomen började med ökningen i ett antal upp till den tiden ganska oviktiga sjukdomar. I New York har utvecklat en aggressiv version av Kaposis sarkom ?? s, en relativt mild form av hudcancer som inträffade vid den tiden, särskilt hos äldre. Den nya versionen av KS skett bland unga homofile. I både New York och Kalifornien var plötsligt helt nya fall av en hittills ganska sällsynt lungsjukdom. Centers for Disease Control i USA publicerade en rapport om lungtillstånd och senare ses som början av AIDS ?? ??, men i själva verket är början på medvetenhet om AIDS.

?? Gay sjukdom ??

Det konstaterades att det fanns en ny sjukdom uppstod och nu är frågan var hur de blev smittade. Kunskapen förändras ständigt och ursprungligen sjukdomen ansågs vara en homosexuell sjukdom, eftersom den bara uppträdde på homosexuella. Och heterosexuella kvinnor inte ursprungligen smittade. I december 1981 dock att antagandet visat sig vara felaktiga, fall upptäcktes bland narkotikamissbrukare. Och det första fallet av aids i Storbritannien spelades in. Sjukdomen hade ännu inte har ett namn och en del människor ser det förblev envist som en homosexuell sjukdom, vilket framgår av, till exempel i beskrivningen The Lancet ?? gay kompromiss syndrom ??. I juni 1982 framträdde för första data att sjukdomen kunde sexuellt överförbara.

AIDS

Med framväxten av fall i Haiti, en del misstänker att sjukdom som kan upptäcka dess ursprung. För första gången nu dykt upp på sjuka bland blödarsjuka. Med framväxten av heterosexuella män som bärare av sjukdomen, de gamla namnen var oanvändbara och i augusti 1982 sjukdomen fick sitt namn, förkortningen aids. Det var dock fortfarande oklart vad som orsakade sjukdomen till infektion, men det fanns organisationer som behandlas med sjukdomen och en del rekommenderar försiktighet för att ta itu med gay sex. Under samma period dog ett barn av tjugo månader från följderna av aidsrelaterade infektioner. Barnet hade flera transfusioner och folk blod började bli medveten om att blod kunde hålla en potentiell form av föroreningar. Det blev också klart att risken för smitta från en gravid kvinna till hennes ofödda barn kunde existera. Med uppkomsten av infekterade barn, blödarsjuka och andra, började den allmänna opinionen att förändras med avseende på sjukdomen. Det var helt klart inte bara en homosexuell sjukdom. Också börjat i Europa fler och fler fall av aids för att göra detta. Dessutom blev kvinnor som är infekterade, så det blev klart att heterosexuella kontakter kan leda till infektioner. 1984 i Amsterdam ett litet projekt startade där det var möjligt att byta ut använda sprutor för nya, detta för att blodsmitta.

Aids och Afrika

Eftersom det var oklart exakt hur infektioner förekom, panik vissa människor. I USA, var panik när det gäller haitier, som som potentiella bärare av sjukdomen observerades. Och homosexuella fortsatte att ha ett dåligt rykte. I Europa, det verkade som om det fanns två versioner av sjukdomen: homofile som hade haft kontakter med amerikaner och människor av afrikanskt ursprung som bar sjukdomen. Eftersom dessa afrikaner inte hade gay sex, ingen hade genomgått blodtransfusioner och inte sprutnarkomaner, de började forska sjukdomen i Centralafrika. I länder som Uganda och Kongo var redan ett föredrag av en sjukdom som lokalt kallas smarta ?? ??.

LAV eller HTLV-III-

Pasteurinstitutet i Frankrike, men hade isolerat ett nytt virus som ett misstänker att det var orsaken till aids, virus som kallas LAV. Inledningsvis var detta faktum förlorade i kontroversen över sjukdomen. Ett år föreslog senare Dr. Gallo av National Cancer Institute att han hade isolerat AIDS-viruset, kallade han det HTLV-III. Snart kom de upp med ett test som gav säkerhet om någon höll på att förorenad. I januari 1985 visade att LAV och HTLV-III-virus påverkade samma. I samma år den första internationella konferensen om aids som hölls i Atlanta. Här är de tre viktigaste punkterna i diskussionen var: aids internationellt, AIDS-test och risken för infektion heterosexuella. Efter konferensen beslutade WHO att vidta globala åtgärder.

Medicin

Skådespelaren Rock Hudson avled den 3 november 1985. Han var den första kändisen som dog av sjukdomen. Eftersom definitionen av AIDS såsom de 1982 utarbetades i USA inte träffas för områden i Afrika, därför har en ny definition myntades som blev känt under Bangui definition. Västerländska experter började bli medveten om vad som pågick i Afrika och var medvetna om den tunna sjukdom ?? ??, som flera år gjort många offer. Det blev också tydligt att amning kan vara ett sätt att kontaminering. Samtidigt grundades 1985 den första infektionen i Kina. År 1986 sin första läkemedlet på marknaden, vilket försvagade attacken av viruset: azidotymidin.

HIV

På grund av käbbel mellan amerikanerna och franska i namn av det nya viruset ett nytt namn valdes: HIV. Talade vid den internationella konferensen i Paris Dr. Mahler, chef för WHO: s oro för att världen skulle över 10 miljoner människor vara smittade med hiv.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha